torstai 9. heinäkuuta 2015

Toisen roska on toisen aarre   Aikoinaan, kun vielä asuimme Kalliossa ja pojalle oltiin hankkimassa juniorituolia, yritin kaikkialta metsästää käytettynä tätä IKEAn jo myynnistä vuosia sitten poistunutta vanhaa juniorituolia. Iso harmi, ettei tätä enää valmisteta, sillä ainakin omaan silmääni muotoilu on todella kaunis. Tässä keväällä asuinpaikassamme järjestettiin iso keräys, johon sai jättää itselle tarpeetonta roinaa. Roinaa todella oli paljon, mutta joukossa oli myös paljon helmiä, joista itse poimin mukaani muutaman.
Voitte vaan kuvitella miten kiljuin nähdessäni tämän tuolin hylättynä keräysautoa odottelemassa portin pielessä. Sellaisenaan se ei tietysti meille olisi istunut, mutta näin silmissäni sen uudessa sävyssä. Alkuun pähkäilin valkoisen ja harmaan välillä. Olin jo päätynyt valkoiseen, kunnes sitten mieheni maalasi tuolin hiomisen jälkeen vaaleanharmaalla pohjamaalilla, jota meillä sattui olemaan kaapissa. Sen nähtyäni suunnitelmat muuttuivat ja tuolista tuli vaaleanharmaa. Tuoli sai meillä uuden mahdollisuuden sen sijaan, että täysin käyttökelpoinen tuoli olisi joutunut romujen matkassa kierrätykseen. Olen niin onnellinen tästä löydöstä. 


 Toinen aarre on tämä vanha syöttötuoli, jossa oli vaaleansininen maali pinnassa. Siitäkin tuli vaaleanharmaa. Malliltaan syöttötuoli on aivan samanlainen,  jossa itse olen vauvana istunut. Omastani sai vaan käännettyä  matalan tuolin pöydällä varustettuna. Tiedättekö niitä ? Syöttötuoli tulee meille käyttöön, kun pienin vähän vielä kasvaa. Tuoli on vähän vielä liian matala ja kuusikuinen tarvitsee vielä istuessaan tukevuutta. Jalkojen muoto mätsää muuten hyvin tuohon Ikean juniorituoliin. Hintaa näille tuoleille tuli siis vaan maaleista, eli noin 15€. Tuolit on spraymaalattu, vaikka olisi meillä ollut maaliruiskukin. Maalausta varten mieheni rakensi ensin maalauskopin. Tämäkin DIY - projekti on joutunut odottelemaan, kun säät olleet niin epävakaita. Missä se kesä on ?

Mitäs tykkäätte lopputuloksesta? 

 Kunhan ehdin, laitan kuvaa miltä tuolit näyttävät pöydän ympärillä.

 


15 kommenttia :

 1. Tykkään kovasti! Kyllä vain maalilla saa ihan uudennäköistä :)

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta onnea! Kummatkin on tosi kivat :)
  Meillä oli Stokken tuoli joka myytiin pois koska kyllästyin siihen ihan täysin ja tilalle ostettiin tämä koska on mielestäni aivan täydellinen http://en.smallable.com/chaises-hautes/18786-convertible-highchair-taupe-varnish.html ei meidän tyttö kauaa siinä kyllä kerennyt oikeasti istua kun siirtyi jo siihen ikean tämän hetkiseen juniorituoliin.
  -annika

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat ja sopivat hyvin yhteen!

  VastaaPoista
 4. Joskus käy satumainen tuuri :) Harmaa sävy sopii molempiin täydellisesti!

  VastaaPoista
 5. Ompa ihanat tuolit ja tosiaan, hyvin yhteensopivat! Ihanaa "kesän" jatkoa sinne! <3 Terveisin, Sohvi

  VastaaPoista
 6. Ai että kun tuli hyvännäköiset tuolit. Maalaamalla tuli kuin uudet, paitsi ei noin ihanan värisiä taida saada edes mistään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään sävystä koko ajan vain enemmän

   Poista
 7. Tosi kauniita tuli. Mikä harmaan sävy tuossa syöttötuolissa on? Onko maalattu myös spraymaalilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Spraymaalia ja ostettu Hong Kong -kaupasta.
   Voin kyllä kaivaa tarkemmat tiedot jos kaipaat.
   Muistelen, että harmaita sävyjä ei ollut montaa siellä

   Poista
 8. Kiitos, kiva jos löydät helposti tiedot minulle:)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !