tiistai 29. lokakuuta 2013

DIY - joulukalenteri

Tänään keksin sitten aloittaa pojan joulukalenterin valmistamisen. Mustavalkoinen siitä tulee, tietysti.
Päätin tehdä itse paperipussit valmiiden sijaan, niin saa sopivan kokoisia ja säästää rahaakin. Numerolappuset on IKEAsta. Niitä on kiva laittaa synttäripaketteihinkin. Pussit laitan roikkumaan GRANIT:sta ostamaani vaijeriin. Siihen mahtuu pusseja aina viikko kerrallaan. Vielä pitäisi keksiä yllätyksiä pussien sisälle... ideoita ?
 

8 kommenttia :

 1. Täältähän löytyikin hurmaava blogi. Joulukalenteri-idea on vallan mainio ja ihastuin tuohon kauniiseen huonekuuseen tuossa pussukassa =)

  VastaaPoista
 2. Ihailtavaa, miten ajoissa oot joulukalenterin kanssa :) Mäkin ajattelin toteuttaa vastaavalla tavalla (pussit ja numero leimasimella) yhden kalenterin tänä vuonna. Siihen laitan osia legopaketista siinä järjestyksessä kuin paketti ohjeiden mukaan kootaan. Mukaan tarvitaan myös kopio ohjesivusta, mutta niin, ettei lopullinen yllätys paljastu. Tässä tapauksessa legoista syntyy eräs rakennus. Aika usein olen toteuttanut joulukalenterin palapelin paloilla. Niitä voi saada useammankin päivässä, tärkeää on vain se, että ne annetaan oikeassa järjestyksessä, että lapsi saa palapelin kuvaa aina joka päivä vähän enemmän näkyville. Samalla pieni lapsi näkee konkreettisesti, miten joulu lähestyy, kun palapeli alkaa hahmottua enemmän ja enemmän. Isommilla pojilla on ollut kalentereissaan futis/lätkäkortteja, Aku Ankan arvoituslehden sivuja, kyniä ja muita kouluun sopivia juttuja, Aku Ankan taskareita, joitain yhdessätekemisen juttuja (leivotaan torttuja/pipareita, mennään pulkkamäkeen/uimahalliin/kahvilaan...). Pikkuautot, puiset liikennemerkit ja Schleichin eläimet ovat olleet myös kivoja pienemmälle lapselle. Muutaman vuoden olen etsinyt tinasotilaita isommille pojille, mutta toistaiseksi kohtuuhintaiset on vielä löytymättä. Lorukortit on myös kivoja. Yhtenä vuonna tilasin Ruotsista laulupussin, johon kuului erilaisia kangashahmoja, joita pystyi käyttämään sorminukkeinakin. Jokaiselle hahmolle oli oma laulunsa (esim. sammakko, paloauto, maanviljelijä, orava, lammas jne.) Sorminukeista (esim. Ikeassa on edullisia) olen myös tehnyt joinakin vuosina kalenterin. Mulla on pojille Mailegin Nisse-kalenterit sekä Mailegin ja Marimekon taskukalenterit (jokaiselle siis yksi). 2-vuotias saa tänä vuonna kalenteristaan Mailegin pienen poika- ja tyttöhiiren ja niille tarvikkeita: vaatteita, huonekaluja, astioita ja ruokia (on jo tottunut leikkimään pienilläkin jutuilla, kun on monta isoveljeä, osan jutuista ajattelin tehdä itse). Jouluaattona saa sitten noille pikkuhiirilleen Mailegin pienen puisen juustonmuotoisen hiiritalon. 4-vuotias saa tänä vuonna kalenteristaan Sylvanian Families -sarjan sairaalan (hyvä alelöytö), johon saa kerätä muista luukuista sairaalaan kuuluvia osia (huonekaluja, tarvikkeita ja hahmoja, myös hyvät alelöydöt kesällä). Isot pojat ovat toivoneet sellaisia kunnollisia kirjoitus/piirustustusseja, joten ostan niitä varmaan molemmille isoimman pakkauksen ja annan kynä/kaksi kerrallaan. 10-vuotiaalle lisäksi futis/lätkäkortteja. 13-vuotiaan lisuke on vielä keksimättä. Joinakin vuosina olen laittanut kalenteriin lisäksi adventteina vähän "isomman" jutun esim. isoille pojille Aku Ankan taskukirjan. Isot toivovat joka vuosi karkkeja päivittäin kalenteriin, mutta itse en hampaiden vuoksi tykkää ajatuksesta, vaikka helppo ratkaisu olisikin. Sen sijaan lauantaisin kalenterissa on voinut olla karkkipäivän karkit. Kovin oli poikavoittoisia nämä ideat.

  Toivottavasti saat tähän paljon ideoita, mäkin jään niitä odottelemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinultahan saa ideoita joka lähtöön :) täytyy kyllä
   Kehitellä jotain kalenterin täytteeksi :) duplot kyllä
   Mieleisiä, eli ehkä voisi sellaisen osissa laittaa :)
   Ihanaa, kun kommentoit Täti Ruskea :)

   Poista
 3. Monena vuonna on tehnyt mieli tehdä tuollainen kalenteri! Nyt meillä on vauvakin, jolle tuollaisen voi tehdä tulevaisuudessa. :) Kiitos hirmuisesti Täti Ruskealle ideoista, nuo tulee ehdottomasti käyttöön!

  -hansu

  VastaaPoista
 4. Miten olet tehnyt paperipussit, ja mistä paperista? Suunnitelmissa olisi toteuttaa samanlainen kalenteri :) Saakohan noita klipsivaijereita muualta kuin ruotsista tilaamalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä on kaksi Granit- liikettä :) hmm.. Omat pussit lahjapaperia!
   Hmm.. Voisin tehdä ohjeen pussin taitteluun kun teen vielä postausta
   Mitä laitan sinne yllätykseksi!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !