sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Hillityt Frozen juhlat


    Neidin Frozen - kaverijuhlat on juhlittu ja ensi viikonloppuna sitten uudet juhlat. Helmikuu on tyypillisesti aina vähän haastellinen kuukausi, kun pöpöt jyllää ja meihinkin iski nyt rajumpi flunssa, mutta onneksi on aikaa parantua. Päiväkotielämän kurjuutta ! Perjantai ei ehkä päivänä ollut paras mahdollinen kaverijuhliin, sillä viikon väsymys painaa kaikilla. Väsymyksestä huolimatta juhlat sujuivat kuitenkin hyvin ja lapsilla oli hauskaa, se pääasia. Kakku jälleen jäätelöä ja koska en edellistä Pet Shop - kakkua koskaan muistanut tänne laittaa niin kirjoitan nyt ohjeen tähän.

Alunperin olen kakkuun ideani saanut Marjan blogista, eli idea ei suinkaan ole omani, mutta jatkokehitellyt ideaa sitten lastenjuhliin. Synttäreiden järjestäminen on itselleni mieluisaa puuhaa, mutta kaverijuhlissa tavallinen kakku ei välttämättä niin edes maistu, joten jäätelökakusta on tullut meille ihan jo perinne. Jäätelökakku on niin yksinkertaista tehdä ja siitäkin saa vähällä vaivalla super kivan. Mielikuvitusta vaan kehiin :)

Kakun teen irtopohjavuokaan jonka pohjalle laitan leivinpaperia. Pohjaan tarvitaan keksiä ja itse käytän tässä aina gluteenittomia keksejä. Keksit murskataan ja joukoon sekoitetaan vähän sulaa voita.
Se painellaan sitten vuoan pohjalle. Isoon vuokaan menee pari litraa jäätelöä ja ne on hyvä ottaa sulamaan siinä vaiheessa, kun pohjaa tekee. Tässä Frozen-kakussa on minttusuklaajäätelöä pohjalla ja päällä vaniljaa. Jäätelöiden väliin laitoin kinuskikastiketta ja pieniä vaahtokarkkeja. Kun jäätelö on levitetty vuokaan, laitetaan se pakkaseen jäätymään. Laitan vuoan päälle aina muuten elmukelmua ! Kakku otetaan  pakkasesta hetki ennen tarjoilua ja sitten vain koristellaan. Tähän ja edelliseen kakkuun levitin kakun päälle ensin kermavaahtoa ja sitten vain päälle sopivia nameja jne. Koristeena käytän aina teemaan sopivia juttuja ja nämäkin on leluja, jotka vaan pesen ensin hyvin. Siinä kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje. Ihanaa alkavaa viikkoa !1 kommentti :

  1. Sulla on aina upeet järjestelyt - kauniit sekä lasten synttäreiden näköiset! Mitä jäätelöitä käytät kakkuihin - mitkä osoittautuneet koostumukseltaan ym parhaaksi? Annu

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !