lauantai 5. tammikuuta 2013

Synttärijuhlien suunnittelua
Kuvat Poikamme täyttää huhtikuussa 2 vuotta, tämä mamma on jo vähän alkanut miettimään pojan juhlia, sillä voi olla, että vauvan synnyttyä aivot ei toimi hih. Poika on innokas " intu " fani, joten ajattelin, että lintukakku on saatava.  Kuvan vaaleansininen Angry Birds olisi todella suloinen vai mitä tykkäätte? ! Vaaleansiniset paperipillit on jo odottelemassa juhlia & servetit jne. Voisinkin miettiä tarjottavia valmiiksi. Ehdotuksia otetaan vastaan :)


5 kommenttia :

 1. Upea kakku-idea! Mistä löysit raitapillit?

  VastaaPoista
 2. Noi kuumailmapallomuffinit on loistoidea! Pitää ehdottomasti kokeilla sit ku meidän syksyinen "synttäriputki" alkaa ;) "Lintusynttäreitä" meillä ei oo vielä järjestetty, joten valmiita tarjoiluehdotuksia ei ole. Jos pitää kutsut pienille lapsivieraille, niin kaikenlainen "pieni" syötävä on hyvää, koska esim. isosta muffinista/pullasta tm. yleensä otetaan vain yksi haukkaisu ja loppu jää lautaselle. Meidän poikien yksi suosikkiherkku on "kaurapallot", joita ollaan tehty minikokoisiin vuokiin. Kaksivuotiaat varmasti tykkäävät vielä herkutella esim.viinirypäleillä, rusinoilla, riisikakuilla ja muilla "terveellisimmillä" herkuilla. Kattaus sitten vaan teeman mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tykkään ideasta :) joo viime vuonna kaverisynttärit
   Jäi väliin, tämä mamma oli poikki sukulaisten kestittämisestä,
   Sillä koko viikonloppu niitä juhlittiin.. Asuntoomme kun mahtuu
   Rajallinen määrä. Nyt pohdin, jos sukulaissynttärit vietetäänkin
   Jossain eri tilassa, jotta onnistuisi hoitumaan kerralla :) sitten erikseen
   Pikkutyypeille juhlat:) Haastetta sukulaissynttäreille tuo vielä ruokarajoitteet
   Allergioiden jne. Lisäksi, eli siksi ajattelin suunnitella ne etukäteen, kun
   Vielä on aikaa :)

   Poista
  2. Meidän 3v on pahasti allerginen (nyt tosin alannut sietää jo enemmän ruoka-aineita). Noista kaurapalleroista sai munattomia, maidottomia, soijattomia jne. Gluteeniton ei ollut, koska niissä oli kauraa, mutta kaura on käynyt meidän poitsulle, vaikka muut viljat eivät käyneet. Äitini teki luu-muotilla "valkoisia" pipareita (meillä siis oli koirasynttärit), joissa oli käytetty gluteenitonta, maidotonta jauhoa (muistaakseni Semperin Fin Mix, joka ei käynyt meille aiemmin peruna-allergian takia, mutta nyt käy. Sunnuntain jauho on myös gluteeniton ja maidoton, mutta ei käy sellaiselle, jolle ei sovi vehnätärkkelys). Tein pojalle myös oman kakun munattomalla kakkupohjalla ja kaurapohjaisella kermalla (on myös soijapohjaisia, jos se käy, muttei kaura). Vielä yksi vinkki: Oatlyn kaurajäätelö (mansikka, kinuski ja vanilja) ja sitten on vielä riisijäätelöä, joka on sekä maidoton että viljaton.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !