sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syyskukkia
 

 Jo jokin aika sitten ostin pihallemme callunoita syyskukiksi. Kauniita vaaleanpunaisia. Istuttaminen jäi, kun piti ensin hankkia sopiva ruukku niitä varten. Tänään päätin etsiä ruukun.
" Pihaummikkona " ajattelin tietysti löytäväni sellaisen helposti, mutta ehei. Sesonki niiden kohdalta on kuulemma täysin ohitse. Kiersimme useita puutarhamyymälöitä ja soittelin muutamiin paikkoihin. Sopivaa ei vaan löytynyt. Tuo valkoinen ruukku saa nyt kelvata tämän syksyn / talven ja se löytyi lopulta Tarjoustalosta. Muovisella ruukulla hintaa huimat 5 euroa. Ainakin sain kukat istutettua ja ensi keväänä osaan hankkia ruukut ajoissa.
 
Onko teillä kukat istutettu jo ?
 
 

8 kommenttia :

 1. Mä ostin tänään kans callunoita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sesonki päällä :) minkä värisiä ostit?

   Poista
 2. Mä ajattelin ale-haukkana löytäväni täydelliset ruukut jostain alesta. Noh, oli ihan tarpeeks vaikeaa löytää kivat ruukut normaalihintaisenakin. Nyt on callunat istutettu Plantagenista ostettuihin ruukkuihin.

  Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löysin kivan, mutta kaikki valkoiset ja harmaat oli loppu.
   Musta liian " musta " meille.
   Millaset ostit? Harmittaa etten kesällä ostanut Ikeasta alesta ruukkua,
   Kun sellainen meillä entuudestaan jo oli. Toivottavasti samaa tulee ensi keväänä
   Niin saan samanlaiset :)

   Poista
 3. Näyttää kivalta! :) Mullakin on ollut tarkoitus heittää nuo kulahtaneet syyskrysanteemit pois, ja vaihtaa vielä astetta syksyisempiin istutuksiin. Muistan viime syksynä myös etsineeni ruukkuja, eikä niitä tosiaan tuntunut löytyvän. Päädyin silloin kans muoviseen ruukkuun, ja itseasiassa sen säänkestävyys on ollut kaikkein paras. Se on pitänyt parhaiten värinsä, eikä ole halkeillut kosteuden tai lämpötilan vaihteluidenkaan takia. Ainut vaan, että pohjalle täytyy aina muistaa laittaa vähän kiviä painoksi, koska muuten suht kapea ja korkea ruukku olisi kaatunut heti ensimmäisten syysmyrskyjen yllättäessä. Josko sitä nyt sitten itsekin saisi ensi viikolla vaihdettua ruukkuistutkset vähän freesimpiin, kun inspiraatio tarttui. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo arvaa onko tuolla kiviä pohjalla :S
   Ups! Nooh.. Toivottavasti ei myrsky vie.
   Ei se kyllä ihan helposti kaadu, multaa on sen
   Verran paljon ja toi ei oo kapea. Vielä, kun saisin muuten pihaa myllättyä
   Syyskuntoon...

   Poista
 4. Nätin näköistä! Mulla on vielä kesäkukat niin hienoina, etten ole raaskinut niitä heittää pois ja vaihtaa callunoihin. No, ehkä jo tämän viikon syyssäiden jälkeen sen teen. Varoituksen sana muuten tuosta koristekaalista. Se näyttää nätiltä nyt ja vähän aikaa ennen pakkasia, mutta kovin pitkään talvella se ei enää ole kovin kauniiin näköinen ts. se kärsii heti kovemmista pakkasista ja tulee ruskeaksi. On siis vähän ns. alkusyksyn kasvi.
  T. Hansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se kestää muistaakseni max -5 asteen pakkasta.
   Sen tilalle vaihdan muuta talveksi.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !