maanantai 25. huhtikuuta 2016

Melli EcoDesign - ekologisia ja mukavia lastenvaatteita


 * Yhteistyössä Melli EcoDesign & Lasten PR
        vaatteet on saatuKotimaisen Melli EcoDesign - lastenvaatemerkin vaatteet ovat minulle täysin uusi tuttavuus. 
Ihanan pehmeät vaatteet ovat laadukasta ja kestävää GOTS- sertifioitua luomupuuvillaa.
Melli EcoDesign panostaa vahvasti kotimaisuuteen. Vaatteiden suunnittelu, kankaiden valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään kaikki kotimaassa. Vaatteisiin liittyy lisäksi ihana tarina :


 " Melli EcoDesignin tarina alkoi pienen keskosvauvan syntymästä vuonna 2010. Melli-tyttö syntyi neljä kuukautta ennen laskettua aikaa raskausviikolla 23 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hän painoi vain 580 grammaa. Mellin äiti ei ollut koskaan ennen nähnyt mitään niin pientä ja täydellistä. Pikkuruinen vauva olisi mahtunut nukkumaan voirasiaan.
Melli oli suoranainen ihmetyttö, sillä lääkärit arvioivat hänen selviävän vain korkeintaan noin 20 prosentin mahdollisuudella. Mellin sisukkuus ja vahva luonne päättivät toisin. Lukemattomien vastoinkäymisten jälkeen hän pääsi kotiin viiden kuukauden ikäisenä painaen kolme kiloa.
Mellin ollessa sairaalassa hänelle oli haastavaa löytää tarpeeksi pieniä ja herkälle iholle sopivia vaatteita. Värikkäitä alle 40 cm koon vaatteita ei ollut helposti saatavilla.
Itse Melli EcoDesign -brändi syntyi vuoden 2012 lopulla, kun Mellin äiti kaipasi lastenvaatemarkkinoille kotimaista lastenvaatemerkkiä, joka sisältäisi isompien lastenvaatteiden lisäksi myös oman keskosvauvanvaatemalliston. Vaatteiden tulisi soveltua etenkin herkkäihoisille allergisille lapsille. Tämän vuoksi kaikki Melli EcoDesignin vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Kankaat ovat Suomessa valmistettuja ja myös vaatteet ommellaan Suomessa.
Vuonna 2015 Melli EcoDesign perusti oman ompelimotehtaan Jyväskylän Palokkaan "Blogiani pidempään seuranneet tietävät hillityn lastevaatemakuni. Mellin vaatteet ovat aiemmin olleet todella kirjavia ja ehkä siitä syystä en ole aikaisemmin osannut kiinnittää niihin missään huomiota. Nyt uusi kevään / kesän 2016 mallisto on erilainen ja kun tutustuin siihen paremmin, löysin heti monta meidän näköistä vaatetta. Ihastuin ihan ensimmäisenä vaaleanpunaisiin sulkalegginseihin. Niin ihanat ! Samaa kuosia oleva mekkokin on suloinen, mutta päädyin valitsemaan mustat mekot legginsien kaveriksi. En normaalisti pue tyttöjä keskenään samanlaisiin vaatteisiin vaan ennemmin valitsen vaatteiden sävyt sopimaan toisiinsa. Nyt halusin kuitenkin pois mukavuusalueeltani ja valitsin tytöille täysin identtiset vaatteet. Poika valitsi itse hupparin ja vaaleanharmaat housut .
 
Melli EcoDesign - lastenvaatteet on suunniteltu pitkäaikaista käyttöä varten ja pienten lasten herkkää ihoa ajatellen. Ylimääräisiä saumoja on karsittu ja koot ovat tuplakokoja. Kuopuksen vaatteet kuvissa ovat kokoa 74/80, neidin 98/104, pojan 110/116. Vaatteet ovat reiluja, eli ne menevät meillä pitkään.
Vaatteet näyttävät hyvälle ja ovat varmasti mukavia päällä. 
Melli EcoDesignilla on verkkokauppa  sekä useita jälleenmyyjiä.
 

Onko Mellin vaatteet teille entuudestaan tuttuja ?
 
 
Ps. Meillä kaksi kolmesta aloittaa muuten tulevana syksynä kevyesti tarhailua ja kaipaisin teiltä konkareilta vinkkejä millaisia vaatteita tarhaan kannattaa varata ? Onko teillä olemassa erilliset tarhavaatteet ?
 


5 kommenttia :

 1. Näin päiväkodin tädin näkökulmasta...
  Erillisiä tarhavaatteita ei tarvita, tärkeintä vaatteissa on, että ne ovat lapselle mieluisat, mukavat, joustavat ja helposti puettavat. Tytöillä esim juuri tuollaiset leggins mekko yhdistelmät ovat kivoja. Pojille ihan perus collegehousuja ja trikoopaitoja. Mekoissa kannattaa ottaa huomioon, että helman saa laitettua ulkohousujen sisään helposti. Ei siis kovin runsaita helmoja. Varavaatteita kannattaa varata reppuun/ koriin riittävästi sekä huolehtia myös niiden säännöllisestä päivityksestä. Säät ovat Suomessa kovin vaihtelevat, joten monenlaista tarvitaan.
  Yksi tärkeä juttu on myös vaatteiden nimikointi, näin eksyneet tavarat löytävät helposti takaisin oikealle omistajalle. Henkilökunta auttaa varmasti mielellään ja kaikkea kannattaa kysyä rohkeasti.
  Mukavaa hoidon aloitusta!!!

  VastaaPoista
 2. Moi! Vähän irti aiheesta, mutta olen kauan katsellut teidän kauniiden tyttösten ihania kaulakoruja, mutten löytänyt mistään infoa, mitä merkkiä/mallia ne ovat? :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !