maanantai 8. kesäkuuta 2015

Itis ja uusi Leikkiasema
Kuva: Elina Manninen
 
Itäkeskus eli Itis on aikoinaaan ollut  " lähikauppamme ", aikana, kun meillä vielä ei ollut lapsia ja asuimme siellä lähellä. Tuolloin kauppakeskus alkoi olla todella nuhjuinen ja ison uudistuksen tarpeessa. Myönnän, että hyppäsin tuohon aikaan ennemmin metroon ja suuntasin keskustaan ostoksille. Itäkeskuksessa saatoimme kyllä sitten Kalliossa asuessamme käydä satunnaisesti lasten kanssa asioita hoitamassa, sillä lasten kanssa on niin paljon vaivattomampaa asioida saman katon alla. Viime vuoden puolella pitkästä aikaa, asioimme Itäkeskuksessa ja minkä muutoksen kauppakeskus olikaan kokenut. Ero on huikea ja olemmekin asioineet siellä sen jälkeen useammin. 
Jatkossa asioimme vielä useammin, sillä nyt sinne on avattu uusi  Leikkiasema lapsille. Kolmen lapsen äitinä arvostan ostoksia tehdessäni kauppakeskuksessa, että lapset on huomioitu ja lastenhoitotilat ovat asialliset ja siistit. Itäkeskuksessa siihen on nyt panostettu kunnolla. Kävin testaamassa uuden Leikkiaseman itse lasten kanssa pari viikkoa sitten ja virallisesti se aukesi nyt 1.6.


 
Leikkiasema sijaitsee Stockmannin vieressä toisessa kerroksessa. Tilaan mahtuu kerralla 100 asiakasta. Sisäänpääsymaksu on 2€ / lapsi, jolla katetaan operointikuluja. Tilassa leikitään vanhempien vastuulla, vaikka sieltä löytyy myös lastenalan ammattilaisista koostuva henkilökunta. Leikkitila on suunniteltu leikki- ja alakouluikäisille lapsille ja sieltä löytyy mm. kiipeilyteline ja liukumäki, pomppulinna, heittorata, lasten elokuvateatteri säkkituoleilla varustettuna, parkour, Digiplay-alue ja paljon muuta. Omat lapseni nimesivät liukumäen suosikikseen ja parasta oli kuulemma se, että sinne ryömittiin tunneleita pitkin. Pääsin testaamaan liukumäen myös itse siinä vaiheessa, kun mieheni onneksi pääsi lopussa paikalle. Meno oli kyllä aika villiä siihen asti olla yksin kolmen lapsen kanssa, vaikka ihana henkilökunta kyllä leikittikin lapsiani, kun nuorin kulki kainalossani. Erityistä plussaa annan itse siitä, että leikkitilaan ei mennä kengät jalassa, tila pysyy näin siistinä. Siellä on kenkiä varten omat hyllyköt ja lukollisia kaappeja joihin tavarat voi jättää. Tilasta löytyy myös kahvi-, virvoke ja välipala-automaatit  sekä WC- ja lastenhoitotilat. Ostosten lomassa voi jatkossa käydä välillä purkamassa vähän energiaa Leikkiasemalla ja haukata siellä välipalaa.Leikkipaikassa saattaa välillä vierailla Riehuli - maskottikin.
   Leikkiasemalta lähdettyämme lapset heti kyselivät koska taas mennään Itikseen ja kyllä me sinne pian taas mennään. Suunnittelin jo, että ensi kerralla mies saa jäädä lasten kanssa Leikkiasemalle sillä aikaa, kun minä nuorimman kanssa kierrän kauppoja haha.
 
 
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !