torstai 28. helmikuuta 2013

LINDEX , valkoista & denimiäKuvat : Lindex

Eilen posti toi tytölle nuo söpöt hiiritossut, jotka on Lindexin mallistosta. Kurkkasin Lindexin mallistoon ja löysin muutamia todella kivoja juttuja sieltä. Ystävältäni baby shower lahjaksi saatu peitto on ollut niin ihana & lämmin ( kiitos vielä A ). Tarvitsemme kuitenkin vielä peiton, jonka voi ottaa autoon & vaunuihin mukaan. Tuo valkoinen Lindexin peitto näyttää hyvältä vaihtoehdolta.
 Farkkuhaalarikin täytyy varmasti hankkia kesäksi!

Viime yönä neiti nukkui 6 tuntia putkeen!!! Tälle mammalle se on suuri ihme, sillä poika nukkui alusta asti parin tunnin pätkiä öisin, max 3h. Koitin kyllä herätellä tyttöä syömään, sillä heräsin itse siihen, että kirjaimellisesti uin maidossa! Imetys on todella tuskaista, ja joudun nyt imettelemään rintakumin avulla, vaikka sitä ei imuotten takia suositella käytettäväksi. No ennemmin käytän sitä helpottamaan " edes hitusen " kipua, kun etten imettäisi ollenkaan. Täytyy vaan toivoa ettei tyttö unohda imuotetta. Mies haki eilen ison kaalinkin avuksen.
Ensimmäistä lastaan odottaville siis kaalivinkki : Kauli kaalin pintaa  tai pistele sitä haarukalla. Sitten vaan kaalinlehdet rintoihin viilentämään & helpottamaan turvotusta. Lehdet kannattaa vaihtaa 3h välein. ps. Ja kaalin täytyy olla kylmä!17 kommenttia :

 1. No huh, kuulostaa aika tutulta... minulle tosin tuputettiin rintakumia heti synnärillä kun ei ehditty neuvomaan, meidän neiti oppi oikean imuotteen vasta puolen vuoden ikäisenä... Kaali oli kovassa käytössä. Ei imetys ollutkaan niin itsestäänselvyys kuin olin kuvitellut. Teillä tuskin on tällainen tilanne mutta osaan samaistua. Hyvä jos vauva saa äidinmaitoa, vaikkakin rintakumin avustuksella. Ja ihan hyvin ne vauvat kasvaa korvikkeellakin. Tärkeintä on ettei stressaa sitä imetystä (niinkuin minä tein) se voi pian haitata sitä...

  Komeasti teidän neiti kyllä nukkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman stressaan siitä kivusta, mutta
   Rintakumin avulla ( + pojan kirahvin avulla jota puristan samalla
   Kun tyttö syö ) selviän jotenkin. Pojan kanssa olin
   Ekat 3kk riippuvainen rintakumista, sillä hän ei saanut
   Otetta rinnasta.. N. 3kk vanhana hän itse näykki sen pois
   Ja oppi syömään ilman. En vaan tahtoisi olla nyt
   Sen varassa kun pakonsanelemana ja nyt on pakko :)
   Kuhan pahin kipu helpottaa yritän opettaa ilman! Nyt on
   Rinnat niin rikki ettei kyllä pysty.
   Joo pojan kanssa olin ehdoton ei korvikkeelle,
   mutta nyt aion ottaa iisimmin. Jos tulee tilanne että
   Sitä tarvitaan niin todellakin. Omaa maitoa kyllä näyttää
   Piisavan ja pakkaseenkin on pusseja jo kertynyt.


   Poista
 2. mä en löytänyt netistä tuota peittoa :(

  VastaaPoista
 3. Aaaiii, myös minä muistan sen kivun, täyttää tuskaa ne ensimmäiset viikot....Onneksi se varmasti helpottaa kohta. Onhan sinulla Lansinohl (?) voidetta, se toimi ainakin minulla tosi hyvin.
  Ihania vaatteita olet löytänyt!

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Minä käytin myös rintakumia molempien kanssa. Mulla oli varsinkin toinen rinta niin rikki, että kyyneleet tuli aina silmistä, kun vauva aloitti imemisen. Mulla oli kynä suussa, jota purin ja se auttoi edes pikkasen. Aika monta kynää meni roskikseen. Vauvan imuote pysyi hyvänä rintakumiata huolimatta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Joo kynä, hyvä idea ;)
   Joo rintakumi auttaa onneksi edes vähän, etenkin kun molemmat rinnat rikki.

   Poista
 5. ...jatkuu vielä... Ekan lapsen kohdalla halusin rintoihin kylmää ja tolalla kerralla lämmintä. Aika jännä, että eri fiilis ja avuntarve.

  Hurjasti tsemppiä!

  Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Joo välillä kuumaa & välillä kylmää... lämmin suihku tekee niin hyvää..
   ja sitten kylppäri onkin maidossa hahhaha
   Ja kiitos tsempistä, sitä tarvitaan!
   Hammasta purren imetän,välillä on pakko antaa pullosta pumpattua maitoa että
   rinnat saa " levätä ". Rintapumppu, ja etenkin sähkö... aaaah mikä keksintö!

   Poista
 6. ... ja lopuksi ne kaalinlehdet voi syöttää miehelle :-)

  VastaaPoista
 7. Mä vasta huomasin teidän vauvauutiset! Valtavasti onnea söpöliinistä!!! <3

  Ja tsemppiä imetykseen! Mulla myös tästä toisestakin oli tosi tukala alku. Lillasta aikanaan mulla teki ekat kaksi kuukautta tosi kipeetä, ja nyt Pikun kanssa kipu oli alkuun vielä kovempaa. Mitkään rasvat ei auttaneet. Jo synnärillä kyselin hoitajilta, että onhan se imuote nyt varmasti oikea, niin sanoivat vaan, että on on kun vauvan suu oli oikealla tavalla auki. Mutta kun teki koko ajan niin kipeetä, niin aloin kotona alkuviikkoina kahlata netistä tietoa imuotteesta, ja tuli sitten todettua, että ei todellakaan ollut kunnossa, vaikka äkkiseltään päällisin puolin siltä näytti. Rintaa ei ollut vauvan suussa tarpeeksi, vauvan pää ei ollut riittävän takakenossa jne. Kun sain otetta korjattua, niin alkoi kipukin yllättäen hellittää.

  Jälkiviisaana sitten totesin, että oli varmasti ollut Lillankin kanssa sama juttu, ja vauvan suun kasvaessa ote oli vaan itsestään parantunut. Eli kyllä omalla kokemuksella komppaan sitä väitettä, että jos imetys sattuu pitempään kuin sen ihan alun niin luultavimmin imuotteessa on jotain pielessä. Imetystukilistan sivuilla oli tosi hyvää tietoa ja ohjeistusta noihin imuotejuttuihin, mutta niillä sivuilla on nyt ilmeisesti jotain teknisiä vaikeuksia eivätkä oikein toimi :( Ja mulla siis oli molempien kanssa myös rintakumi alkuun käytössä. Lillan kanssa se jäi kyllä jo alkuviikkoina kans vähän itsestään pois ja Pikun kanssa vielä nopeammin, koska kipu oli ihan yhtä kovaa senkin kanssa.

  Että ei ole tosiaan nää imetysjutut mitään "tissi vaan suuhun" -meininkiä :D Vauvoissakin on niin eroa, toiset hoksaa heti imemisen oikeella tavalla ja toisten kanssa siihen opetteluun menee aikaa. Mutta mulla ainakin muuten on tällä toisella kierroksella ollut sillain mukavampi, että alkukankeuksien jälkeen ei ole ollenkaan ollut sellaista pingottavaa turbotissioloa kun ekalla kerralla oli ne ekat kolmisen kuukautta. Ja samaa oon muiltakin toisen lapsen saaneilta kuullut :)

  Tulipas sepustettua oikein pitkästi... :D Ei muuta kun ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. kiitos ihana Veera <3

   Joo tulevalla viikolla hoitaja neuvolasta tulee kotikäynnille, pyydän vielä tarkistamaan imuotteen, vaikka kättärillä sanoivat sen olevan ok.
   Uskomatonta miten kipeetä imettäminen tekeekin, itsellä rinnat täysin riekaleina
   eli se lisää kipua entisestään :( Mies kauhulla katsoo vieressä, kun välillä huudan tuskasta & itken. Toivottavasti pian helpottaisi.
   Itselleni pojan kanssa tuli " yllätyksenä ", että imetys sattuu. Siitä ei etukäteen
   synnytysvalmennuksissa tai neuvolassa puhuta. Itselläni tuli maitoa yllinkyllin pojan kanssa, nyt sitä tulee vielä enemmän ( ilmeisesti, " luomusynnytys " vaikuttaa maidontuotantoon näin, tai niin kätilö minulle puhui ). Tyttö syö ja samantien alan tuntea pistelyä, kun uusi erä maitoa nousee...

   Poista
 8. Moi Hanna ! Onnea uudesta tulokkaasta hirmuisesti ! :) kun vauvakiireiltäsi ehdit esittäisin toiveen postauksesta.. olisi kiva kuulla poikasi ja miksei tyttösi ulkovaatteista ja mitkä olet todennut toimiviksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kiitos! Joo teen kyllä, kiitos toiveesta. Pojalle pitää ostaakin tässä kevät ulkoiluvaatetta :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !