maanantai 5. syyskuuta 2016

PDL kutsujen tarjoilut




 * Yhteistyössä Midlh Press Oy & Suomen jäätelö


  Viikko sitten lauantaina pidin ystävilleni Pomp de Lux kutsut vain muutama päivä uuden malliston julkaisun jälkeen. Uusi mallisto on aika ihana ja vaikka vaatteita saakin tilattua netin kautta, niin ainakin itse haluan nähdä ne aina ihan livenä. Välttämättä kaikki vaatteet eivät pääse oikeuksiinsa kuvissa ja tälläkin kertaa löysin neidille ihanan paidan, joka kuvissa olisi jäänyt huomioimatta täysin. Kiireisessä arjessa ehtii liian harvoin näkemään ystäviä, joten kutsut järjestämällä sain tänne useamman ystävän paikan päälle samaan aikaan. Pientä purtavaa ja yhdessä shoppailua, mikäs sen parempaa. Tarjottavaksi kehitin mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Olin saanut blogin kautta maisteltavaksi Chileläistä Santiago 1541 valkoviiniä, joten tein sen kaveriksi kana-ceasarsalaattia ja lisäksi oli tarjolla erilaisia juustoja. Juustot oli kaikki Lidlistä ja niiden kanssa sopi täydellisesti viikunahillo. Tanskalaisen Fynbon viikunahillo on mielestäni yksi parhaista ja sitä myy ainakin Stockmann.  Santiago 1541 viini on hiljattain noussut Alkon vakiovalikoimaan. Sitruksinen Santiago 1541 on sopivan kuiva ja hapokas nautittavaksi rapujen ja muidenkin merenelävien kanssa. Se sopii myös kanan ja vähärasvaisen kalan seuraksi. Mielestäni todella hyvä viini ja lisäksi todella edullinen. Kehuja se sai ystäviltänikin.



    Alkoholittomana juomana oli Alkossa myytävää lapsienkin suosiossa olevaa Rose´s Lime Cordial mehua, josta voi loihtia halutessaan myös kesäiset mohitot aikuisille käyttämällä tätä pohjana. Muutaman kerran olen mohitoa kesällä tehnyt ja lopputulos oli todella hyvä. Vähän vain rommia, minttua, jäämurskaa ja muutama limen lohko joukkoon. Tanskalainen Hans Just on valmistanut tämän tuotteen lisenssillä. Alunperin tuote on kehitelty Edinburgh'issa, jo vuodesta 1867 alkaen.



   Jälkiruokana maistelimme jäätelöä ja  haluankin esitellä teille jälleen suhteellisen uuden loistavan jäätelönvalmistajan ja vielä suoraan omalta " kylältä ". Suomen jäätelö valmistaa itse käsityönä aitoja täyteläisiä ja todella maukkaita jäätelöitä kotimaisista raaka-aineista. Jäätelöä on jonkin aikaa saanut mm. A & S ravintoloissa Saari, Saaristo, Savu, Saslik, Saaga ja Savotta. Nyt kuluttajapakkaukset ovat ilmestyneet muutamiin K-kauppoihin ja joka viikko tulee uusi myyntipaikka. Perusaine maito jäätelöön tulee suoraan Bisan tilalta eli kyseessä on alkuperäiskarjan raakamaito. Uskon, että raakamaito on yksi merkittävä tekijä jäätelön maussa, niin hyvää tämä jäätelö nimittäin on. Makuvaihtoehtoja on tällä hetkellä : mansikka, vanilja, tuorevadelma, mustikka, raparperisorbetti, suklaa, pistaasi sekä tuorebasilika. Maut vaihtelevat vähän sesongin mukaan. Pistaasi on ehdottomasti oma ylivoimainen suosikkini ja koko purkki tekee mieli syödä kerralla loppuun, vaikka jäätelöt ovatkin todella täyteläisiä. Koukuttava maku sanoisinko, jos siis pistaasista muutenkin tykkää. Raikas ja erilainen jäätelö on myös tuorebasilika, jossa on mukana ripaus sitruunaa. Basilika jäätelöön tulee Sipoosta viljelijä Eksmanilta ja se todalla maistuu basilikalle. Suomen jäätelön takana häärii yrittäjä Petri Laukontaus ja pääsimme kuopuksen kanssa seuraamaan jäätelön valmistusta ihan paikan päälle. Huikea kokemus !



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !