sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ristiäiset vol.1  Ihan alkuun hyvää naistenpäivää kaikille teille ihanille naisille, jotka blogiani luette vielä näin viime hetkillä. Mikä olisikaan parempi päivä pienen prinsessamme kastepäiväksi, kuin kansainvälinen naistenpäivä. Tänään pikkuinen sai siis nimen. 
Ihanaa, kun pientä voi nyt kutsua oikealla nimellä. Jokaisen lapsen kohdalla nimi on paljastettu vasta kasteen yhteydessä. Malttamattomat sukulaiset ovat koittaneet nimeä arvaillakin useaan otteeseen. Ristiäiset vietettiin taas kirkolla. Kirkolla juhlimisen hyviä puolia on mm. se ettei kotia tarvitse kaiken muun ohella puunata lattiasta kattoon, samanlaisia astioita riittää taatusti kaikille ja tilaisuudesta tulee mielestäni vähän juhlavampi niin. Pojan pappi aikoinaan myös vinkkasi, että vieraat ymmärtävät myös lähteä juhlista paremmin pois, kun tilaisuus ei ole kotona hahah. Kahvia sai keitettyä kerralla 24 kuppia  ( iso plussa, sillä meidän suku juo kahvia janoonsa ) . En tiedä onko se jo kokemuksen tuomaa varmuutta, kun en stressannut juhlia yhtään. Tällä kertaa teimme vielä tarjottavat pääasiassa itse kakkua lukuunottamatta. Kakku on juhlissa se, jota usein panikoin eniten, joten välttääkseni stressin tilasin sen loistavalta tekijältä. 
Kakusta tulossa ihan oma postaus. 

Korvapuustit on juhlissamme perinteisiä ja meillä ne leipoo aina mies. Stockmannin herkusta ostin noita suloisia samppanja macaroneja vaaleanpunaisena ja valkoisena.

 Palttoonapit on kiva pieni suolanen ja todella helppo tehdä. Tällä kertaa meillä oli savulohitäyte, mutta poro tai paahtopaisti olisi toiminut yhtä hyvin.

 Juhliin tein myös muutaman todella helpon ja hyväksi todetun rullavoileipäkakun, jonka ohjeen olen saanut ihanalta Emilialta. Voileipäkakut yleensä on aika raskaita, majoneesilla kyllästettyjä, mutta tämä ohje on raikas ja maistuu meillä erityisesti parivuotiaalle.


Pikkuisen kastemekko vaihtui juhla-asuun. Mekko on ostettu Zarasta, kun neiti oli vielä vatsassa. Panta on H&M ( pienennetty nyt vauvakokoon ), kengät on vauvalahja ihanalta ystävältäni.
 Olemme molemmille tytöille
antaneet kastepäivänä  kastehelmet lahjaksi. Muista lahjoista postausta myöhemmin.8 kommenttia :

 1. Onnea pienelle nimestä <3 Herkullisen näköiset tarjottavat :P

  Kurkin samalla sinun aikasempi postauksia. Kaikkea ihanaa olet taas loihtinut. String Pocket näytti kyllä niin hyvältä pojan huoneessa. Olen miettinyt ihan samaa meidän pojille, mutta vielä kodin ainoa string sijaitsee vieras/työhuoneessa.

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea <3
  Mukava lukea postauksia ristiäisistä kun ne ovat
  meilläkin jossain vaiheessa edessä :)

  VastaaPoista
 3. Onnea pikkuiselle nimestä ♡
  Kauniit tarjoilut teidän juhlissa, samoin kuin äiti ja tytärkin :)
  Ihanat nuo pikkuisen kengät ja vaatteet :)

  VastaaPoista
 4. Onnea ihanalle nimen johdosta ja mukavaa päivää koko perheelle <3

  VastaaPoista
 5. Kauniit juhlat pikkuiselle olet järjestänyt. Ihana kuva äidistä ja tyttärestä. ❤️

  VastaaPoista
 6. Onnea! Oletko kastehelmet ostanut mistä/Onko ne jonkun merkkiset? Ihanat. Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmet on Piramin, ja niitä myydään useissa kultasepänliikkeissä :)

   Poista
 7. Onnea paljon! Ihanat ristiäiset olleet teidän pikkuprinsessalla. :)

  Olisiko sinulla antaa / linkittää noiden palttoonappien sekä kevyen rullavoileipäkakun ohjetta? Oli todella herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !