perjantai 18. tammikuuta 2013

Every day is laundry day...

 Jos äitinä jotain kotityötä inhoan, niin sitten se on pyykinpesu. Tai pyykinpesu on ihan kivaa, jos sitä ei tarvitse tehdä joka päivä kuten meillä ja varmasti monessa muussakin lapsiperheessä. Meillä on pieni kylppäri, pienessä kylppärissä pieni pesukone. Kun suunnittelin minikylppärimme putkiremonttia varten, oli tärkeää, että saamme pesukoneen piiloon. " Integroimme" sen itse piiloon.
Tärkeää oli myös saada paikka, jossa vauvaa voi hoitaa ( odotin poikaa silloin ). Vauvanhoitopiste tulee siis tälläkin kertaa pesukoneen päälle. Tänään olen taas pyykännyt ja ihmetellyt miten sitä pyykkivuorta kertyykin niin paljon & niin nopeasti. Inhoan pyykkitelinettä olohuoneessamme, sillä pyykit ei mahdu oikeastaan kuivumaan kylppärissä. Onneksi talonyhtiössämme on huippu hieno pesutupa, jossa pyykkien huolto onnistuu kätevästi ( kiitos miehelleni, joka sitä pyykkirallia meillä siellä päässä hoitaa ). Vauvan synnyttyä pesutuvasta taitaa tulla vieläkin tärkeämpi paikka tähän pyykkiralliin. Joskus vielä meilläkin on se pesutorni... ( PIILOSSA )Eilisen news- korin lisäksi tuo laundry- kori olisi ihana, ehkä seuraavaan 
asuntoon sitten. Se & vasen alakulma, kuvat täältä.

6 kommenttia :

 1. Tuttu tunne, melkein päivittäin täälläkin pestään pyykkiä :)
  Mä inhoan pyykkäämisessä eniten puhtaiden pyykkien laittamista paikoilleen...sen kun joku tekis mun puolesta niin voisin pyykätä vaikka kuinka usein :)

  VastaaPoista
 2. Mä periaatteessa kyllä tykkään pestä pyykkiä, vaikka meillä sitä kertyykin melkoiset määrät kuuden hengen perheessä. Pyykkimäärää lisää entisestään isojen poikien ja aikuisten liikuntaharrastukset. Vastaavasti pikkupojat taas sotkevat enemmän. Meillä on onneksi kodinhoitohuone, jonne voin "piiloutua" pyykkikasoineni. Eilen kun oli jälleen lakananvaihtopäivä, voit varmaan kuvitella, millaisen kasan sain lisää pyykkiä.

  Niin paljon kuitenkin pyykkäämisestä tykkään, että olen varannut sen homman yksinoikeudekseni enkä annan miehen pyykätä ;) (osaa kyllä). Ihaninta on pyykätä kesällä, kun saa viedä pyykit ulos kuivumaan ja seuraavaa koneellista viedessä, edelliset on jo kuivat ja pääsee silittämään.

  Pyykkivuoria helpottaa se, että jo taloa rakentaessamme suunnittelin kodinhoitohuoneeseen puhtaan- ja likaisenpyykin kaapit. Jälkimmäiseen lapset on jo 2v:sta (avun kanssa) osanneet lajitella pyykin oikeisiin koreihin pesulämpötilan ja "värin" perusteella. Etukäteislajittelu helpottaa paljon itse pyykkäämistä. Vaikka pyykkiä tulee paljon, en pese sitä joka päivä. Tykkään mielummin pestä täysiä koneellisia ja varata vaikka kokonaisen päivän kerralla pyykin pesuun. Se on sitä omaa aikaa :D Meillä on kuivausrumpu, mutta kuivaan siellä pääsääntöisesti vain pyyhkeet ja lakanat. Tosin kesäisin kuivaan nekin ulkona. Tänään onkin luvassa päivän täydeltä pyykkäämistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona kuivatetut pyykit tuoksuu niin hyvälle. Haaveilen niin edes parvekkeesta, johon voisin laittaa tuulettumaan mieheni treenivaatteet & kengät..
   Kodinhoitohuone olisi luxusta.. vielä joskus! Ja voin kuvitella pyykkimääräsi hahah.
   Meillä on niin mini pesukone, että kerralla ei mahdu paljoa, siksi se pyörii melkein päivittäin. Pesutupa on suuri helpotus kuivausrumpuineen & huoneineen.
   Ihanaa pyykkipäivää sinulle !

   Poista
  2. ja kiitos niin paljon vielä siitä sänky vinkistä. Se on suloinen, eikä itseasiassa tarvitse maaliakaan pintaan. Ajattelin alkuun, että on liian kuultava. Ehkä jos joskus päädyn harmaaseen väriin maalaamme sen. Nyt sänky odottelee kellarissa kesään, jolloin poika saa sen käyttöönsä.

   Poista
  3. Kiitos! Oon tosi iloinen, että löysitte sen sängyn. :) Ehkä jo kerroinkin, kun aikanaan sen itse pongasin esikoiselle (oliskohan ollut v.2002). Mun mielestä se oli täydellinen! Ei auttanut miehen varovaiset kysymykset siitä, että eikö löytyisi mitään halvempaa :D Jotain kertoo myös se, että sänkyä valmistetaan vielä yli kymmenenkin vuoden päästä. Kun on monta lasta, niin tietyt jutut olisi halunnut jokaiselle (en tarkoita välttämättä huonekaluja) ja sit on saanutkin huomata, ettei tuotetta enää valmisteta. Kun saadaan isoille uudet sängyt ja kun kuopus on valmis siirtymään pois pinnasängystä, saadaan nuo ihanuudet pikkupoikien huoneeseen. Oon harkinnut, josko veisin ne ihan ammattilaiselle maalattavaksi, niin ei ainakaan pilattaisi niitä ja ne olisi sit helpompi myydä. Totuushan on, että nykyisillä huonejärjestelyillä, joudumme jossain vaiheessa hankkimaan pienille kerrossängyn (siinä riittääkin sitten pähkäilyä, että millaisen). Alakerrassa on vielä yksi "ylimääräinen" makuuhuone, jonne me aikuiset voisimme muuttaa, mutten millään malttaisi luopua siitä huoneesta, joka toimii tällä hetkellä kirjasto/musiikki/työhuoneena. Pienten huone on kuitenkin niin iso, että mahtuvat sinne hyvin kahdestaankin.

   Poista
 3. Meillä kanssa pyykkikone pyörii joka päivä. Onneksi on ajastus - kone lähtee pyörimään kun olemme töissä ja pyykit saa kuivumaan heti kun kotiudutaan töistä.
  Meillä kanssa pieni kylpyhuone ja haaveilen myös pyykkitornista. Ehkä sitten joskus kun on isompi koti ja kodinhoitohuone.

  Rapsakkaa pakkaspäivää

  t. Sanna

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !