lauantai 12. syyskuuta 2015

Leikkimökin maalausta osa.1 * Maalit saatu, yhteistyössä TEKNOS Oy


    Hävettävän kauan on kestänyt tehdä postausta leikkimökistämme, mutta aina asiat ei  mene suunnitellusti. Suomen sää oli ehdottomasti suurin haaste tänä kesänä maalaushommille ja sitten tuli muuta säätämistä sairastelut mukaan lukien. Haasteista selvittiin ja maalausprojekti on saatu vihdoin valmiiksi. Kulunut kesä osoitti ainakin sen miten tärkeitä eri työvaiheet maalaamisessa on.

Mökki saapui meille täysin käsittelemättömänä Virosta. Ihan alkuun mökin ulkopinta käsiteltiin TEKNOKSEN värittömällä liuotinpohjaisella WOODEX AQUA BASE POHJUSTEPUUNSUOJALLA. Tämä oli todella kultainen neuvo, jonka Teknokselta sain. Voin myöntää, että ilman tätä neuvoa olisimme mieheni kanssa maalanneet mökin ihan vaan suoraan pohjamaalilla ennen varsinaista maalia.

 Pohjustepuunsuojalla on todella tärkeä tehtävä, se suojaa puuta, joka on jatkuvasti alttiina säälle ja kastuu usein. Se estää lahottaja- ja sinistymäsienien ilmaantumista. Puunsuoja levitettiin pensselillä ja pinta oli käsittelykuiva tunnissa ja päällemaalattavissa 24h kuluttua. Tämä suojakäsittely tuo varmasti Suomen rankoissakin säävaihteluissa mökille paljon lisää ikävuosia.
 Maaleja hankkiessa kannattaa kyllä aina turvautua ammattilaisen apuun.

Seuraavassa maalipostauksessa tulossa pohjamaalauksesta ja lopullisesta maalivalinnasta.

6 kommenttia :

Kaunis kiitos kommentistasi !