tiistai 19. huhtikuuta 2016

Helppo kevyt lounas ja Organyc voittaja






    Ihan alkuun VIHDOIN Organyc arvonnan voittaja.  Eli voiton vei tällä kertaa Sari , laitan sinulle meiliä vielä tänään. Onnea. 
Lähiaikoina on taas uutta arvontaa tiedossa, mutta tässä olisi yksi gluteeniton herkku, jota teen etenkin itselleni usein lounaaksi, mutta tämä maistuu meillä koko perheelle. Eli munapiirakka. Tämä on todella helppo ja siihen voi sotkea joukkoon mitä ikinä haluaakin ja kaapista vain löytyy.


 Piirakkavuoka voidellaan ensin. Sitten 8 kananmunaa & 2 dl kermaa vatkataan. Itse tykkään käyttää tonnikalaa piirakassa, sillä se tuo kivasti makua ja se lisätään tässä vaiheessa joukkoon. Seos kaadetaan vuokaan. Päälle voi laittaa esim. kinkkua, katkarapuja, fetaa, paprikaa, tomaattia, sipulia, valkosipulia, parsakaalia, yrttejä jne. Niin ja juustoraastetta tietysti pinnalle ! Halutessaan kaikki täytteet voi sotkea piirakan joukkoon jo munien ja kerman sekoittamisen yhteydessä, mutta itse tykkään lisätä ne vasta lopussa ( tonnikalaa lukuun ottamatta ).

Piirakkaa paistetaan 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia riippuen uunista. Mausteita voi lisätä joukkoon oman maun mukaan, usein laitan vain vähän pippuria. Niin helppoa ja hyvää eikä tosiaan tarvitse tehdä erillistä pohjaa.


 Kivaa tiistaita !


5 kommenttia :

  1. Tämä menee kyllä kokeiluun, kiitos. Paljonko kermaa? :)
    Kivaa tiistaita myös sinne!

    VastaaPoista
  2. Piirakka näyttää tosi hyvältä! Millaista ja minkä kokoista vuokaa käytät?

    VastaaPoista
  3. Onnea voittajalle :) Tein sitä sun leipää, glut. pikaleipää siis, oli hyvää kyllä.. tämäkin menee testiin :) Kivaa viikonloppua!
    Hennah

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !