perjantai 9. lokakuuta 2015

Leikkimökin maalausta osa.2Kuten kuvistakin näkyy, leikkimökin maalaamisesta on aikaa. Syreenit kukkivat vielä tuolloin. Ehkä, joku siellä kuitenkin saa inspiraatiota ensi kevään ja kesän mökkiprojekteihin. Meillä mökki pitäisi siivota hiljalleen jo talvikuntoon, mutta sitä ennen on kiva muistella maalausprojektin etenemistä. Maalit tosiaan saimme Teknokselta . Maalit valikoituivat sen mukaan millaisen kiiltoasteen mökkiin halusimme.
 Halusin leikkimökistä täysin peittävän valkoisen ja ehdottomasti kiiltävän sävyn puolihimmeän sijaan. Sain Teknokselta ehdotukset sopivista maaleista ja eniten pohdin ulkomaalin sävyä. Valmiista ulkomaaleista, kun ei tahtonut löytyä mieleistäni valkoista. Kaikki sävyt näyttivät liian kermaisilta silmääni. Isolla pinnalla ulkomaalit näyttävät kuitenkin silmään aina paljon valkoisemmalta, kuin mitä pieni värikartta antaa ymmärtää. Sävyä valitessa kannattaa huomioda sekin mitä valkoisempi sävy,  sitä arempi se on tietysti likaantumiselle.

    Leikkimökkiprojektimme eteni Woodex Aqua bace pojustepuunsuojan jälkeen pohjamaalaukseen. Pohjamaalina meillä on vesiohenteinen Teknoksen Nordica primerPinnasta tuli yhdellä käsittelyllä kuultavan valkoinen. Pohjamaalin kuivuttua mökki maalattiin täysin peittävällä Nordica Eco - ulkomaalilla vielä kahteen kertaan. Maali sävytettiin ja sävyksi valikoitui T1326. Sävy on todella raikas valkoinen ja olen siihen todella tyytyväinen.
 Maalin kova pinta hylkii likaa ja se säilyttää ulkonäkönsä, värinsä sekä kiiltonsa pitkään.
Mökki on maalattu siis ensin pohjustepuunsuojalla, pohjamaalilla ja sen jälkeen vielä kahteen kertaan talomaalilla. Kun homman tekee kerralla hyvin, ei ihan heti tarvitse olla maalauspuuhissa.
    Ihana parasta projektissa oli se, miten innoissaan lapset osallistuivat maalauspuuhiin. Pojalle oli todella tärkeää saada maalata omaa mökkiä.
Suloinen apulainen hän olikin.

Seuraavassa maalipostauksessa mökin lattiamaalista ja seinistä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !