keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Viisvee juhlat vol.2


 * Juomat saatu, yhteistyössä Raikastamo & Lasten PR

    Kakkujen tekemisestä on tullut yllättäen itselleni vähän intohimo. En tiedä miksi niiden tekeminen ennen tuntui niin hankalalle, etenkin kun tykkään näpertää. Pojan toivoessa jalkapalloa kakuksi mietin miten ihmeessä sen saisin toteutettua ilman, että joudun ostamaan lähemmäs 20€:n  kakkuvuoan, jolle ei välttämättä ole tarvetta kuin sen yhden kerran. Tämän kakun tein siis ihan vain IKEAN Blanda kulhoon . Tein kakkupohjat Kinuskikissan gluteenittomalla kääretorttupohjalla ja piirsin neljä erikoista ympyrää, joiden avulla leikkasin pohjat. Pohjat ladoin kulhoon pienimmästä suurimpaan ja tietysti täytteet väliin. Idean täytteisiin sain kummityttömme synttäreiltä. Kinuskikissan ohjeella siis nekin,  mustikka-vaniljatäyte sekä valkosuklaa-vanilja. Molempia tuli kakkuun pari kerrosta. Taivaallisen hyvää!!Todella tykättyjä juhlissa oli yksinkertaiset riisisuklaapallerot, joita tein siis ihan vain sulattamalla Lidlin suklaata ja sekoittamalla siihen riisimuroja. Voiko helpommaksi mennä :)


Suolaisena syötävänä oli jälleen perus piirakoita, salaattia sekä pojan tekemiä coktailtikkuja. Lidlistä saa muuten valmiina todella hyvää hummusta, jota oli tarjolla dippinä. Makeana oli myös pullia omenatäytteellä, mokkapaloja jne.
 
 


 
 
Juomat juhliin saimme siis Raikastamolta, - kiitos.  Raikastamon pikkumehuihin ei ole lisätty sokeria tai muita makeutusaineita, eli ainakin itse aion suosia jatkossa näitä luomumehuja lapsilla. Niissä on vain hedelmien oma sokeri. Omien vatsaongelmieni takia, joita mm. valkoinen sokeri selkeästi pahentaa, olen tullut aika kriittiseksi siitä mitä lapsilleni syötän. Ei meillä mitään ehdoton EI - linjaa ole sokerin suhteen, mutta mitä vähemmän, sen perempi.  
Näitä pikkumehuja pakattiin muuten kaverijuhlissa kiitospusseihinkin !
 
Pari vuotta sitten olimme mieheni kanssa aikamoisen koukussa limuihin, siis sokeriin. Siitä limukoukusta onneksi päästiin aikanaan hyvin eroon, mutta nyt kun sain näitä Raikastamon luomulimonadeja testattavaksi, voin vannoa, että näitä meille välillä tullaan kyllä ostamaan. Etenkin nyt kun grillikausikin hiljalleen tässä käynnistyy. Meillä lapset pidetään limuista erossa, niin kauan kun se vain on mahdollista, mutta oma suosikkini näistä limuista on ehdottomasti kola, joka maistuu ihanan aidolle. Tämä kola ei muuten sisällä yhtään kofeiinia ! Tykkään hurjasti myös muista raikkaista makuvaihtoehdoista : Appelsiini, verigreippi ja sitruuna. Pulloissa etiketteineen on kivaa vanhanajan tunnelmaa
 
 
Sellaiset viisvee juhlat meillä :)
 
Seuraavat juhlat meillä onkin vasta joulukuussa, mutta leikkimökin tuparit on VIHDOIN tarkoitus järjestää tässä alkukesästä.
 
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !