perjantai 9. joulukuuta 2016

Parajumpers ajaton takkiklassikko
    Viisi vuotta sitten kävin hypistelemässä ensimmäisen kerran suosittua Parajumpersia , mutta en raaskinut ostaa. Tuntui ihan liian suurelle summalle sijoittaa takkiin, jota käytetään kuitenkin vain talvella. Päädyin ostamaan edullisemman takin, vaikka kirpaisi etten pystynyt ostamaan sitä, johon oikeasti ihastuin. Pari vuotta meni ja vetoketju hajosi ja saumakin ratkesi. Näiden vuosien aikana on hajonnut parikin takkia, sillä olin täysin unohtanut, että viime talvena talvitakistani hajosi myös vetoketju. Lasten kanssa omatkin vaatteet joutuvat aikamoiselle kulutukselle. Takkien yhteen laskettu hinta olisi käytännössä ollut yhden Parajumpersin verran. Harmitti niin paljon, sillä näin aikuisiällä en halua ostaa uutta takkia joka vuosi vaan oletan, että se kestää useamman vuoden etenkin kun käyttöaika on talvikausi. Lasten kanssa talvivarusteista on tullut entistäkin merkityksellisemmät, sillä ulkona ollaan paljon ja koska palelen herkästi on takin oltava todella lämmin ja toiminnallinen. En muista, koska olisin käyttänyt villakangastakkia, sillä sellaisessa palelen. Meillä on aivan liian pienet säilytystilat, joten senkin puolesta takin on palveltava kaikissa tilanteissa. Halusin takin, joka kestää aikaa ja on malliltaan klassinen. Sellaisen johon en kyllästy ja joka on todella lämmin.


Vuonna 2005 perustettu Italialainen Parajumpers merkki on saanut inspiraationsa pelastusryhmä Pararescue Jumpersista, jonka mukaan merkki on nimetty. Pelastusryhmä on koulutettu toiminaan äärinmäisissä olosuhteissa joten tavoitteena oli luoda erittäin lämmin takki, jossa tärkein ominaisuus olisi sen toiminnallisuus.
 

Ihastuin tähän  PJS mustaan Long Bear - malliin, sillä se on malliltaan aika samanlainen kuin vanha takkini, mutta paljon paljon lämpimämpi. Ostin takin Lauttasaaren  Navy Blue Shopista, jossa on ehdottomasti paras valikoima PJS takkeja ja sieltä löytyi oma M koko tästä mallista. Sama takki sinisenä oli myös aivan ihana, mutta mustaan en tule kyllästymään.
 

Appiukkopuoleni kummasteli takissa olevaa keltaista lukitusmekanismia, joka kieltämättä on aika hallitseva, mutta juuri siitä on tullut takin kuuluisa tuntomerkki ja kerroin, että se on todella tarpeellinen varuste kolmen lapsen kanssa hahah. Itse tykkään siitä yksityiskohtana, mutta sen saa halutessaan näppärästi myös pois. Takista irtoaa myös huppu ja karvankin saa pois. Takki on myös vedenpitävä ja takin taskussa voi huoletta pitää puhelinta kosteudelta suojassa. Takki on 90 % untuvaa ja 10 % on höyheniä. Takki on olut käytössäni nyt kolme viikkoa ja se on paras ostokseni koskaan. Enää ei nimittäin tarvitse palella. Navy Blue Shopin ystävälliset myyjät kehuivat PJS takkien todella kestävän käytössä ja sen tiedän, sillä ystävälläni on samanlainen takki. Oli helppo valinta vihdoin päätyä tähän ihanaan takkiin.


3 kommenttia :

 1. onnea uudesta takista. Itse olen aina ihmetellyt myös tuosta rautakoukkua. Ko mallista ei minulla ole kokemusta, mutta ostin kolme talvea sitten kanadan hanhi-takin ja eipä ole tarvinnut palella. kerran olen sen pesettänyt aremman värin vuoksi, mutta lämmin on kuin mikä. ainoa vaan, että kun kuljen autolla töihin, on se siihen tietenkin liian lämmin. viime talvena jäi vain aika vähelle käytölle kun pakkaskelejä ei kunnolla ollut.

  VastaaPoista
 2. Auts, onko tuo aito turkis?
  Anteeksi, mutta en ymmärrä, miten kukaan mummoikää nuorempi voi enää nykypäivänä laittaa senttiäkään turkiksiin.

  VastaaPoista
 3. Mikä tuon lukitusmekanismin tarkoitus on? Hupussa taitaa olla aitoa turkista 🙁?

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !