torstai 18. syyskuuta 2014

Hiirivauva vai nalle ?

     Talvivauvamme tarvitsee tietysti talvipuvun. Neidin kanssa pärjättiin ilman, sillä helmikuun lopussa syntyneenä pahimmat pakkaset oli jo ohitse. Meillä ei ollut Kalliossa mahdollisuutta laittaa lasta ulos nukkumaan muuten kuin vaunulenkeillä. Vaunuissamme on talviaikaan käytössä lisäksi untuvapussi, joten pärjättiin hyvin paksummalla välipuvulla. Olin jo päätynyt tuohon H&M: ltä tilaamaani valkoiseen pussimaiseen pukuun, kunnes sitten eilen löysin itseni Zaran lastenosastolta tuo suloinen harmaa puku kädessäni. Nyt sitten kuumeisesti pohdin kumpaan näistä päädymme. H&M :n pukuun pieni hukkuu, eli se tulisi ainakin vaihtaa pienemmäksi, jos päätämme pitää sen. Puku on lämmin ja pussissa on jaloissa vetoketju, jotta lapsen saa turvaistuimeen autossa istumaan. Vetoketjun ollessa auki, jalat kyllä näkyy. Harmaa puku miellyttää näistä enemmän silmääni. Sekin tarpeeksi lämmin ja turvaistuimeen lapsi on helppo sujauttaa, kun jalat on jo erillään. Täällä siis pähkäilen kumpi puvuista on käytännöllisempi tarpeisiimme ja haluanko lapseni näyttävän hiirelle vai nallekarhulle haha. Uskon päätyväni harmaaseen, mutta kumpi teistä on parempi ? Itselläni ei ole kokemusta talvipukujen käytöstä vastasyntyneellä, joten mielipiteitänne kaivataan.
 
 

26 kommenttia :

 1. Eikös tuosta H&M:n puvusta saa jalatkin piiloon, vaikka istuimessa olisikin?Ainakin meillä saa.Laittaa vaan ne saman puolen vetskarit (ylä-ja alapuolen) kiinni lahkeiksi. :) Ihania molemmat puvut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah BLONDI.. Jep tietysti :) kiitos kiitos !
   Tulipas vaikeaa nyt !

   Poista
 2. Voi, tosi suloisia molemmat... mutta jotenkin tykästyin tuohon harmaaseen :) Onkohan se tuon reteen (todella käyttökelpoisen, heh) etutaskun ansiosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hiiripuku se varmaan jää. Etenkin taskun takia hih :)

   Poista
 3. Meillä on molemmilla ollut tuo H&M:n haalari (lokakuun lopulla syntyneet) ja tykkäsin kyllä kovasti. Oli helppo sujauttaa vauva vaan pussiin, mutta tarvittaessa sai jalat erillisiin puntteihin. Vaikka meillä kyllä oli turvakaukalossa erillinen lämpöpussi ja yleensä laitettiin automatkoille vauva vaan sinne, koska pikkuvauvaa on vähän raskasta sulloa kaukaloon toppahaalareissa. Suosittelen :)

  Zaran puku on kyllä kans kaunis :) Onko nuo töppöset kiinni puvussa vai irralliset? Mietin vaan, että jos irralliset niin pysyköhän jalassa...? Meidän hoikilla talvivauvoilla ainakin pysyi erilliset töppöset hirmu huonosti paikoillaan, joten siksi tuo pussihaalari oli musta niin kätevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä turvaistuimeen tulevista lämpöpusseista olen kuullutkin
   paljon kehuja. H&M pussi on kyllä käytännöllisempi pukemisen
   kannalta.
   Hiiripuvussa tossut on erikseen. Ne kiinnitetään
   Napeilla pukuun kiinni. Täytyy testata pysyykö ne kiinni .
   Kiitos Veera vinkeistä :)

   Poista
 4. Mä olisin ehdottomasti tuon hiiren kannalla <3

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oma suosikki myös :) valkoinen olisi vaan varmasti käytännöllisempi.
   Äidin maku taitaa jyrätä käytännöllisyyden

   Poista
 5. Molemmat todella sopöjä mutta kallustuisin Hiireen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiren harmaaseen sopii ihanasti vaaleanpunainen myssy :)

   Poista
 6. Harmaa miellyttää minunkin silmää enemmän. <3

  VastaaPoista
 7. varmaan tuollanen pussimainen on kätevämpi, se vauvahan on ihan mytyssä kuitenkin alkuun. eikä todellakaan kädet hihoissa ja jalat lahkeissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitäkin mietin, kuinka helppoa on pukea päälle harmaa..
   Toisaalta jo parin vkon jälkeen raajat pysyy paremmin suorassa hahah ja
   joulun aikaan, kun on laskettu niin ei edes paljoa liikuta.
   Käytännöllisempihän valkoinen varmasti on.. Valinnan vaikeus!

   Poista
 8. Meillä oli sillon kun eka neiti synty joulukuussa pelkkä Ticketin untuvapussi ulkovaunupäikkyjä varten, ja se riitti mainiosti. Sit muita ulkoiluja varten oli autokaukaloon se lämpöpussi, joka oli superhyvä ja käytännöllinen. Sinne kun tunki neidin vaan normivaatteissa sisään ja pipa päähän, vetskari kii ja avot. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olikin, muistan. Pärjäisinkö vaan niin? Oon niin vilukissa, että
   en tiedä osaanko laittaa ilman pukua ulos :D
   Liian kuumakaan ei tietysti saa olla. Sitä turvaistuinpussia on kehuttu.
   Meiltä puuttuu vielä se suurempi autokin, saas nähdä miten paljon alkuun autoillaan hahah!

   Poista
 9. Harmaa on jotenkin suloisempi :)

  Mukavaa viikonloppua

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin ihana! Hame odottaa meillä ;)
   Pitää sopia treffit!

   Poista
 10. Ottaisin valkoisen kahden vetoketjun ja pussimahdollisuuden takia. Silloin saa puvun hyvin auki esim. kauppaan mennessä herättämättä vauvaa, meidän kuumakallelle se oli tosi tarpeellinen ominaisuus vaunuaikaan.

  VastaaPoista
 11. Mihin vauva tarvitsee toppapukua? Kaikkein kätevin on vaunuun lämmin makuupussi ja autokaukaloon oma paksu pussi. Ei tarvitse hikoilla haalarissa, pussin kun saa kaupassa avattua. Alle ei tarvitse kun sisävaatteet ja kypärämyssyn ja tumput käteen. Oli kätevä myös autosta kotiin tultaessa kun vauva nukkui kopassa. Ei tervinnut herättää, senkun avasi pussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näitä kommentteja kaipasinkin :) itsellä, kun ei ole kokemusta
   pakkasvauvoista tai no olihan helmikuussa pakkasia, mutta nyt talvikausi vauvan kanssa pidempi. Meillä on vaunuun kyllä untuvapussi. Tuntuu vaan tosi kylmälle ajatuksella laittaa vauva vaan pussin sisälle, mutta ehdottomasti
   harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.
   En ole kyllä edes katsonut missä asteissa vauvan edes voi laittaa ulos nukkumaan ?!

   Poista
 12. Minä ostin meidän tulevalle jouluvauvalle ton valkoisen :) Lisäksi meillä on esikoisesta sellainen fleecehaalari, jonka voi varmaan sit vielä turata alle jos on enemmän pakkasta..

  Hanna
  http://liikkuviaosia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Meillä oli joulukuussa syntyneellä vauvalla toppapuku kokoa 56 ja pari erilaista kaukalopussia. Ihan pienenä toppapuku vielä toimi, kun se oli vähän iso, mutta aika vähän tuli käytettyä. Viime talvi oli kyllä aika leuto, mutta meillä oltiin niin vaunulenkeillä kuin kaupassa yleensä villapuvussa ja eisbärchenin kaukalopussissa.

  Jos meille tulee vielä joskus talvivauva, niin hänelle ostaisin hm:n puvun tapaisen pussimaisen haalarin, jossa olisi aukot kaukalon vöille. Kaukalopussit kun sitten taas tuppaavat olla kaulan kohdilta liian avonaisia.

  VastaaPoista
 14. Meillä oli tuo valkoinen ja oli huippu juuri tuon 2 veroketjun vuoksi. Rattaissa ja kaukalossa sai lapsen helposti avattua kauppaan mennessä ettei tullut liian kuuma. Meillä vastasyntyneellä ei laitettu käsiä hihoihin vaan sai pitää ne edessä ja näin ehkä turvallisen tuntuista :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !