maanantai 7. joulukuuta 2015

Lautasellinen kauneutta

 
 


   Olen kertonut innostuksesta keittokirjoihin. Ne tuovat valtavasti inspiraatiota kiireiseen arkeen lasten kanssa, mutta myös gluteenittomaan ruokavalioon, jota itse joudun noudattamaan sairauden takia. Pienikin lipsuminen gluteenin suhteen aiheuttaa nykyään ongelmia suolistossani ja se taas vaikuttaa ratkaisevasti koko kehoni hyvinvointiin. Gluteenin lisäksi esimerkiksi valkoinen sokeri on kieltolistalla ja siitä yritän nyt päästä eroon tai ainakin pyrin välttämään parhaani mukaan. Rakastan sitä hetkeä viikossa, kun kasaan kaikki kirjani sohvalle ja etsin inspiraatiota seuraavien päivien ruokiin.
  
Olen kiinnostunut raakaruoasta oikeastaan Karita Tykän innoittamana. Uskon, että oikeanlainen ruokavalio toimii hoitokeinona useassa sairaudessa, varmasti jopa ennaltaehkäisee niiden syntymistä. Liian prosessoitu ruoka ei voi olla terveellistä. Olen huomannut miten paljon paremmin voin, kun olen tarkempi siitä mitä suuhuni laitan. Sain Karitalta hänen uusimman kirjansa Lautasellinen kauneutta. Muutamia kirjan reseptejä olen jo ennättänyt kokeilla. Tätä joulukuun pimeyttä piristin eilen raikkaalla raakamangokakulla. Raakakakut eivät sisällä lisättyä sokeria ja ne ovat täysin gluteenittomia. Mieheni, joka alkuun oli raakakakkuja kohtaan hiukan epäileväinen, kehui jälleen miten hyvää kakku oli. Ihanan terveelliset raakakakut ovat täynnä vitamiineja, antioksidantteja, mineraaleja, entsyymejä, kivennäis- ja hivenaineita sekä hyviä rasvoja. Parasta niissä on se, että raakakakkua syödessä olo pysyy silti ihanan energisenä ja virkeänä.
 
 Karitan uusin kirja keskittyy kokonaisvaltaiseen kehon hyvinvointiin ja kauneuteen ja se on täynnä inspiroivia reseptejä visuaalisesti todella herkullisten kuvien kera. 
Kirjan alussa on lisäksi koottuna Karitan kauneusteesejä, jotka auttavat saavuttamaan paremman olon. 
 
Karitan edellinen kirja Hyvää huomenta on myös yksi suosikeistani. 
Sekin täynnä loistavia reseptejä erityisesti aamuihin.

Nämä Karitan kirjat ovat mielestäni aivan ihana joululahjaidea pukinkonttiin.
Hyvää oloa ei kukaan voi
 vastustaa.
 
 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !