keskiviikko 14. lokakuuta 2015

JYMY - Aitoa luomujäätelöä


 
* Yhteistyössä Suomisen maito Oy
  
  Suomalaiset tunnetusti rakastavat jäätelöä, mutta joko olette ehtineet maistaa uutta kotimaista JYMY luomujäätelöä ? Kermaisen pehmeä Jymy on täysin lisäaineetonta ja se valmistetaan hyvin pitkälle käsityönä aidoista raaka-aineista pienessä jäätelötehtaassa Aurassa.

 " Kun tehdään parasta mahdollista jäätelöä, sellainen syntyy vain luomumaidosta, joka tuodaan meille aamulla, tuoreena ja vastalypsettynä lehmänlaukan päästä, Suomisen maitotilalta. Pienessä jäätelötehtaassamme se kohtaa aidot ja puhtaat marjat, kahvin, suklaan, vaniljan, lakritsijuuren – kaikki täyttä luomua nekin. Intohimolla luodut maut jäähdytetään herkullisen raikkaaksi, suomalaiseksi JYMY-luomujäätelöksi. Maista niin ymmärrät, millaista jäätelön kuuluu olla. Ja mitä vailla olet ollut. "

JYMYä on seitsemää eri makua : Suklaa, mansikka, vanilja, maitokahvi, mustikka, puolukka & lakritsi. Sain niitä kaikkia maisteltavaksi. Halloweenin lähestyessä päätin järjestää meille muutamien ystävien ( + lapsien ) kanssa teemaan sopivan maistelun. JYMY jäätelö, kun mielestäni sopii mustien pikareidensa takia loistavasti tähän teemaan.


Gluteeniton ruokavalioni rajoittaa herkutteluani jonkin verran, mutta useimmat jäätelöt onneksi sopivat vatsalleni. Jäätelöhän on meidän perheessä suorastaan pahe.
JYMY jäätelö on täysin gluteenitonta.

Maistelu alkoi niin, että eilen illalla päätin ihan vain vähän maistaa jäätelöistä
lakritsia, kun makeanhimo iski.
Pieni pikari oli hetkessä tyhjä ! Lakua ei siis ikävä kyllä jäänyt tällä kertaa muille maisteltavaksi.
Kaikki jäätelöt olivat todella hyviä, mutta omia suosikkejani olivat ehdottomasti
lakritsi, maitokahvi & mustikka. Maitokahvi oli niin hyvää, että voisin nauttia sitä melkein aamukahvin sijaan !?!  Jos rakastat kahvia, tulet rakastamaan maitokahvijäätelöä, mutta suosittelen maistamaan jäätelöä, vaikka et kahvia joisi. Maitokahvi nousi nimittäin myös yllättäen POIKANI suosikkimauksi. Maitokahvin valitsi suosikikseen myös 4 vuotias tyttö äitinsä kanssa sekä äiti, joka ei koskaan juo kahvia :) Tähän jäätelöön tulee oikeasti himo !!

Vanilja ja suklaa olivat todella täyteläisiä. Suklaajäätelöön olisimme kaivanneet vähän suurempia suklaahippuja, mutta hyvää se oli silti.

Mansikka oli tyttäreni suosikki. Mansikan maku oli aito ja pehmeä, ei yhtään ylimakea. Mansikkajäätelössä mansikkaa on huimat  30 %.

Mustikka ja puolukka olivat raikkaita ja piristäviä. Erilaisia.
 Vanilja maistui perinteiselle aidolle vaniljajäätelölle, mutta ei kuitenkaan sellaiselle ylikermaiselle, josta jäisi rasvainen maku suuhun. Vaniljasta tykkäsimme kaikki.

Nam nam mitä herkkujäätelöitä Suomesta nykyään saa.
. Olen todella iloinen, että markkinoille on tullut uusia kotimaisia pienjäätelövalmistajia, jotka
oikeasti valmistavat aitoa, laadukasta jäätelöä täydestä sydämestään.


Suosittelen ! 

Ps. Lähimmän JYMY kauppasi näet täältä

    

4 kommenttia :

 1. Näyttääpä herkulliselta! Pakko mennä myös ostamaan ja maistamaan. :)

  VastaaPoista
 2. Mun suosikki on puolukka. Kuten olen jo kavereille mainostanut, se maistuu oikealta puolukalta, ei puolukkaesanssilta. Ja tämä siksi, että siinä on oikeaa puolukkaa, ei puolukkaesanssia. Harvinaisuus näinä teollisen ruuan aikoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukka oli kyllä hyvää ja aitoa!
   Niin herkullisia kaikki.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !