torstai 11. lokakuuta 2012

New hair ?Ihanaa ihanaa tänään tämä mamma saa uudet hiukset, tai ainakin järkyttävän juurikasvun ja haroittavat latvat pois ystäväni käsittelyssä. Minulla ei koskaan ole ollut paksuja hiuksia ja vuosia olin koukussa hiustenpidennyksiin jotka ikävä kyllä tuhosivat hiukseni täysin. Useimmilla pidennykset eivät tee tuhoa, mutta hiuslaatuni ei selvästikään pitänyt niiden rasituksesta. 
 Raskaus & imetys tekivät myös oman tehtävänsä.. ja todennäköisesti tekevät niin nytkin. Ystäväni Celina voisi luovuttaa minulle mahtavasta hiuspehkostaan osan edes : ) Pidän niin peukkuja, että masuasukki perii isänsä paksut & vahvat hiukset kuten poikani.

Joka syksy pohdin leikkauttaisinko otsatukan tai tummentaisinko hiusteni sävyä, niin nytkin. Mutta koska hiukseni taipuvat kosteana ja pipokelit tulossa, täytyy taas todeta että ei, otsatukkaa ei voida leikata ja pienen lapsen äitinä en ehdi juosta kampaajalla niin usein, että juurikasvu ei näytä siltä, että olisin kalju.

Siispä pysymme tutussa & turvallisessa vaihtoehdossa.. vaaleita raitoja & huonot latvat pois..blääh. Ehkä ystäväni keksii jotain pientä muutosta :) 

Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä kohentaa hiustenkuntoa ?


 
KUVAT

7 kommenttia :

 1. uih! uskallat värjätä hiuksia raskausaikana?
  en toki tiedä miten paljon keskustelua hiusväreistä ja raskauksista sekä mahdollisista allergiaraktiostia ym on suomessa ollut esillä, oman raskauteni maailmalla kokeneena täytyy myöntää että kaikki mediassa esitetyt 'kauhuskenaariot' saivat minut omanväriselle linhalle raskauden ajaksi.
  (luojalle kiitos irtoponnareista ja tummasta omasta väristä)
  toki tunnustan hämmentyneeni raksauden aikaisesta peilikuvastani kun tukka oli totaalisen väärän värinen. oli suuri muutos mennä kirkkaan punaisesta tummaan maantien ruskeaan. :)

  VastaaPoista
 2. Uskallan kun tosiaan värjään niitä niin harvoin :) Poimin HUS:n sivuilta alla olevan tekstin, eli siinäkin sanotaan, että värjääminen on ok, kun sitä ei tehdä viikottain.
  Onhan niitä tutkimuksia jossa mm.poikalasta odottaessa ei saisi meikatakaan, mutta on kuitenkin paljon ihmisiä, jotka eivät halua selvittää sukupuolta etukäteen, joten hieman kyseenalaista :) Uskon siihen, että jos kaikkea tekee kohtuudella, ei siitä ole haittaa pienelle. Enkä puhu nyt tupakoinnista, alkoholista jne. JOTKA ILMAN MUUTA ON VAARALLISTA.


  " Kosmetiikan käyttö raskauden aikana - voiko hiuksia värjätä?
  Kosmetiikkatuotteita voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Käytön tulisi kuitenkin olla kohtuullista.
  Alumiinia sisältäviä deodorantteja voi käyttää. Imeytyminen on vähäistä, ja ihoalue, mihin tuotetta käytetään, on pieni.
  Itseruskettavia ihovoiteita ja aurinkovoiteita voi käyttää kohtuudella. Itseruskettavissa ihovoiteissa vaikuttavana aineena on dihydroksiasetoni (DHA). DHA:n käytöstä raskauden aikana ei ole tehty tutkimuksia, mutta ei ole syytä olettaa sen olevan sikiön kannalta erityisen haitallinen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että iholtakin voi imeytyä erilaisia aineita verenkiertoon. Raskauden aikana ihon pintaverenkierto voi olla lisääntynyt, ja laajoja iho-alueita käsiteltäessä imeytymistä voi tapahtua. Esim. osassa aurinkosuojavoiteita on käytetty aineita, joiden on koe-olosuhteissa osoitettu omaavan naissukupuolihormonin (estrogeeni) kaltaista aktiivisuutta. Koska kaikkien kemiallisten aineiden ja yhdisteiden osalta ei ole riittävästi tietoa niiden turvallisuudesta sikiön kannalta, kosmetiikan käytön tulisi olla kohtuullista. Aurinkosuojavoiteiden ohella tulisi muistaa vaatesuojan merkitys.
  Hiukset voi värjätä raskauden aikana. Hiusvärit eivät ole sikiölle haitallisia kohtuukäytössä. Viikoittaista värjäämistä ei kuitenkaan suositella."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse lueskelin tutkimuksia lähinnä siitä, että raskauden mukaanaantuomat hormoonimuutokset sun muut saattavat altistaa äidin itsensä allergiseksi väriaineille. Siihen aikaan kun tuota tyttöä oli mutenki UK sektorilla tapetilla erilaiset hiusväriaineallergiat. kampaamo jossa kävin oli osaltaan ollut todistamassa yhtä väriaineyliherkkyyttä (tämä yliherkkä henkilö ei kylläkään ollut raskaa)
   lähinnä minä sinun uskallusta omaa terveyttä silmälläpitäen tässä ihailen, en niinkään siltä kannalta että 'mitähän tuollainen värjäys sille kasvavalle lapselle tekee'
   minua itseä on tatuoitu raskaana ollessa lääkärin luvalla, lääkäriä konsultoiden ja ihan vaan testatakseen että voiko niin tehdä. en suosittele. lapselle ei aiheudu vaaraa, mutta kipukokemus on jotakin sanoinkuvailematonta. raskauden aikana keho on vaan niin superherkkä.
   <3

   Poista

 3. Niin ainahan on se vaara, mutta pyrin elämään raskaana ollessanikin mahd. normaalisti :)

  VastaaPoista
 4. Hellureri likat! Mun on pakko myös kommentoida tähän väliin, että itse vaalensin lettiäni myös n. 3kk välein raskaana olessani ja siitä ei koitunut kenellekään haittaa. Sallamari kun mainitsit herkistyneestä kipukynnyksestä niin muistan itsekin olleeni super herkkä ja muistan hyvin kuinka kivuliasta oli huoltaa kynsiä (josta sitten luovuinkin raskauden lopulla). Tulee ihan kylmät väreet kun sitä muistelee :/

  VastaaPoista
 5. Voih kuinka usein minäkin olen Celinan hiuksia ihaillut... huoh! Mulla niinikään ollut teippipidennykset - tai ei pidennykset vaan tuuhennokset jonkin aikaa, omat hiukseni kun ovat säälittävän ohuet. Mutta kas, tuntuu kuin omat hiukset olisivat ohentuneet vielä reilusti entisestään teippien myötä :( Mitkä pidennykset sinulla oli?

  Ja sama pulma, huomenna kampaaja.. haaveilen otsahiuksista (turhaan, näin ohuella tukalla ja korkealla otsalla saisin vain muutaman hapsun otsalle) mutta tyytynen ottamaan pari kirkastavaa raitaa, kuten aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sinettipidennykset. Kaikilla pidennykset ei kuluta hiusta, mutta ehkä juuri ohuen ohut hiuslaatu ei kestä sitä rasitusta :( Voi järkytys sitä päivää kun poistin ne lopullisesti.
   Joo vaaleat raidat, perussetti ei petä koskaan ;) Kivaa perjantaita Marja!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !