tiistai 31. lokakuuta 2017

Ihana Mallorca

Vihdoin lupaamani postaus matkastamme Mallorcalla. Suurin osa kuvista on napsittu puhelimella ja en vain ole ennättänyt aikaisemmin siirtää kuvia koneelle. Voi haikeus miten ikävä tuli matkaamme, kun kuvia nyt selasin. Niin ihana matka kaikin puolin. Olimme siis Mallorcan pohjoispuolella sijaitsevalla Port d´ Alcudiassa. Se sijaitsee noin 60km päässä pääkaupungista Palmasta. Alcudiaan päädyimme, sillä sitä kehuttiin rauhalliseksi ja erityisen perheystävälliseksi paikaksi. Sitä se kyllä olikin. Mallorcan kauneimmaksi kehuttu 14km pituinen hiekkaranta myös houkutteli turkoosin kirkkaalla vedellä  ja valkoisella pehmeällä hiekalla. Matala ranta oli todella lapsiystävällinen. Varasimme lennot ja hotellin itse, sillä valmismatkana sama reissu olisi maksanut huomattavasti enemmän. Sillä erotuksella jo eli viikon siellä. Huoneistohotellimme oli Seaclub, joka oli kyllä mieletön lasten kanssa. Hotellialue oli valtava ja koostui useammasta kaksikerroksisesta rakennuksesta, joiden edessä isot viheralueet, useita erilaisia allasalueita sekä leikkipaikkoja. Poikamme oli huolissaan ennen matkalle lähtöä  jalkapalloharjoituksista, jotka jäävät väliin, mutta hänen onnekseen huoneemme edessä oli oma fudiskenttä. Omatoimista harjoittelua mahtuikin päiviin paljon. Hotellista olisi ollut mahdollista ottaa all inclusive - paketti, mutta me halusimme käydä syömässä paikallisissa ravintoloissa iltaisin ja päivisin kokkailimme itse jotain kevyttä lapsille. Lidl sattui olemaan todella lähellä hotelliamme, joten sieltä hoitui näppärästi ruokaostokset aamiaisellekin ( siellä myös kävin paikallisten kanssa penkomassa laareja Heidi Klumin - malliston tullessa myyntiin ja sain haluamani hahah ). Paikallisissa ravintoloissa oli ihanasti huomioitu lapset. Monessa oli leikkipaikka ja suosikkipaikassamme Syrahissa lapsille tuotiin aina pöytään värikynät ja väritettävä ruokalista ja lähtiessä lapset saivat tikkarin. Pieniä, mutta niin tärkeitä asioita lapsille. Hotellista oli lyhyt matka rannalle, mutta enimmäkseen löhöilimme omalla altaalla. Pienimmän päiväunet, kun vielä jaksottivat päivärytmiämme. Ranta oli kyllä mielettömän kaunis ja  lapset olivat onnessaan pehmeästä hiekasta varpaiden alla. Aurinko paistoi viikon aikana kiitettävästi ja lämpötila oli miellyttävä n. +26. Muutamina päivinä oli ajoittain pientä pilvisyyttä. Suomalaisia paikassa oli todella vähän, mutta toki pahin lomasesonki oli syyskuussa jo ohitse. Lähellä olisi ollut myös vesipuisto, mutta nopeasti nettisivuja katsellessa totesimme sen soveltuvan paremmin isommille lapsille.

Alcudian  kaunis vanhakaupunki sijaitsi ihan kävelymatkan päässä ja siellä kävimme tiistaina ( markkinapäivä ). Kadut olivat täynnä ihmisiä ja kojuja valtavasti. Ihania ravintoloita ja kahviloita ympäriinsä. Todella kaunis paikka. Pieni sadekuurokin osui sille päivälle. Lapset olivat kävelystä aika väsyneitä, joten takaisin hotellille matkustimme mukavasti hevoskyydillä. Ihana kokemus sekin lapsille. Shoppailupaikka Alcudia ei kyllä ole, sitä perus turistisälää kaikkialla, mutta oikeastaan sekin oli pelkkää plussaa meille. Sai vaan olla ja nauttia yhteisestä ajasta perheen kesken lämmössä. Pohdimme kyllä yhden päivän reissua Palmaan, mutta se jäi onneksi tekemättä. Tämän reissun tarkoitus oli vain rentoutua kaupoissa ramppaamisen sijaan ja Palmaan ennättää tutustua ensi kerralla. Mallorca todella kiehtoo meitä nyt laajemmin ja ihan varmasti sinne palaamme vielä.  Jos nyt jotain huonoa reissusta täytyy sanoa, niin lennot osuivat vähän huonoon aikaan aamuyölle lasten kannalta. Ihan paras pelastus reissussa oli matkarattaat, joihin pienimmän sai istumaan lentokentällä aina koneeseen asti. Nämä näppärät rattaat, kun saa käsimatkatavaroihin mukaan. Todella hienosti lapset kuitenkin jaksoivat matkustaa univelasta huolimatta. Voin lämpimästi suositella Alcudiaa lomakohteeksi ja mielellään kuulen, jos teillä on Mallorcasta muuten kokemuksia ?

    
    

5 kommenttia :

 1. Hei!
  Kiitos postauksesta, tuonne on päästävä ensi vuonna! :)
  Mitä kautta varasitte lennot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otimme lennot Norwegianilta. Kohteeseen tehdään matkatoimistojen kautta matkoja, mutta matkatoimisto tosiaan vetää omansa välistä ja eroa oli tuntuvasti. Otimme myös itse bussikuljetuksen 60€ koko perheeltä ovelta ovelle meno-paluu :)

   Poista
 2. Hei,

  juuri samaa ajattelin kysäistä kuin edellinenkin eli minkä kautta varasitte lennot? Olen myös omatoimimatkailun kannalla, mutta noihin perinteisiin rantalomakohteisiin on tosi hankala saada lentoja omatoimisesti. Olisi kiva saada vinkkejä. -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otimme lennot Norwegianin kautta suoraan ja varasimme myös paikan päälle bussikuljetuksen. Bussi oli 60€ ( meno-paluu ) koko perheeltä.

   Poista
 3. Oi, ihania kuvia :)
  Tuli haikeus..olimme tuolla mieheni kanssa kahdestaan ennen lapsia noin 7 vuotta sitten ;) Siis juurikin Alcudiassa. Tykkäsimme myös paikasta ihan mielettömästi.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !