tiistai 1. elokuuta 2017

Bestå - kaapiston marmoritaso & ihanaa kesäistä tuoksua
    Hei pitkästä aikaa. Päivät ovat menneet taas niin vauhdilla ettei ylimääräistä aikaa ole ollut. Palasin viime viikolla takaisin töihin ja lapset olivat melkein viikon anopin kanssa sen takia reissussa. Toki olisi ollut mahdollista laittaa lapset varapäiväkotiin, mutta halusimme suoda lapsille kuukauden mittaisen kesäloman putkeen, vaikka ikävä olikin valtava. Meillä on onneksi koko perheen kesken vielä syyskuussa lomaviikko ja silloin lähdemme etelään rentoutumaan. Itselläni on jo kovin syksyinen olo säiden takia, joten toivottavasti aurinko lämmittää meitä tuon viikon ajan. Ehdimme viime viikolla muutamille treffeille mieheni kanssa kahdestaan ja kävimme testaamassa Oulunkylän aidon napolilaisen pizzeria Capperin. Täytyy hehkuttaa paikkaa täällä, sillä pizzat todella olivat hyviä. Raaka-aineet tuodaan kaikki Napolin alueelta. Napolilainen pizza on pehmeä reunojaan myöten ja sitä paistetaan 460 asteessa upeassa kuparisessa uunissa minuutin ajan. Ennen paistamista taikina on saanut kohota huimat 48h. Viereisissä pöydissä kehuttiin myös jälkkäripizzaa, mutta ehkä seuraavalla kerralla jaksamme testata senkin. Paikka on todella suosittu ja sinne kannattaakin varata pöytä etukäteen. En juurikaan enää juo limuja, mutta pizzan kanssa sellainen on aina saatava ja tykkäsin todella paljon paikan italialaisesta luomulimusta.

Lasten ollessa poissa saimme myös kotona projekteja eteenpäin. Mies erityisesti ahkeroi iltaisin ja mm. terassin  " sohva " on vihdoin valmis, siitä kuvia myöhemmin.  Itselläni on ikuisuuden ollut projektina makuuhuoneemme ja nyt sain taas hiukan tilaa valmiimmaksi. Tuo Ikean Bestå- kaapisto ostettiin aikoinaan edelliseen kotiimme ja teimme massiivitammesta tason siihen päälle. Olen jo pidemmän ajan tuskaillut käsitelläänkö taso vaaleammaksi,  mutta toisaalta taas kaipasin pelkistetympää ilmettä. Olin jo vähän haaveillut marmorisesta tasosta ja kuin tilauksesta Ikea oli ratkaisu ongelmaan. Ikean uutuus taso ei tietysti ole marmoria ja vaikka inhoan kaikkia jäljitelmiä, niin täytyy sanoa, että tämä on todella kaunis budjettiversio " marmoritasosta ". Nähtyäni tason ensimmäisen kerran siitä muodostui heti " pakko saada " ja onneksi mieheni hyväksyi ideani. Taso on vain sentin paksuinen ja pinta kauniin mattamainen. Tason vaihtamisen myötä päätin vaihtaa uudet ovetkin, sillä useamman vuoden vanhat ovet olivat vähän kellastuneet ja saaneet lasten myötä osumaakin. Vielä pitäisi säätää ovien saranat vain kohdilleen, jotta ovet ovat linjassa. Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Miten paljon raikkaampi ilme. Mitä te tykkäätte muutoksesta ? Vanhaa tasoa voi kurkistaa  täältä. Tammitaso on meillä nyt ylimääräisenä ja pitäisi laittaa se vaan myyntiin.


Uutta on myös tasolla oleva Dear Home:n  Magnolia & Tuberose huonetuoksu. Rakastan yli kaiken laadukkaita huonetuoksuja siinä missä leikkokukkiakin. Ne luovat sisustukseen viimeisen silauksen. Dear Home on ystäväni tuotemerkki ja sain häneltä testattavakseni mm. tämän uutuus huonetuoksun. Voi taivas miten hurmaava tuoksu. Säät eivät ole olleet niin kesäiset, mutta kesäntuoksun saa kotiin hetkessä tällä tuoksulla. Todella luonnollinen ja lempeän kukkainen. Tuotteet valmistetaan Italiassa käsityönä ja niissä käytetään aitoja aromeja. Hurmaavan tuoksun lisäksi tuoksun kaunis skandinaavinen pakkaus on mieleeni. Vaalea puu, ah ! Näihin tuoksuihin jää vaan pahasti koukkuun :) Sain samalla myös silitysvettä ja sen inspiroimana ajattelinkin lähiaikoina herätellä vanhan tapani ajalta ennen lapsia. Silitin aina lakanat, kun mankelia ei ollut. Silitetty tai mankeloitu lakana nimittäin kerää vähemmän pölyä ja toki siihen liittyy se arjen ylellisyys ja se miten paljon vähemmän tilaa silitetyt lakanat kaapissa vievät.  Mukavaa viikkoa. Yritän päivitellä blogia taas enemmän.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !