sunnuntai 30. joulukuuta 2012

playhouse


KUVAT


Ensi tai luultavimmin vasta seuraavana kesänä pitäisi sisustaa isovanhempien pihalla oleva suloinen 
harmaa leikkimökki. IKEAn minikeittiö on ihana, vaikka voisihan sellaisen pienen keittiön tehdä 
itsekin todella helposti. Luultavimmin sinne kuitenkin hankitaan IKEA keittiöstä tuo alaosa. Sen yläpuolelle tanko johon sa roikkumaan kauhat jne. Muutama pieni hylly seinälle.. pieni pöytä & pari tuolia. Pitäisikin ottaa mökistä mittoja, voisihan sen suunnitella jo valmiiksi. Poika tykkää kokkailla kotonakin, mutta minikeittiötä meille ei mahdu. Juuri ehdotin miehelle, jos vanerista tekisi irtonaisen levyn ( valkoiseksi maalattu ) ja siihen vaan mustasta kontaktimuovista levynpaikat.. taidankin sellaisen tehdä, sitä voi pitää keittiöjakkaran päällä ja siirtää aina pois kun leikit loppuu.
Leikkimökin oven viereen ehdottomasti Bruka- postilaatikko. Poika sai muuten joulupukilta 
suloisen pienen puisen harjan jolla harjailee lattioita innoissaan. On ihanaa katsoa, kun hän on niin kovin innoissaan kotitöistä, haluaa aina painaa pesukoneen päälle ja auttaa tyhjentämään koneen.
Jos hän kaataa lattialle vaikka vettä, ei mene kuin hetki niin pieni mies on hakenut keittiöpyyhkeen ja siivoaa jälkiään.  Niin ne lapset oppii, matkimalla :)
 kuvat : IKEA


 Nyt kiiruhdan ripsihuoltoon, ah hetki omaa aikaa.  Mukavaa sunnuntaita.

3 kommenttia :

 1. Kivoja kuvia! Meidän pihassa on isäni rakentama leikkimökki,jota kutsumme merimajaksi. Siitä tehtiin tarkoituksella niin korkea,että aikuinenkin sopii seisomaan siellä. Ei haluttu myöskään sellaista "hiekkaleikkimökkiä",vaan enemmän sellaista oleskelu- ja leikkipaikkaa. Mökissä on levitettävä sänky,että isot pojat ovat voineet kesällä olla yhdessä tai kaverin kanssa siellä yötä. Normaalisti sänky toimii tyynyillä vuorattuna sohvana,jossa voi kesällä loikoilla ja lueskella Aku Ankkoja. Pojat ovat pitäneet sitä "kerhotalona",laivana (mökin terassilla on kummisetäni tekemä ruori sekä "merikello") ja sen ympärille on rakennettu monet näytelmät jne. Oven vieressä on juuri tuo Brukan söpö postilaatikko,merimajan tyyliin sinisenä. Terassin kattoon viritetään kesäksi viirinauha. Sisältä mökistä löytyy mm. myös aarrearkku,pöytä&tuolit,hait,"kalastustarvikkeet". Isäni teki pyynnöstäni mökin toisesta ikkunasta avattavan. Siitä "myydään" kesällä jäätelöä tai pidetään kioskia ja toki kiivetään sisään ja ulos,leikistä riippuen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa aivan ihanalle! Minkä kokoinen se on?

   Poista
  2. Muistaakseni mökin sisämitat on 2m x 2m + terassi eli ulkomitat n. 2,2m leveä ja pituus sit terassin kanssa reilu 3m. Muuten ihan perusmökin näköinen ja talon tapaan valkoiseksi maalattu, mutta sisustuksella sit "muokattu" merimajaksi ;) Haaveissamme on rakentaa pihaan myös ritarilinna, kun meille tällainen neljän ritarin joukko on suotu ;) Tänä kesänä jo vähän suunniteltiin, mutta toistaiseksi ei saatu vielä muuta aikaiseksi.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !