sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

RELA COLIC DROPS ARVONTA - apua koliikkiin tai vatsakipuihin


 * Yhteistyössä  Oy Verman Ab


 Vauvan syntymä on aina yhtä mullistava kokemus. Se tunne, kun oman pienen saa syliin on jotain niin ihanaa ja ikimuistoista. Kaksi ensimmäistä viikkoa elämästään vauvamme lähinnä söi - nukkui - söi - nukkui, kuten kaikki vauvat, mutta harvoin kuitenkaan kakkasi. Siitä alkoi meidän vatsaoireilut...

Vauvan syntymähetkellä suolisto ei ole valmis. Muutaman ensimmäisen kuukauden aikana ruoansulatusjärjestelmä, suolen limakalvo, bakteeristo ja puolustusjärjestelmä kypsyvät ja kehitttyvät toimiviksi. Täydessä valmiudessa ne ovat vasta kouluiässä. Siinä vaiheessa suolistossa on bakteereja enemmän kuin koko kehossa on soluja.

Suoliston kypsymättömyys on usein syy vatsakipuihin, jotka yleensä alkavat vauvan ollessa noin kolmeviikkoinen. Kolmen lapsen äitinä voin sanoa, että kaikki lapsemme ovat kyllä oireilleet vatsakipuja, mutta kuopuksella kipu oli selkeästi voimakkainta, koliikin omaista sydäntä raastavaa huutoa ja meillä vanhemmilla valvottuja öitä useampi viikko. Elämämme hitaimmat viikot, sillä sitä vain odotti, että pienen kipu helpottaa.

Koliikin tunnuspiirteisiin kuuluu usein illalla alkava voimakas itkukohtaus. Koliikki alkaa parin viikon iässä ja helpottaa yleensä 3-4 kuukauden iässä. Todennäköisesti koliikkiin on useampiakin syitä, joista yksi voi olla juuri suoliston kehittymättömyys. Koliikista kärsivien ja terveiden vauvojen suolistobakteeristossa on havaittu pieniä eroja. Siksi probioottibakteerien nauttiminen voi auttaa.  

Sain blogin kautta testattavakseni vauvallemme uuden kliinisen ravintovalmisteen :
 Rela Colic Drops  - tipat, jotka on tarkoitettu vauvojen koliikin ruokavaliohoitoon. Valmisteen sisältämä Lactobacillus reuteri Protectis® on maailman tutkituin maitohappobakteeri vauvojen koliikin hoitoon. L.reuteri  vähentää tutkitusti vauvojen koliikki-itkua ja uusimman tutkimustiedon mukaan se myös ennaltaehkäisee koliikkia. Paras tulos saavutetaan pitkäaikaisella, vähintään kolmen viikon käytöllä. Tuote sopii käytettäväksi ihan vastasyntyneellä eikä se sisällä maidon ainesosia.

Probioottien myönteiseen vaikutukseen suolistossa uskon itse vahvasti ja pyrin niitä syömään itsekin päivittäin aina kun vain muistan. Jokaisessa raskaudessa olen niitä syönyt myös, sillä olen lukenut niiden vähentävän vauvan mahdollisia allergioita ja jopa koliikkia. Harmikseni sairastuin raskauden lopussa kolmeen eri tulehdukseen johon sain lopulta täysin turhaksi todetut antibiootit. Syömäni antibioottikuuri oli vielä päällä vauvan syntyessä ja uskon, että sillä on ollut suuri vaikutus vauvan vatsakipuun. Yksi ainoa antibioottikuuri kun voi saada suoliston järkkymään jopa puoleksitoistavuodeksi ja mitä tuhoa se sitten tekeekään pienelle ihmiselle, jolla suoliston kehitys on aivan kesken ?!
  
Aloittaessamme Rela Colic Drops tippojen käytön vauvamme kärsi vielä voimakkaista vatsakivuista. Sattumaako tai koliikkitippojen ja aiemmin esittelemäni kapalopussin yhteisvaikutusta, kun vatsakivut alkoivat helpottamaan. Ei tästä valmisteesta ainakaan haittaa ole ollut, päinvastoin. Meillä on nykyään todella tyytyväinen ja hymyilevä tyttö. Kiitos muuttuneelle suoliston toiminnalle. Maitohappobakteereista on varmasti ollut apua. Pikkuneidin probioottien annostus on siis reilun kuukauden ajan ollut 5 tippaa Rela Colic Dropseja + 5 tippaa D-vitamiinivalmistetta, jossa myös mukana maitohappobakteereita. Maitohappobakteereita tulee siis päivittäin reippaasti tasapainottamaan suoliston toimintaa. 


 Sain arvottavakseni Oy Verman Ab: n kaksi tuotepakettia, jotka sisältävät Rela Colic Drops valmisteen lisäksi Wonderm Sinkki Sprayn, Minisun Drops D-vitamiinivalmisteen sekä Tasectan jauhetta. Todella mukava tuotepaketti vauvaperheeseen.

Osallistua voit kommentoimalla millaisia kokemuksia sinulla on maitohappobakteerien käytöstä ?


ARVONTA PÄÄTTYY PALMUSUNNUNTAINA 29.3.201533 kommenttia :

 1. Meillä on ollut korvatulehduksia ja antibioottien myötä maitohappobakteerit ovat tulleet tutuiksi. Kaikenlaista suolistovaivaa on muutenkin ollut, joten maitohappobakteerit ovat olleet myös muulloin käytössä.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 2. Maitohappobakteereita tulee itse syötyä silloin, kun on paljon pöpöjä liikkeellä (useimmiten syksyisin ja keväisin) sekä ennen ulkomaanmatkaa. Lapsellemme emme vielä ole niitä antaneet.

  VastaaPoista
 3. Ajoittain joutunut itsekin syömään maitohappobakteereja vatsan vuoksi.
  Meillä tosiaan odotus loppusuoralla joten vauvalle en ole päässyt kokeilemaan mutta
  siihen varmasti jossain vaiheessa tarvetta on. Kokeillaan onnea :)

  VastaaPoista
 4. Maitohappobakteereita on tullut nautittua erityisesti lomilla ja ainakin toistaiseksi (kop, kop =)) olemme pahemmilta vatsanväänteiltä välttyneet. Lisäksi lääkekuurien yhteydessä on niistä saatu apu kipeään vatsaan.
  Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Itse olen käyttänyt maitohappobakteereita oikeastaan vain ulkomaan matkojen ja antibioottikuurien yhteydessä. toivotaan ettei meidän kuukauden ikäinen pienokainen kärsisi vatsavaivoista. -niina- (s.posti niina.jaas@hotmail.com)

  VastaaPoista
 6. Eivät ole kovin tuttuja olleet ennestään t. odottava äiti Noora

  VastaaPoista
 7. Matkoilla muistan maitohappobakteerit aina, mutta muuten nappaan kuurin aina tarvittaessa. Usein tulee kuitenkin vähän liian myöhään mieleen :/

  VastaaPoista
 8. Täällä syödään säännöllisesti maitohappobakteereja :)

  VastaaPoista
 9. Meidän perheen isommilla lähinnä matkoille lähtiessä. Pienimmällä taas mm. Antibioottien yhteydessä. Olen kyllä ajatellut ottaa säännölliseen käyttöön!

  VastaaPoista
 10. Itselläni käyttö myöskin on ollut lähinnä matkoilla ja antibiottikuurien aikana. Odotan esikoista joten käyttöä voi olla myöhemmin. Mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa: olen itse käyttänyt päivittäin jo monta montuista vuotta maitohappobakteerivalmisteita ja kokenut saavani niistä apua huonoon vatsaani. Nyttemmin olen lisännyt myös päivittäiseen käyttöön pellavansiemenöljyn, joka sekin tekee hyvää vatsalle ja mutenkin. Olen ollut tasan viisi viikkoa myös äiti pienelle esikoispojallemme ja hänenkin kannaltaan koen tosi tärkänä, että pidän huolta itse vatsastani ja hyvinvoinnista varsinkin nyt imettäessä.

  Aurinkoa loppuviikkoon ja jaksuja arkeen :)

  VastaaPoista
 12. Maitohappobakteerit joka päivä käytössä. En voisi ilman olla! Mukana arvonnassa.
  m.mattila@nic.fi

  VastaaPoista
 13. Maitohappobakteereja syödään meillä aina ennen ulkomaanmatkoja ja niiden aikana ja lisäksi silloin kun on vatsatautia. Meillä oli vastikään tyttären kanssa vatsatauti samaan aikaan, mies otti silloin heti kuurin ja säästyi taudilta. En sitten tiedä oliko kuurin ansiota, mutta ehkä :) Osallistun arvontaan myös, ja jos onni on myötä niin kohta synnyttävä yksinhuoltajaystäväni olisi siitä varmasti hyvin onnellinen :)

  VastaaPoista
 14. Kolmeviikkoisellemme ostin juuri rela dropseja, joka on ensikosketus maitohappobakteereihin. Jonkinlaisia masuvaivoja täälläkin :(

  VastaaPoista
 15. Eivät ole kovin tuttuja, ei ole ollut juuri tarvetta. Antibioottikuurien aikana joskus käytetty. Nyt kuitenkin kotoa löytyy vatsakipuinen vauva, joten tuotteet ovat alkaneet kiinnostaa. Haluaisin mukaan arvontaan!

  VastaaPoista
 16. Meidän ensimmäisellä vauvalla oli koliikkia, joten kaksi seuraavaa saivatkin sitten relatippoja d- vitamiinin yhteydessä kaksiviikkoisista alkaen. Ja edelleen meillä käytetään maitohappobakteereita säännöllisesti.

  VastaaPoista
 17. eivät kovin tuttuja ole, itsellä jos vatsa on ollut huonossa kunnossa oon saattanut hetken popsia

  VastaaPoista
 18. On aika paljonkin kokemusta esikoisen kanssa, eli annoin ihan vauvana vatsavaivoihin ja nyt isompana vahvistamaan immuniteettia pöpöjä vastaan. Ja toimii todella hyvin meillä :) Mukana arvossa ehdottomasti ollaan!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mukana ollaan! Maitohappobakteerit käytössä aina reissuilla ja flunssakausina! anneo@welho.com

  VastaaPoista
 20. Mukana arvonnassa! Vauvalle olen antanut noita rela+d-tippoja, siltikin vielä kovin on vatsakipuinen pieni:( kmvornan@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Meidän kaikki kolme lasta ovat syneet noita rela tippoja, nykyinen vauva rela-d3-tippoja. hyviä kokemuksia molemmista! speuhkur@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Maitohappobakteereita on tullut käytettyä kun on oksennustautia liikkeellä ja lapsilla vauvaiässä kun on aloitettu d-vitamiinit. Kohta ne on taas ajankohtaisia kun kahen vuorokauden ikäinen vauveli vähä kasvaa et voidaan aloittaa d-vitamiinien antaminen.

  VastaaPoista
 23. Rela tipat on tuttuja sekä maitohappobakteerit muutenkin :)

  VastaaPoista
 24. Olen käyttänyt niitä lapselleni oikeastaan d-vitamiinitipan kanssa (gefilus d-vitsku tippoina)
  ansku_66@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Pelkkiä hyviä kokemuksia maitohappobakteeritipoista. Auttoi meillä ja muistetaan ottaa vitamiinien kera joka päivä :)

  VastaaPoista
 26. Matkoilla mukana. Nyt olisi hyvä kokeilla ja tutustua muutoinkin
  ennuliini@luukku.com

  VastaaPoista
 27. Meillä on kaikilla lapsilla käytetty Relaa vähän varmuuden vuoksi, joten tuttuja ovat :) sinipit@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Kiva arvonta! Meillä ei vielä olekaan kokemusta Rela-D3-tipoista! myymeri@hotmail.com

  VastaaPoista
 29. Käytämme rela-d-tippoja, kun molemmat tulevat kätevästi samassa paketissa! VirtaHenna@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Tosi kiva arvonta! Meidän vauvalla on nuo Rela-D-tipat vaikkei vaivojen puolesta maitohappobakteereja tarvisikaan, mutta helpolla kun tulee samassa! Sini.Pitkanen@student.oulu.fi

  VastaaPoista
 31. Esikoiselle annettiin vauvana ja kyllä niistä tuntui vähän apuakin olevan vatsavaivoihin.
  Itse käytetään matkoilla.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Lähinnä ulkomaanmatkoilla on tullut käytettyä. Vauvalle annettiin rela-tippoja, kun oli iltaitkua (ei ehkä varsinaista koliikkia?).
  Vaikea sanoa, oliko tipoista apua vai vauvahieronnasta vai loppuiko itkut vain kun oli "aika".
  Kiva arvonta, osallistun ilolla!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 33. Käytän säännöllisen epäsäännöllisesti, etenkin ennen matkoja. Parhaillaan odotan esikoisiani, joten paketille tulisi varmasti käyttöä. MinniR

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !