lauantai 21. kesäkuuta 2014

BARCELONA


Kuvat : Pinterest


   Ihanaa juhannusta teille kaikille. Olin ajatellut ehtiväni tänne aikaisemmin, mutta niin on päivät taas kuluneet vauhdilla. Tänä vuonna päätettiin jäädä ihan vaan kotiin viettämään juhannusta huonojen sääennusteiden ja pahoinvointini takia. Suuntasimme eilen ystäväperheen luokse, jossa meitä kokoontui useampi perhe. Vauhtia siis riitti kymmenen lapsen kanssa. Tänään oli tarkoitus mennä samaan paikkaan, mutta neitimme on hieman kipeä, joten jäimme kotiin lepäämään. Olen ollut todella väsynyt itsekin, eli nukkuessa on päivä vierähtänyt. Toivottavasti oma väsymys vain raskauteen tai väsyttävään säähän liittyvää, sillä sairastella en nyt ehtisi. En vielä ole kertonutkaan teille, että ensi kuussa lähdemme mieheni kanssa vähän  " latailemaan akkuja " pienelle häämatkalle Barcelonaan. Vähän kauhistuttaa olla lapsista erossa useampi päivä, etenkin neidistä sillä hän ei vielä ymmärrä, mutta pienet on onneksi hyvässä hoidossa isovanhemmilla sen aikaa ja tiedän, että olemme pienen levon jälkeen paljon parempia vanhempia. Hiukan tuomitsevaa palautettakin olen kyllä saanut matkaan liittyen ja erityisesti nyt raskaushormoneissa se on tuntunut todella pahalta. Olin jo perumassa matkaa, mutta päätin, että olemme matkamme ansainneet. Kolmen lapsen kanssa elämästä tulee entistä kiireisempää ja kahdenkeskinen aikamme on jo valmiiksi ollut kortilla, joten matka tekee hyvää meille molemmille.
Barcelona on paikkana meille molemmille uusi. Päädyimme siihen yhteistuumin. Paikka, jossa on varmasti hyvää ruokaa, nähtävyyksiä ja rantaa. Eilen illalla selailimme molemmat hotelleja. Hassua sillä molempien silmiin osui samoihin aikoihin tämä suloinen hotelli Praktik Bakery. Hotellin alakerrassa on leipomo, jossa voi halutessaan nauttia aamiaisen. Sijainti on vähän syrjemmällä, mutta metrolla pääsee helposti liikkumaan, jos kävely tuntuu jaloissa. Onko joku sattumoisin ollut kyseisessä hotellissa ?
 
Koska Barcelona ei entuudestaan ole meille tuttu, olisin kovin mielissäni kaikista matkavinkeistänne.
Ruokapaikat kiinnostavat erityisesti, ihanat kahvilat, nähtävyydet, shoppailupaikat ja mitä vain mieleenne tuleekin.
 
Kaikesta kiitollinen !
 
 

6 kommenttia :

 1. Barcelonassa olen käynyt kerran ja ehdottomasti haluan sinne uudestaan :) IHANAA kun pääsette häämatkalle kahdestaan -tekee hyvää teille!! Lapset saavat nauttia isovanhempien hoidosta ja huomiosta.
  Tuleva hotellinne näyttää mahtavalta. Itse tykkäsin kovasti vanhasta kaupungista ja sen kaupoista. Myös kaupunki/rantakohde samassa paikassa oli ihan huippua.
  Mukavaa juhannuspäivää!

  VastaaPoista
 2. la crema canelan tonnikala(kröhöm)pihvistä näen unia edelleen :) pieni ja tunnelmallinen ravintola yllättää vilkkaan carrer de ferranin sivukujalla. niiin kuin niin moni muukin tuossa maagisessa kaupungissa - oi, se oli koti joskus.
  niin, ja se pöytä kannattaa poiketa varaamaan ennakkoon.
  huippua reissua!

  VastaaPoista
 3. Ja pöh paheksujille! Joka ei teidän arkea elä, ei omaa oikeutta arvostella tarvettanne kahdenkeskiselle ajalle. Me karataan miehen kanssa Pariisiin, skidit samanikäisiä kuin teillä. Mekin saatiin selllaisia "ai ihan kahdestaanko?" -kommentteja ja itsekin meinasin lyödä reissun jäihin... syystä jotta lapsilla oli ollut kamala räyhäkiukkuraivaripäivä ja ajattelin etteivät mun vanhemmat kestä semmosta :D Seuraava päivä oli parempi ja jätin perumatta - pian lähdetään! Ihanaa matkaa, toivottavasti pahoinvointi ymmärtää jäädä Suomeen.

  VastaaPoista
 4. Olimme yhden lapsemme kanssa (minä ja mieheni) pojan 10v-synttärilahjamatkalla Barcelonassa toukokuussa. Pojan toiveena oli kaikki futikseen liittyvä, joten aika meni pitkälti niissä kuvioissa, mm.Barcan pelissä (pojan reissun kohokohta ;) ). Metrolla ajeltiin paljon, joten sitä voin suositella, sillä todellakin pääsi helposti paikasta toiseen. Ostimme turistiliput koko ajaksi ja niitä tuli kyllä käytettyä. Ruokapaikoista emme löytäneet mitään suosikkia ja erityisen haasteellista oli löytää gluteenitonta ruokaa. Kaupunki, jonne olisi vielä kiva palata katsomaan myös muuta antia, kuten nähtävyyksiä, shoppailuja, rantoja. Mukavaa reissua teille!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa lukea http://www.menaiset.fi/alue/avec_sofi

  VastaaPoista
 6. Siis mitä, häh, miks ootte saaneet paheksuntaa osaksenne? Ensinnäkin, se on teidän HÄÄMATKA, johon mun mielestä avioparin kuuluukin mennä IHAN kahdestaan. Sit toisekseen, eihän teidän muksut kai ole enää mitään rintaruokittavia, joten miksette menisi? Varmasti ihanan rentouttava reissu tiedossa ennen vauvakiireitä, nyt nauttikaa!

  -Lyydia

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !