torstai 10. maaliskuuta 2016

Pikaleipää aamupalalle




   Gluteenittomassa ruokavaliossani syön paljon vähemmän leipää, kuin ennen. Leipäaddiktio on väistynyt, mutta joskus aamuisin iskee kuitenkin järkyttävä
 leipähimo ja jos pakkasessa ei ole yhtään gluteenitonta leipää teen tätä pikaleipää, jonka ohjeen olen anopilta joskus saanut. 
Ohjeesta saa neljä sämpylää.

Pikaleipään tarvitaan 

2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoja
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta

Kaikki aineet vaan sekaisin ja uunipellille taikina neljäksi kasaksi.
Paistetaan 225 asteessa n. 7 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. 
Kiertoilmauunissa asteita luonnollisesti vähemmän !

 
 





5 kommenttia :

  1. Nam, vaikuttaa hyvälle :) Täytyy laittaa testiin heti huomenna.. Kiva tuo purkki missä sulla nuo banaanit ja mustikat ym, mistähän se mahtaa olla ? Tuollaiseen olisi kätevä tehdä tuorepuuro jääkaappiin. Voimia sairastelun keskelle <3
    t, hennah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidlistä hmm. Raskavkoilta muistelen. Niissä oli greme brulee.
      Kyllä niitä taas tulee varmasti myyntiin ( toivottavasti, sillä itsekin haluan lisää :) kätevä koko pienelle jälkkärille esim.

      Poista
  2. Houkuttelevan kuuloinen ohje ja niin kauniita kuvia! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta. Hyviä ovat :)

    VastaaPoista
  4. Tutustuin tähän leipään karpatessani vuosia sitten. Näihin meillä tehdään kesäisin hampurilaiset. Toinen gluteeniton suosikkipikareseptini on kauraleivät: annos glut. kaurahiutaleista tehtyä puuroa, 1 tl suolaa, 1 tl psylliumia ja 1/2 dl glut. jauhoseosta. Kaikki sekaisin, levitys leipäsiksi pellille ja uuniin 225 asteeseen 15 minuutin ajaksi :)

    Elina

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !