torstai 14. elokuuta 2014

Pihistä tai panosta syöttötuoliin Muistan joskus, kun joku lukijani kyseli neitiä vasta odottaessani onko jotain lastentarviketta, jonka ostoa olisin mahdollisesti katunut. Vielä silloin en kokenut tehneeni virhehankintoja. Ensimmäisen lapsen kohdalla kärsivällisyyttä ja aikaa on enemmän, kuin kahden tai useamman lapsen kanssa. Nyt tiedän missä olisin voinut säästää sekä rahaa, että hermoja. Voisin siis sanoa katuvani Stokken Tripp Trapin ostoa. Tuolihan on toki  kätevä. Se kasvaa lapsen mukana...
 
Itse tuoli maksaa noin 179€,  jotta siinä voi istua 6kk lähtien tarvitaan tietysti vauvasetti noin 39€. Pitäähän vauvan istua pehmeästi, eli siihen vielä pehmusteet 39€. No jos sattuu kohdalle " apina " kuten meidän neiti, täytyy vielä hankkia valjaat turvallisuuden takia 39€ . Tähän mennessä tuoli on siis maksanut noin 306€. Tuoliinhan on mahdollista ostaa myös  newborn- istuin, sitä en onneksi koskaan kokenut tarpeelliseksi meille.

Meidän tuoli on maalattu valkoinen. Halusin sen ehdottomasti, koska tuolin käytännöllisyyttä hehkutettiin kaikkialla ja tietysti valkoisen, koska olen tarkka sisustuksesta. No niin sitten sitä arkea, todellisuutta tämän tuolin kanssa.
 
Poikamme alkoi syömään itse varhain. Alkuun sormiruokaillen ja siitä sitten nopeasti lusikalla. Hän sotki jonkin verran ( siedettävän verran ). Hänen bravurinsa oli kuitenkin istua tuolissa ja sotkea suullaan pehmusteet. Pehmusteita kärsivällisesti pesin koneessa päivittäin alkuun, kunnes siirsin ne suosiolla kaappiin. Neitimme aloitti hänkin ajoissa syömisen ja sotkemisen. Hän sotkee tuplasti enemmän, kuin veljensä. Siltä se ainakin tuntuu. Oikeasti mietin, johtuuko se vain siitä, etten ehdi olla jynssäämässä tuolia heti, koska on se toinenkin lapsi. Minulla ei siis ole aikaa. No ruokahan ehtii kuivua tuoliin, jos sitä ei ehdi putsata heti. Useasti aamulla on vaan niin kiire, että unohdan koko tuolin. Voitte kuvitella miltä tuntuu kuurata tuolia joka päivä kuivuneesta puurosta ja muusta pöperöstä. Enää en jaksa välittää, se likaantuu kuitenkin uudelleen. Toki yritän pyyhkiä pahimmat heti ja kunnolla puhdistan sen ihmesienellä kerran viikossa. Montahan sientä meillä on kulunut tuoliin ?! Erityisesti sitä ruokaa sujahtaa tuolin rakoihin. Eli jos haluaisin pitää sen täysin puhtaana, tulisi tuoli purkaakin vähintään kerran viikossa. Liioittelenkohan ? Meidän neidin tapauksessa en hah ! Lisäksi tuolimme on saanut osumia, kun siihen on tippunut jotain. Maalattu valkoinen, ei ole niin kaunis, kun maalipinta kuluu. Lisäksi ihmettelen tuolin sivuissa olevia urituksia, jotka ovat toiselta puolelta karheat. Niin karheat, että jos yrität putsata ruokaa siitä, se vain leviää entisestään + kerää pölyn. Sama ongelma on kaikilla ystävillänikin. Ajattelin sen alkuun olevan valmistusvirhe, sillä toinen puoli on sileämpi. Tarkistin asian jälleenmyyjältä ja sen kuuluu olla karhea toiselta puolelta. Edullisempaahan valmistus on, kun pintaa ei viimeistellä.

Kahden lapsen äitinä, kolmatta lasta odottaen sain ahaa-elämyksen, kun tässä kesällä kävimme IKEAssa. Antilop- syöttötuoli oli silloin tarjouksessa puoleen hintaan. Sehän siis normaalistikin maksaa vain 12,99 + siihen tarjotin 4€. Yhteensä siis vain 16,99€ ja tuolin mukana tulee istuinvyö. Ostimme tuolin lähinnä varalle. Se kun menee pieneen tilaan ja on helppo siksi ottaa mökille jne. mukaan. Useasti kylässäkin saattaa olla toinen syöttötuoli-ikäinen. Nyt viimeisellä mökkireissulla mieheni kiikutti puurolla vuoratun tuolin järveen ja puhdasta tuli kerralla. Päätimme , että säästämme hermojamme kolmannen sottapytyn kanssa ja hän saa istua muovisessa Antilop- tuolissa koko syöttötuoli-ikänsä, vaikka toki Tripp Trapp on tukevampi. 
 Miten kätevää tuoli on päivän päätteeksi vain kantaa suihkun alle. Se on väriltään valkoinen, eli sopii sisustukseenkin. Tarjottimelta lapsen on helppoa syödä ja pöytäkin pysyy puhtaana. Uskon kyllä, että Tripp Trapp pääsee meillä oikeuksiinsa neidin juniorituolina, kun hän toivottavasti osaa jo siinä vaiheessa syödä hillitymmin.


Ps. Niin ja neidillä pehmusteita ei ole käytetty kertaakaan! Kaapissa ovat yhä haha.17 kommenttia :

  1. Kuulostaa nin tutulta. Esikoiselle hankimme Tripp trappin, kun olin kuullut siitä niin paljon hyvää ja kuinka kätevä se on. Pakkohan se oli saada ;) mutta jestas sitä puhtaana pitämistä, huh! Toisella lapsella se oli vain hetken käytössä kun käytiin hakemassa samainen Ikean Antilop ja kyllästyksissäni myin koko Tripp trappin pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan poika ylettää paremmin syömään normaalilta tuolilta taitaa tuoli meilläkin mennä
      myyntiin. Onhan se aika massiivinenkin !
      Mukava kuulla, etten ole ainoa ongelman kanssa ja ystäväpiirissä valitellaan samaa.
      Jos vaan olisin tiennyt ostaessani tuolia sen huonoista puolista, olisin valinnut toisin.

      Poista
  2. Allekirjoitan myös sen hirveän putsaamisen. Lopulta maalipinta alkoi kupruilla ja lohkeilla siitä hirveästä pesemisestä. Mulla oli alunperin ideana että lapsi istuisi tuolissa vielä isompanakin mutta lopulta kyllästyin ja myytiin se pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä unohdinkin laittaa! Olen huomannut saman!!! Se ei siis edes kestä päivittäistä putsaamista,
      jota se kaipaa kyllä lapsen syödessä.
      Laatu on huonontunut siitä, mitä ne joskus aikoja sitten oli.
      Meilläkin menee myyntiin heti, kun poika ylettää syömään paremmin.

      Poista
  3. Meillä on tätä syöttistä jo 2 kpl, molemmille omat ja kuopukselle hankimme myös tuon pikkuvauvelisetin, jossa hän ei kyllä vielä viihdy, koska se ei liiku. :D Luulen, että se toimii sitten kivasti kun aloitellaan syksyllä kiinteitä, niin ei tartte lattialla sitterissä syöttää, niinkun ekaa neitiä - joka heilutti sitteriä niin kovaa, että ruoat oli aina rinnuksilla... ;) Putsaaminen on tosiaan ihan peestä ja mekin ollaan otettu pehmusteet pois jo aikoja sitten ja putsaillaan tuolia millon ehditään ja muistetaan... Luulen kanssa, että ne toimivat parhaiten vähän isommilla lapsilla, jotka eivät niin enää sotke!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan karseeta pitää puhtaana! Ja tielläkin koko ajan hahah!

      Poista
  4. Mä oon kans NIIN kyllästynyt Trippitrappiin, meillä on niitä vielä kaks.. Ajattelin esikoisen tuolin myydä, kuopus saa vielä vähän aikaa istua siinä, kunnes oppii ite kiipeämään tuolille. Se on niin iso ja köntys koko tuoli, ja meillä kans lakkapinta alkoi valkolakatussa kupruilemaan. Valitin ja sain uudet istuin- ja jalkaosat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että monet äidit kyllästyvät toisen lapsen kohdalla
      Tuolin hinkkaamiseen ja laatuunkin. Kurjaa, kun kallis tuoli ei selvästikään
      kestä putsaamista. Pitääkin laittaa viestiä kupruilusta. Takuuhan tuolissa on hyvä :)

      Poista
  5. Itse taas olen ollut valkoiseen TrippTrapp:mme enemmän kuin tyytyväinen. Se ln ollut käytössä kohta 1,5v, alkaen newborn-kaukalolla, jossa lapsemme viihtyi paljon paremmin kuin normisitterissä. Toki hintaa tuolille tulee (meillä myös pehmusteet ja valjaat), mutta itse koen niiden maksaneen itsensä jo näinkin lyhyessä ajassa takaisin. Putsaamsessa en koe olleen mitään ongelmaa, vaikakin puhdistettavaa pintaa toki on. Meillä lika irtoaa ihan wettex:lla, vaikka olisi vähän aikaa jo siinä ollut. Perinteisessä syöttötuolissa lapsemme olisi varmasti jo pöässyt hengestään, kun on sen verran kova " pomppimaan", että tuoli olisi varmasti kaatunut, TrippTrapp pysyy tukevasti pystyssä. Antilop on hankittu vangempieni luokse, kutta vaikka hinta on halpa ja pustaamiben helppoa, en ikimaailmassa huolisi tuolia jatkuvaan käyttöön -jalat leviävät järkyttävän laajalle ja kaikki ohikulkiessaan kompuroivat niihin.

    Tässä siis vähän toisenlaista näkökulmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esikoisen kanssa minäkin vielä tykkäsin siitä ja pidin sitä parhaimpana
      vaihtoehtona. Tuoli on
      Kolme vuotta ollut käytössä ja se ei tosiaan näytä enää
      samalle. Toki elämän kuuluukin näkyä lasten kanssa, mutta pinnan pitäisi kestää jokapäiväistä pyyhkimistä, sillä sitä se lasten kanssa on. TrippTrapp on varmasti turvallisin vaihtoehto ja uskon, että puupintaiset kestävät
      Aikaa ja kulutusta paremmin. Toisen lapsen kohdalla ainakin itse relaan enemmän ja Antilop
      on turvallinen, kun siihen yhdistää tarjottimen, silloin lapsi ei saa vauhtia, jotta pääsisi kaatumaan.
      Se on niin kevyt, että aion säilyttää sitä kodinhoitohuoneessa luultavasti aina, kun sitä ei käytetä.
      TT:n massiivisuuskin on alkanut häiritsemään ajan kanssa. Täytyykin testata eri pesuaineita jos löytyisi joku
      super helpottamaan puhdistusta :) kiitos kommentistasi.

      Poista
  6. Ostin meidän TrippTrapimme käytettynä ja onneksi ostinkin. Se on kyllä ihan järkyttävän sotkussa jatkuvasti ja tosiaan hankala puhdistaa. Meilläkin kun on kaksi pientä lasta. Kannan tuolin kerran viikossa suihkukaappiin ja jynssään sen tiskiharjalla puhtaaksi. Jos tuoli olisi ollut uusi, niin en niin raaskisi niin tehdä. Meidän tuoli on jo sen verran elämää nähnyt, että saa joko uuden maalipinnan kun sotkut vähän vähenevät tai sitten se menee suoraan polttopuuksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy selvittää tuolin sävy ja paikkailla ennen myyntiä.
      Nyt se jälleen odottaa puhdistusta, en jaksaisi millään käääk!

      Poista
  7. Sattuipas hyvä tuuri,että satuin lukea just tän sun postauksen...täällä nimittäin mietitään syöttötuolivaihtoehtoja "helmivauvallemme"...tämä antoi näkökulmaa siihen "taattuun laatuun" ja ehkä yksi hyväksi rankattu vaihtoehto jääkin nyt pois listalta! Oikeastaan mä kyllö haaveilen valkoisesta Artekin 616- syöttiksestä,jos sattuis saamaan käytettynä ;) Onnea Sinulle odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää kyllä miten monet oikeasti ovat pettyneet
      Siihen. Anoppilassa on vanhaa mallistoa oleva puinen ja se
      on kuin uusi. Pinta on helppo pitää puhtaana!
      Kurjaa miten laatu heikkenee & hinta kallistuu vuosien
      saatossa. Artekin tuoli on kaunis! Kiitos paljon Henni

      Poista
  8. Meillä on näitä valkoisena kaksinkappalein ja vaikka kuinka muuten tykkään tuolista niin olen varsin kyllästynyt hinkkaamiseen.. Pikkuveljeltäkin otettiin nyt vauvaosa pois ja oonki miettiny jos myisi nämä pois ja ostaisi jotku "kevyemmät" ja helpommin putsattavat tilalle. Ikean juniortuolit ainakin kovassa harkinnassa :) ja se ikean syöttis on kyllä hyvä.. Meilläkin on se mummolassa ja mökillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikean juniorituoli on toiminut ainakin meillä hyvin.
      Jep taas pitäis hinkata tuoli puhtaaksi.. Kiinnostusta ööö ei haha!

      Poista
  9. Ikean Antilop on ihan paras! Ostin lapselle ensin käytettynä jonkun suomalaisen puisen perussyöttötuolin, mutta antilooppia kokeiltuani myin sen eteenpäin, koska puinen oli kyllä raskaampi, mutta kiikkerämpi ja se oli hankala puhdistaa. Antiloopin jalat ovat niin leveällä, että tuoli ei keiku, vaikka lapsi ns. riehuisi. Ja se on ihan superhelppo pitää puhtaana. Tarjotin alkaa olla vähän naarmuilla, koska sen päällä on joskus paloiteltu ruokaa veitsellä, mutta sen vaihtaminenhan ei paljon köyhdytä.

    Seuraavaksi olisi tarkoitus ostaa Ikean Urban-juniorituoli. Toivottavasti sekin on yhtä hyvä.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !