tiistai 3. toukokuuta 2016

Meidän vappu


  

 * Yhteistyössä Beverage Partners Finland Oy & Mildh Press Oy

 Meidän vappu alkoi oikeastaan jo perjantaina kun olimme mieheni kanssa keskustassa Hotel Havenissa viettämässä lapsivapaata lasten ollessa hoidossa. Sää oli mitä upein ja näkymä huoneestamme suoraan merelle. Keskustassa tulee käytyä kiireisen arjen keskellä yhä harvemmin, joten tuntui ihan minilomalta olla siellä ihan kahdestaan ja nauttia kauniista Helsingistä. Yllättävän rauhallista keskustassa kyllä oli perjantaina, mutta ehkä vapulla oli osuutta asiaan. Kävimme syömässä ravintola Emossa ja voin kyllä lämpimästi suositella paikkaa. Olin siellä hiljattain blogitilaisuudessa ja ihastuin sen rentoon tunnelmaan ja hyvään ruokaan, joten halusin ehdottomasti sinne uudelleen syömään.


    Vappuaatto vietettiin rauhallisesti kotona tai kävimme kyllä koko perhe vanhemmillani syömässä vappuherkkuja ja loppuilta menikin seuraavan päivän brunssia valmistellen.

    
Vappupäivänä meille saapui liuta ystäviä lapsineen viettämään päivää kanssamme. Onneksi toiveeni aurinkoisesta säästä toteutui, sillä tuskailin vähän etukäteen miten mahdumme kaikki syömään. Samalla porukalla meillä on tapana kokoontua vuorotellen jokaisen luokse ja pitää nyyttärimeiningillä brunssi tai rapujuhlat. Loistava tapa nähdä ystäviä, sillä aika tuntuu olevan kortilla kaikilla ja näin tulee ainakin nähtyä säännöllisen epäsäännöllisesti.  

Sain meille vappubrunssille maisteltavaksi chileläistä Undurraga Royal Brut kuohuviiniäUndurraga Royal Brut on kuiva, raikas, sitruksinen, kevyen karviaismainen ja hennon päärynäinen. Sopii loistavasti alkumaljaksi, mutta myös seurustelujuomaksi. Meidän raatimme mielestä nappivalinta brunssille ja sopisi myös loistavasti kuohuvaksi tuleviin lakkiaisiin ja muihin kesäjuhliin, eli jos siellä pähkäillään mitä tarjota kuohuvana kesäjuhlissa, tässä loistava vaihtoehto.

Faktaa : " Viña Undurraga on yksi Chilen merkittävimpiä viinitaloja ja johtava kuohuviinin tuottaja jo vuodesta 1910. Perinteisellä Charmat-metodilla valmistettu Brut Royal on Undurragan oman viinintekijän Carlos Conchan käsialaa. Viinin rypäleet tulevat Leyda Valleyn parhailta kasvupaikoilta. Alueen ilmaston vaikutuksesta rypäleet kypsyvät hitaasti antaen niille intensiivisen ja raikkaan maun ja aromin."
  
   
Vappubrunssillamme oli tarjolla mm. hedelmiä, marjoja, lohta, perunasalaattia, vihersalaattia, kanaceasarsalaattia, juustoja, patonkia levitteiden kanssa, croisantteja, suolaisia piirakoita sekä tein donitsipellillä donitseja, jotka kuorrutin suklaalla. Tietysti myös simaa, jota tein 8l ja Raikastamon juomiakin riitti koko porukalle. Niistäkin tykättiin :) Perinteinen pavlovani lässähti jostain syystä, mutta onneksi makuun sillä ei ollut vaikutusta. Pavlovan ohjeen voisin jakaakin teille lähiaikoina, sillä se jos mikä sopii juhlaan kuin juhlaan.

Ihanat aurinkoiset säät vaan jatkuvat koko viikon, nautitaan !

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !