lauantai 5. huhtikuuta 2014

Hiekkalaatikko pihalle    Piha näyttää vielä todella surkealle, mutta eiköhän pian viherrä, jos säät vaan tästä lämpenee. Nurmikonsiemeniä on iso pussillinen odottamassa. Täytyy vähän tutkia, koska niitä olisi hyvä heitellä pihaan ( tässä vasta nimittäin opetellaan viherpeukaloksi ) tai osaako joku jo auttaa ? Asiaan, eli hiekkalaatikkoon. Siinä se nyt on, kasvatuslaatikko, josta sain idean tehdä hiekkalaatikon :) Samanlaisia laatikoita tulee muutama pienempi pihalle yrttejä & salaattia varten, joten pienestä pihastamme tulee näin  tasapainoinen 
( toivottavasti ), kun laatikot samanlaisia. Ajatuksena sekin, jos asumme täällä vielä lasten kasvaessa ulos laatikkoleikeistä, saan muutettua sen, vaikka kukkapenkiksi. Talonyhtiössä on isompi laatikko, eli tämä 120x120 riittää omalle pihalle mainiosti. Mieheni tekee siihen vielä erillisen kannen päälle suojaksi. Tykkään todella paljon ja poika oli haltioissaan omasta laatikosta. Mitäs mieltä te olette ?

22 kommenttia :

 1. Kiva hiekkalaatikko. Hyvä että tulee vielä kansi suojaksi, varsinkin jos on kissoja pihapiirissä. Meillä on kissoja kolme ja tarttis kans tehdä lapsenlapselle hiekkalaatikko kesäks. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) pupuja ainakin pomppii pihalla. Kissoja ei ole näkynyt, mutta
   Kansi on hyvä olla :)

   Poista
 2. Onpa hyvä idea!
  Meille pitäisi myös laittaa takapihalle hiekkis, sillä Pienin kaivaa sen puutteessa pihaa ja kukkapenkkejä :D
  Etupihalla on kyllä juurikin iso, mutta pakkohan se on tuohonkin laittaa.. Onko teillä kaivettu alta? Pohjakangas tms? Mistä hiekka? Kyselyikä :D

  VastaaPoista
 3. Ei ole maata kaivettu alta, eli laatikon reunat painuvat vähän maahan kiinni. Laatikon pohjalla on suodatinkangas, eli
  Rikkaruohot jne. Pysyvät loitolla. Hiekka & laatikko on Bauhaussista. Meillä 8 säkkiä hiekkaa, yhdessä säkissä 25kg.
  Yksi pussi maksoi 6€. Muutama pussi mahdollisesti hankitaan vielä lisää :) kohta hiekkakakkuja vääntämään omalle pihalle, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! Meillä on pihassa isäni tekemä hiekkalaatikko. Ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä ja mikähän siinä on, että se "vangitsee" lapset ;) Hyvä niin. Naapuri ei aikoinaan halunnut pihaansa hiekkalaatikkoa, mutta lapsipa keksi kaivaa kadun reunassa sähkökaapin vieressä olevaa hiekkaa. Itse oon ajatellut, että aikansa kutakin. Lasten takiahan me haluttiin oma piha. Olisi hullua, jos siellä ei lapset saisi mitään puuhastella :) Pihoissa kulkevat kissat ovat hiekkalaatikon omistajalle rasite, sillä laatikko on muistettava aina peittää ja hiekat vaihdettava. Eipä se touhu ilmaistakaan ole :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Täti Ruskea :) joo oma laatikko on super
   Kätevä etenkin pienten lasten kanssa. Saa itsekin touhuttua pihalla
   Samalla.

   Poista
 5. Meillä on myös hiekkalaatikko suunnitteilla ja tämähän oli loistava idea! Ja erittäin helppo toteuttaa :) Meillä on myös taloyhtiön pihalla isompi hiekkis, joten tällainen pieni sopisi omalle takapihalle mainiosti. Kunhan teillä kansi valmistuu, voisitko laittaa siitä vielä kuvaa? Olisi hauska nähdä minkälaisen kannen miehesi tuohon laatikkoon nikkaroi.

  -Stella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laitan kuvaa, kun kansi tehty ( nyt väliaikainen levy päällä ), mutta
   Kunhan tuo mies kerkiää nikkaroida :)

   Poista
 6. Tosi hyvä idea! Jos lapset olisivat pienempiä toteuttaisin omaankin pihaan :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno hiekkalaatikko mun kamullani :)
  Täytyykin tulla tekemään joku päivä sen kanssa hiekkakakkuja.

  VastaaPoista
 8. Hei ihan huippu! Meillä ollut samanlainen mielessä, mistäs hankittu?

  VastaaPoista
 9. Moi, en oo kommentoinu koskaan mitään, mutta nyt on pakko. Sen lisäks, että tuo on mainio idea, mulle ratkesi yksi "päänvaiva", nimittäin nyt tiedän miksi tytön kerhokaverin äiti oli niin tutun näköinen! Hauska juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö, kiva juttu :) Revi hihasta seuraavalla kerralla :D

   Poista
  2. Joo! Oltiin pysäkillä samaan aikaan, isompi neiti kävi räpeltämässä teidän rattaitakin... ;)

   Poista
  3. Joo! Oltiin pysäkillä samaan aikaan, isompi neiti kävi räpelöimässä teidän rattaitakin. Ja muutenkin vähän ylikierroksilla ekan kerho kerran jälkeen... ;)

   Poista
 10. Kivalta näyttää! Meille myös tulossa kesäksi pihan uudistus ja sinne pieni hiekkalaatikko ja kasvilaatikkoja. Julkaisin aikaisemmin viikolla blogissani www.sweetlivingandthings.blogspot.fi postauksen pihasuunnitelmasta, käyhän vilkaisemassa :) Käynkin nyt tiiviimmin seuraamaan sinun blogia, jos täältä vaikka löytyisi kivoja vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kivalle näyttää suunnitelmanne :) Samat valot meillekin tulossa :)

   Poista
 11. Tosi kiva idea, enpäs ole keksinytkään...:) Tuolla varastossa lojuu juuri muutama tuollainen kaulus vailla käyttöä ja tänne vuokrakotiin olen pohtinut jotain siirrettävää hiekkalaatikkoa!

  Kaisa-Sofia

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !