sunnuntai 25. toukokuuta 2014

DIY- sohvaprojekti 

  Viikonloppu on mennyt sohvaprojektimme viimeistelyssä ja vihdoin se on valmis. Meillähän on ollut haaveena jo pitkään käyttää jätelavoja hyödyksi sisustuksessa. Pojalle aion vielä joskus rakentaa sängyn niistä, mutta nyt toteutettiin edullinen sohvaratkaisu terassille. Sohvasta haluttiin rento auringonottopaikka, jossa voi myös istua iltaa ystävien kanssa. Lavat saimme mieheni työpaikalta. Ne maalattiin Malmin Rautiasta hankitulla Eskaro lakkamaalilla ja se sävytettiin mustaksi. Maali on tarkoitettu ulkokalusteille. Patjat on vaahtomuovia ja ne ostettiin tarjouksesta. IKEAsta muutama edullinen päiväpeitto & sisätyynyjä ja kokonaisuus valmis. Tyynynpäälliset on kaikki vanhoja kaapista. Mietimme sohvan toteuttamista säänkestäväksi, mutta erikoiskankailla sohvasta olisi tullut aika tyyris. Nyt siis seuraamme sääennusteita ja tarvittaessa patjat voi nostaa suojaan. Luultavasti hankimme vielä aurinkovarjon, sillä sohvakulmaukseen paistaa aurinko todella kuumasti. Välillä, kun on ihanaa vaan löhöillä varjon alla. Hintaa sohvalle tuli noin 100€ , eli edullinen ratkaisu. Isoin homma oli lavojen maalaus, kiitos miehelleni siitä. Lavat toki olisi voinut jättää maalaamattakin tai ruiskumaalaus olisi ollut nopeampi tapa, mutta ehkä seuraavassa projektissa sitten. Ainakin oli mieletön sää homman toteuttamiseen.  Päiväpeittoihin aion vielä ompella kuminauhat, jotta ne saa siistimmin patjojen päälle. Mitäs tykkäätte sohvastamme ?
 
 

16 kommenttia :

 1. Hei!

  Sohvasta tuli upea ja vieläpä mielettömän edullinen! Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Todella hieno sohva! Samalla rouhea ja romanttinen. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Ihana :)
  Nyt sitten mä tulen teille joku päivä kylään -laitan sulle viestiä :)

  t.Sanna

  VastaaPoista
 4. Onpas kyllä niin ihana!!! Ihastelinkin tuota jo instan puolella <3 Kyllä tämä taas antaa tsemppiä meillekin toteuttaa oma lavasohva joku päivä. Edullinen ja niiin hieno!
  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 5. On kyllä tosi kiva idea!! Jos meidän pihalle mahtuisi, niin olisi heti kopsannut tämän idean!! :)

  VastaaPoista
 6. Mielettömän ihanan näköinen, kelpaa lekotella tuolla :) Minulla on ihan sama idea, lavat ovat jo valmiina odottamassa :) Paviljonki niistä jo rakennettiin ja sisällekkin haluaisin sohvan ja pöydän noista tehdä, halpaa ;) Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu aivan loistava paikka ja siihen paistaa hyvin aurinko.

   Poista
 7. Kiva idis :)
  Tiedätkö muuten mistä muualta saa saman tyylistä riippukeinua kuin teidän Granitista (?) ostamanne, vai oliko edes sieltä?! Granit sais tulla tänne pohjoseenkin...siellä vaikka mitä ihanaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   No viime kesänä ainakin Stockmann myi vastaavaa. Elloksella olen myös nähnyt, eli kurkkaa niiden verkkokaupat!

   Poista
 8. Hei ihan mieletön sohva!! :) Tosi ihana.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !