maanantai 20. kesäkuuta 2016

Väliaikainen pöytä


 

  Viime viikolla havahduin, että tällä viikolla on oikeasti jo juhannus. Niin vauhdikkaasti on tämä kesäkuukin taas mennyt. Meillä on tarkoitus lähteä saaristoon juhannuksen viettoon. Pionitkin vihdoin puhkeavat pihassa kukkaan ja leikkasin niitä viikonloppuna maljakkoon, jotta ehdin nauttia niistä vielä ennen reissua. Ne vaan on niin kauniita !
 
Meillä on pidempään ollut projektina hankkia uusi isompi ruokapöytä. Edellinen tammipöytä oli aivan liian pieni, kun jo oma perhe vie viisi paikkaa. Mies hioi ja käsitteli pöydän ja se meni kaupaksi hetkessä. Pöydästä tuli käsittelyllä kuin uusi. Nyt tilapäisesti meillä on yläkerran työpöydäksi tarkoitettu pöytä käytössä, jota on kyllä tarkoitus vähän tuunata tässä kesällä. 
Pidemmän aikaa olen istunut iltaisin sohvalla ja miettinyt millaisen ruokapöydän haluamme ja meillä on ollut sitä varten jalatkin hankittuna, jos olisimme vain löytäneet mieleisen pöytälevyn. Valkoinen pöytä on ihana ja raikas näissä kuvissakin, mutta aivan liian steriili meille, kun ottaa huomioon koko tilan.  Mustassa taas näkyy kaikki ja kun meillä on koneellinen ilmanvaihto, kertyy pölyäkin aina enemmän. Vaaleanharmaa olisi viehättänyt silmääni eniten, mutta kun keittiön työtasot on vaaleanharmaat, ei lopputulos olisi ollut sekään mieleinen. Vaihtoehtoja ei siis jäänyt montaa jäljelle ja onneksi satuimme hiljattain huomaamaan Askossa todella hyvän tarjouksen vastaavasta pöydästä, kuin meillä aiemminkin oli. Meille on siis tulossa jälleen massiivitammi pöytä, mutta tietysti vähän suurempana ja jatkopalan kanssa. Jatkossa mahtuu siis useampi ruokailija samaan aikaan pöytään, jos meillä on vieraita kylässä kuten tänään.
 
 Massiivipuu on lasten kanssa ihanteellinen materiaali, sillä pinnan saa aina hiottua kolhuilta ja muilta jäljiltä. Massiivipuupöytä tuo myös kaipaamaani kontrastia ja lämpöä kotiimme. Juuri itse asiassa tuli pöydästä noutoilmoituskin, joten tällä viikolla saadaan vielä uusi pöytä kotiin.
 
 
Mukavaa maanantaita !

2 kommenttia :

Kaunis kiitos kommentistasi !