perjantai 12. elokuuta 2016

HEI BARISTAT

 Maidon terveellisyydestä kiistellään jatkuvasti. Oma mielipiteeni on se, että ilmankin selviää ja omalle elimistölleni se ei esimerkiksi sovi yhtään. Uskon itse prosessoidun rasvattoman maidon olevan yksi iso tekijä vatsaongelmiini gluteenin ja sokerin lisäksi. Rasvatonta maitoa meillä ei enää käytetä ja lapset saavat luomu kevytmaitoa, mutta reippaasti alle päivittäisen suositusmäärän. Meillä vesi toimii janojuomana. Pidämme kuitenkin huolen, että lapset saavat tarpeeksi kalsiumia mm. hapanmaitotuotteista, juustosta jne. Etelä-Euroopassa maitoa käytetään lähinnä kahvissa ja oma lattenikaan ei ole ollut mitään ilman vaahtoa. Sopivaa maidon korvaajaa ei vain ole ennen tullut kohdalle. Hiljattain silmiini kuitenkin osui lähikaupassamme tämä visuaalisestikin todella kaunis ruotsalainen OATLY iKAFFEn kaurajuoma. Kauramaitoa, mantelimaitoa jne. olen kyllä testannut ennenkin, mutta ongelmana niissä on ollut se, ettei ne vaahtoa toivotulla tavalla. Tämä tuote vaahtoaa ja vielä maistuukin hyvälle. Olen löytänyt vihdoin loistavan vaihtoehdon kahvin lisukkeeksi.


3 kommenttia :

  1. Ihan huipputuote ja maistuukin niin hyvälle kahvissa! Koko kesä tuolla menty ja niin ilmeisesti moni muukin meidän hoodeilla kun molemmista isohkosta lähikaupasta usein loppu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla. Soijamaidon maku ei ole kauhean hyvä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tuhannesti tästä vinkistä! Olen aikaisemmin kokeillut jotain muuta soijamaitoa kahvikoneessa, mutta se ei tosiaan vaahtoutunut.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !