sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

3 Kaverin Jäätelöä synttäreillä


 
 
* Jäätelö saatu yhteistyössä 3 Kaverin Jäätelö

 Vuonna 2012 kolme kaverusta Heikki, Ilkka & Sauli perustivat Helsingin Kontulaan vanhaan kaupparakennukseen pienen jäätelötehtaan, 3 Kaverin Jäätelö. Jäätelö tehtaassa tehdään käsityönä, eli sekoitetaan maito, kerma, sokeri, kananmunat ja muut raaka-aineet, lämmitetään – jäähdytetään ja vatkataan jäätelöksi. Sen jälkeen jäätelö purkitetaan ja pakastetaan. Ilmaa jäätelöön ei lisätä erikseen ja siksi tuotteet ovatkin täyttä tavaraa.  Kotimainen jäätelö tehdään pienissä erissä puhtaista raaka-aineista, maito ja kerma tulevat kotimaisilta tiloilta. Marjat on poimittu metsistä tai kotimaisilta marjatiloilta.

 Näitä räikeän oransseja purnukoita ei voi olla huomaamatta kauppojen jäätelökaapeissa tai altaissa.
 Ensimmäinen 3 Kaverin jäätelö mitä aikoinaan maistoin oli suklaa ja sen myötä meidän perheessä ei oikeastaan muita jäätelöitä ole ostettu. Jäätelö on niin aitoa ja täyteläistä ja sellaista olin aiemmin tottunut saamaan vain ulkomailla. Purnukan hinta alkuun toki vähän kauhistutti verrattuna tavallisiin jäätelöihin, mutta ero jäätelöissä on niin valtava, ettei hinta tosiaankaan ole paha. Kunnon kotimaisesta jäätelöstä mielellään maksaakin vähän enemmän, kun on varmaa että rahoilleen saa vastineen. Meillä 0,5l paketti itse asiassa riittää kauemmin, kuin joku muu tavallinen litran jäätelöpaketti, sillä 3 Kaverin Jäätelö on niin aitoa ja tuhtia tavaraa, ettei sitä tarvitse paljoa.

Sain neidin synttäreille neljää erilaista 3 Kaverin Jäätelö makua: Korvapuusti, vadelma-valkosuklaa, lakritsi ja mustaherukka-appelsiini. Näistä lakritsi ja korvapuusti aivan uusia makuja. Lakritsi on ehdottomasti parasta lakujäätelöä jota olen koskaan syönyt ja korvapuusti maistuu kyllä niin aidolle pullalle, että kannattaako enää edes leipoa haha ?!.
 Mustaherukka-appelsiini taas on niin ihanan raikasta ja nyt, kun flunssa koittaa tehdä tuloaan, tekee mieli kaapia viimeinen purkki pakkasesta tyhjäksi. Vadelma-valkosuklaa oli meille entuudestaan tuttua ja se on meillä lasten suosikki. 3 kaverin Jäätelöllä lastenjuhlissa ei voi epäonnistua, sillä se maistuu niin aikuisille kuin lapsille. Riittävyydestä vielä sen verran, että vieraita meillä oli yhteensä 24. Kuudesta litrasta jäätelöä, juhlissa meni alle puolet. Osa otti lisääkin. Neiti puhalteli kaksi kynttilää jäätelöannoksensa päältä, jota vähän koristeltiin erilaisilla strösseleillä.
Hyvä vaihtoehto kakulle jatkossakin.
 
 3 Kaverin Jäätelömakuja on muuten jo 11. Mikä niistä on teidän suosikki ?
Nyt tuli itselle kyllä jäätelöhimo, tuliko teille ?
 
 

2 kommenttia :

  1. Oi miten herkullinen jätskikattaus... Mä en ole maistanut vielä ensimmäistäkään Kolmen kaverin jäätelöä! Mieli on tehnyt ostaa mutta aina se on jäänyt. Ehkä pitänee korjata virheensä tänä iltana :) Vaan heti iski ongelma - mitä makua valita sillä kaikki kuulostaa yhtä hyvältä! Tosin en ole meidän Prismassa nähnyt kuin paria makua... :(

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä,mitä mainioin postaus! Ihastelin jo noita aiempia synttärikattaus/koriste juttujasi,mutta tämä oli kyllä ns. Kirsikka kakun päällä 😊 nyt,kun meilläkin ihana vauveli talossa ja vieraita käy häntä katsomassa,niin jäätelö&vohvelit&strösselitläy, mitä parhaiten tarjoiluvinkiksi hyvän säilyvyytensä ansiosta! Toki maku vie varmasti mennessään varsinkin,jos tarjolla on 3kaverin herkkujädeä 😋 kiitos siis vinkistä ja muutenkin kauniista ja sopivasti "elämän makuisesta",aidosta blogistasi!!!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !