lauantai 22. joulukuuta 2012

VAUVAN TARVIKKEITA OSA 1.


Sain kivan toiveen listata vauvalle hankittavia tarvikkeita. HUOM! Tämä on nyt oma listani suuntaa antavana, eli kirjaimellisesti tämän mukaan ei ostoksille kannata mennä tai en ainakaan ota vastuuta jos joku ei toimikaan teillä haha. Poikani kanssa mikään ei jäänyt käyttämättä näistä joten sen puolesta liputan kyllä, ja kaikki on yhä tallella uutta tulokasta varten :) . Esikoista odottaessa tarvikkeita kannattaa hankkia maltillisesti ennen lapsen syntymää, en siis suosittele hankkimaan kaikenmaailman viihdyttimiä jne.etukäteen sillä perusjutuillakin pääsee pitkälle.Vaikka varmasti tieto tulevasta vauvelista saa yhden jos toisen odottavan äidin " sekoamaan ". Esim. imetystyyny ei välttämättä sovi kaikille, jos imettäminen ei jostain syystä onnistukaan ja ihan tavallinen tyynykin ajaa saman asian. Itselleni siitä oli apua, mutta varmasti olisin pärjännyt ilmankin. Tai vauva ei välttämättä viihdykään rintarepussa jne. Kaikkea ei kannata myöskään ostaa uutena, huutonetistä saa esim. edullisemmin hyvässä kunnossa olevia tuotteita tai voi lainata / ostaa ystäviltä jne.


1. Sitteri 
 Mielestäni ihan paras sitteri on Baby Björn balance ( " shitteri " ). Vauvan saan koon mukaan kolmeen eri asentoon. Naurattaa katsoa poikamme vauvakuvia, sillä jostain kumman syystä hänellä on joka kuvassa pyyhe alla.. todellinen rentoutumispaikka vauvelille.. meidän pikkumies väänsi AINA yllätykset tässä(KIN). Kankaat on pestäviä & käännettäviä, ihan huippua :) Lisäksi sitteriin saa ostettua lelukaaren. Sitä meillä ei ole, pärjättiin ilmankin. Tämä sitteri on ystäväpiirissä ollut ehdoton ykkönen, joten lämpimästi voin sitä suositella. Esim. Stockmann myy tätä.

2. Rintareppu ( ostimme ystävien vanhan, muutaman kerran käytetyn )
 Meillä on Baby Björnin perusversio, ei siis kuvassa olevaa " luxus " mallia. Rintareppua kannattaa kokeilla lapsen synnyttyä ( ENNEN OSTOA ), sillä kaikki vauvat ei viihdy siinä. Osalla kantoliina voi toimia paremmin. Osa ei viihdy ollenkaan.. harvemmin kuitenkin käsittääkseni niin ettei vauva viihtyisi ollenkaan!?? mm. Refluksi- vauvoilla pystyasento on paras, joten niille vauvoille rintareppu on loistava. Meillä oli liina lainassa ja lähinnä mies kanteli poikaa siinä, sillä itse olin niin huono sitomaan sitä.  Esim. Stockmann myy tätä rintareppua.

3. Imetystyyny 
 ( ihan tavallinen tyyny ajaa saman asian, joten ei varmastikaan must- hankinta ) Itse sen halusin, ja pitäisi se pian kellarista hakeakin, sillä sen päälle voi nostaa vaikka jalat vähän ylemmäksi öisin kun veri kiertää huonommin tai ihan vaan pitää jalkojen välissä nukkuessa. Itse olen niin tarkka, että tyynyn pitää sopia sisustukseen hahah.. eli kirjavaa tyynyä meille ei olisi voinut ostaa ja itselleni siitä oli apua alkuun oikeassa imetysasennossa. Helposti sitä jännittää hartioita vauvaa kannatellessa, joten tyynyn päälle pienen sai paremmin. Toimi myös kivana niskatyynynä itsellä. Vauvan voi myös laittaa lattialla nojaamaan tyynyä vasten. Meillä kuvassa oleva Doomoo- imetystyyny vaaleanharmaa valkoisena. Päällisen saa pestyä. Esim. Lastenturva myy tätä mallia.

4. Amme
Ehdottomasti suosittelen hankkimaan tulpallisen version jos ammeen ajattelitte hankkia! Tulppa vaan irti, ja vesi valuu pois, kun että alkaisit kaatamaan ammetta tyhjennettäessä. Meillä kuvan malli Flexi-bath valkoharmaana, sillä ammeen saa pieneen tilaan. Pienessä kylppärissä todella kätevä! Ja jos inhoaa kaikkea " ylimääräistä " esillä kuten minä, niin ehdottomasti paras amme. Maksaa noin 40€. Esim. Stockmann myy tätä.
ps. On muuten Tanskalaista suunnittelua, yllätys yllätys :)Ps. Vauvan tarvikkeet Osa 2. ilmestyy varmasti pian, sillä öisin kun masuvauva valvottaa on aikaa tehdä näitä postauksia. Kello on nyt 04.18..


1 kommentti :

  1. Kiitos tästä, jatkoa odotellen :)
    -annika

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !