sunnuntai 31. elokuuta 2014

OmenoitaIhana syksyinen viikonloppu auringonpaisteessa. Omenat alkaa olla kypsiä, joten piipahdimme eilen mummolassa " omppuvarkaissa ". Satoa on huomattavasti paljon enemmän, kuin vuosi sitten. Mummo on siis hukkua omenoihin tänä syksynä. Kaksitoista puuta ja kaikki aivan täynnä omenaa. Muutaman viikon päästä kolme luumupuutakin pitää mummini kiireisenä. 
Täytyy niitäkin sitten hakea ja täydentää omenavarasto samalla. 

Tänään neidin herättyä päiväunilta on edessä reissu Ikeaan ja illemmalla käymme vielä kylässä vanhempieni luona, sillä isällä on tänään syntymäpäivä. Tein hänelle omenapiirakan gluteenittomana. Jos siitä tuli syötävää, voin jakaa ohjeen täälläkin. Tuoksu on ainakin herkullinen. Olen itsekin vatsani takia siirtymässä täysin gluteenittomalle linjalle, vaikka keliakiaa ei olekaan todettu. Kannan kuitenkin perinnöllistä alttiutta sairaudelle ja olen huomannut voivani paljon paremmin ilman vehnää.

Miten teidän viikonloppunne on mennyt ?


2 kommenttia :

  1. Meillekin saa tuoda omenoita, kiitos :-) Täällä ollaan kaupan uudensadon ulkolaisten omenoiden varassa. Niistä kyhäsin omppupiirakan sillä Maisemakahvilan raparperipiirakka -ohjeella. Oli kyllä harvinaisen onnistunut ja mehevä piirakka. Seuraavan kerran teen mukaillen sitä ohjetta ja yhtä vanhaa ohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kuhan käydään uusi reissu tekemässä niin voidaan tuoda :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !