torstai 21. elokuuta 2014

Oliivipuu    Otin oliivipuun sisälle alkuviikosta. Kyllähän se tuolla ulkona vielä pärjää, mutta olohuone kaipasi sitä takaisin. Ruukku on kyllä kärsinyt ulkona ollessaan, eli sen voisin ainakin alkuun pestä. Ajatuksissani on hankkia sille uusi harmaa ruukku. Mies kyllä ehdotti tuon vanhan tuunaamista, eli katsotaan mihin päädytään. Oliivipuu on kyllä todella haasteellista pitää hengissä. Aika tyytyväinen saan olla, sillä edellisen kanssa epäonnistuin puolessa vuodessa. Se ei tykännyt asua selvästikään kerrostalossa. Tämän hankin kohta kaksi vuotta sitten ja uudessa kodissamme se on piristynyt kummasti. Ulkoilu teki sille hyvää. Ajattelin tänä talvena kokeilla, jos se talvehtisi paremmin mummilassani, talvella lämmin huoneilma nimittäin helposti tappaa sen. Mummilassa se saa olla kylmässä, mutta saa silti tarvitsemaansa valoa. Ensi kesäksi ajattelin hankkia pihalle sen kaveriksi suuremman oliivipuun, eli haastetta sitten vähän enemmän.

Oletteko saaneet oliivipuun pysymään hengissä talven yli ihan kotioloissa ?


7 kommenttia :

 1. Ensimmäinen oliivipuu kuoli parissa kuukaudessa. Tämä toinen kokelas on pärjännyt paremmin, keväästä asti jo ollut ja kasvanutkin hurjasti. Talvi kyllä pelottaa kun kunnollista viileää ja båvalisaa talvehtimispaikkaa ei oikein ole. Saas nähdä kuinka käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteellinen, mutta niin ihana kasvi. Viherkasvit kun ei kuulu
   suosikkeihini niin onneksi on joku kasvi, joka istuu makuuni :)
   Toivottavasti saat pidettyä omasi hengissä!

   Poista
 2. Hei,

  Kiitos ihansta blogistasi. :) onko tv tasonne bestå-sarjaa? Ja jos on niin onko liian vaivalloista saada tietää sen leveyttä?
  Näyttää näppärän pieneltä, jota tarvitsisin omaan kotiini :)

  T.Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. On Bestå ja 120cm leveä ja se matalampi versio.
   Ollaan tykätty siitä kyllä.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Päädyttiin samaan mutta niillä "huurreovilla", kun epäilytti miten käytännössä toimii kun digiboksit ja muut on umpiovien takana. Silloinhan nuo ovet pitää olla aina auki, eikö? Vai miten teillä toimitte? :)

   T. Elli

   Poista
 3. Kaunis puu. Itse en uskalla moista hankkia. Talvella ei vaan valo riitä ja huoneilma muuttuu kun ilmalämpöpumpun laittaa päälle :-\

  VastaaPoista
 4. Ihana olkkari!! Mistä ostat aina kaikki ihanat tyynynpäälliset? Mä oon löytänyt muutaman Liniumilta ja sit on ihan perus h&m homea, mutta nyt kaipaisin jotain syksyisempää..vaikka mies voi olla hieman erimieltä tarvitaanko meillä tosiaan koristetyynynpäällisiä....(kaapit pursuaa niitä ennestään.....)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !