torstai 11. elokuuta 2016

Kurkistus terassille
Terassiprojekti oli paljon työläämpi, kuin mieheni osasi etukäteen ajatella, mutta lopputulos on täydellinen ja kaikki kuluneet työtunnit olivat sen arvoista. Pihamme näyttää nyt paljon suuremmalta, kuin mitä se todellisuudessa on ja samalla pihaa saa nyt hyödynnettyä  paljon paremmin. Terassin sisustaminen on vielä vaiheessa ja voi olla, että sohvan rakentaminen jätetään suosiolla ensi keväälle. Nyt ainakin tuntuu sille, että kaikki energian rippeet mitä molemmilla on jäljellä, on parempi kuluttaa lastenhuoneiden pyörittämiseen ja toisaalta sääkin alkaa olla niin syksyinen jo.
 Terassilaudaksi valitsimme kauniin Siperian lehtikuusen, sillä se on käytössä niin huoleton ja kestävä. Suomen vaihteleviin olosuhteisiin se on loistava materiaali. Luonnonmateriaalina se on turvallinen lapsille, sillä sitä ei ole lainkaan käsitelty kemiallisilla aineilla. Lauta patinoituu vuosien saatossa kauniin harmaaksi eikä sitä tarvitse edes öljytä. Öljyämällä laudan saisi pidettyä puunvärisenä, mutta helppohoitoisuuden takia annamme sen mielummin patinoitua, vaikka kovasti pidämmekin laudan sävystä noin. Halusimme ehdottomasti tasaista lautaa ja hieman leveämpää. Meille sopivaa lautaa löysimme Nurmijärvellä sijaitsevasta MS-Universal Oy:ltä. Kävimme siellä paikan päällä tekemässä tilauksen. Toimitus tuli nopeasti ja palvelu oli muutenkin todella hyvää. Hintakin on edullisempi, kuin muilla toimittajilla.

    
Sohvaa meillä ei vielä ole, mutta aurinkoisista päivistä onneksi pystyy vielä nauttimaan tanskalaisen Trimm Copenhagenin säkkituolissa, jonka ehdottomasti halusin pihallemme. Hankimme sen suosikkiliikkeestäni Nougatista. Säkkituoli on tyylikäs ja rento. Se on tukeva ja siinä istuessa todella rentoutuu ja saattaa jopa nukahtaa :)  Lavasohvamme oli kiva, mutta vaihtelevissa sääolosuhteissa rupesi ottamaan päähän raahata patjoja edes takaisin sisälle ja ulos. Talviaikaan patjojen säilyttäminen olisi muodostunut ongelmaksi, sillä enää niitä ei olisi voinut survoa yläkertaan. Arvostan koko ajan enemmän ratkaisuja, jotka jollain tapaa helpottavat arkeamme ja tämä löhötuoli helpottaa sitä säänkestävyydellään. Säkkituolia ei siis tarvitse siirtää katoksen alle suojaan kaatosateella. Talveksi aiomme laittaa sen suojaksi pressun, mutta muuten se saa olla pihallamme talvenkin. Lapset tykkäävät kiipeillä siinä ja miehenikin tuntuu viihtyvän. Saa nähdä joudutaanko ensi kesäksi hankkimaan vielä toinen samanlainen, sillä niin mukavaa siinä on löhötä. Laitan terassista vielä parempia kuvia, kunhan ennätän ne ensin ottaa. Kivaa torstai-iltaa !


2 kommenttia :

  1. Kiva terassi , vähän erilainen kuin monilla muilla. Käytännöllinen tuo säkkituoli.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !