perjantai 2. lokakuuta 2015

Katseenkestävä apulainen


    Olen joskus ollut siivousfriikki, en missään nimessä pahimmasta päästä, mutta onneksi olen vuosien saatossa hellittänyt otetta. En täysin, sillä rakastan yhä siistiä kotia, vaikka nykyään se pysyykin siistinä sen 10 sekuntia. Lapset ovat kuitenkin kasvattaneet minua tässä(kin) asiassa. Meillä on aina ollut vaalea koti, eikä lasten tulo missään nimessä ole muuttanut sisustusmakuamme. Valkoisen sohvan päällä on suojaamassa peitto, vaikka päälliset voikin pestä. Muuten kotia ei ole suojattu lasten takia. Liian kauan olohuoneemme kulmauksessa on kuitenkin asunut pölynimuri, vaikka se sinne aika hyvin maastoutuukin. Lapset syövät viisi kertaa päivässä ja se näkyy tietysti pöydän alla. Pienin rakastaa sormiruokailua, etenkin leivän murustamista, eikä kahdella vanhemmallakaan kaikki mene aina nätisti suuhun. Viisi kertaa päivässä olen imuroinut pöydän alustan , sillä se on sellainen asia, jota en vaan kestä. Muruset ajautuvat pitkin asuntoa, jos niitä ei imuroi. Muuten saa kyllä olla lelut levällään ja villakoirat juosta vastaan. Imurin kököttäminen on alkanut ottaa isosti päähän. Meillä on kyllä rikkaimurikin, mutta sehän on hetkessä täynnä ja koko ajan saa olla lataamassa. En ole käyttänyt sitä aikoihin ja se joutaakin meillä yläkertaan. Pidemmän aikaan olen haaveillut ihan perinteisestä rikkasetistä. Annon rikkasetin olisin halunnut ostaa jo reilu vuosi sitten, mutta mies oli vielä silloin sitä mieltä ettei meillä ole sille tarvetta. Nyt Kodin1:ssä oli muutaman päivän ajan kanta-asiakkaille yksi sisustustuote -40 % alennuksella, joten nyt oli hyvä tilaisuus kotiuttaa katseenkestävä apulainen helpottamaan arkea. Nyt muruset saa hetkessä pois ja imurikin saa välillä lepoa.
   Näin perjantaisin meillä lapset aina siivoavat omat huoneensa, neiti vielä veljensä avustuksella, mutta yhdessä hoitavat homman. Huoneet pysyvät siistinä sen hetken, mutta pidän tärkeänä, että he oppivat siivoamisen pienestä asti. Heistä se on hauskaa puuhaa. Lapsethan rakastavat sitä, että heidät ottaa mukaan kodinaskareihin. Kun taidon oppii pienestä pitäen voi ehkä päästä helpommalla murrosikäisen kanssa. Onkohan toiveunta ?"


4 kommenttia :

 1. No joo, siinä on kyllä hyvännäköinen siivousväline. Mutta sitäkin enemmän katse kiinnittyi koriin ja tuohon ihanaan "kukkapurkkiin". Mistä??? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa ;) Nougat tietysti :D
   Ne on kyllä kivoi!

   Poista
 2. hei kiitti vinkistä! kattelin tätä itsekin joskus kodin1 sivuilta, mutta oli silloin päässyt loppumaan. nyt piti laittaa pikapikaa tilaus menemään :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !