maanantai 29. syyskuuta 2014

Hannun 100 % Gluteeniton - aamiaisella* Leivät saatu yhteistyössä Hannun 100 % Gluteeniton

  Aamiainen on päivän tärkein ateria. Pienten lasten kanssa oma syöminen on usein hotkimista. Aika menee palvellessa näitä pieniä ja sitten onkin kiiruhdettava kerhoon tai puistoon. Nyt viikonloppuna saimme nauttia aamiaista rauhassa. Lauantaina kokoonnuimme ystäviemme luokse brunssille. Aikuisten syödessä yhdeksän lasta leikki sovussa leikkejään. Eilen päätin yllättää mieheni aamiaisella, kun lapset olivat mummilassa hoidossa evakossa remonttipäiväämme. 


" Hannun 100% gluteenittomat ovat nimensä mukaisesti luonnollisesti gluteenittomia. Valmistusaineena ei siten käytetä esimerkiksi vehnätärkkelystä, joten tuotteet sopivat näin myös vilja-allergikoille. Tuotteet ovat herkullisia, aina tuoreita ja sopivat hyvin myös pakastettaviksi.
Terveellisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja kaikissa tuotteissa on runsaasti kuitua, hyviä rasvahappoja (omega 3), ovat laktoosittomia ja maidottomia. Tuotteisiin ei ole lisätty turhia lisäaineita, rakenteen parantamiseksi osa tuotteista sisältää ksantaanikumia, joka on luontainen sakeuttamisaine "
Gluteenittomalle ruokavaliolle päätyessäni pelkäsin varmasti eniten leivästä luopumista. Leivästä ei onneksi ole tarvinnut luopua, sillä gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valmiina kaupoista ja leipoa voi myös itse. Sain blogin kautta testiin näitä Hannun 100 % gluteenittomia leipiä. Tuotteita on kolmea erilaista : Tattari-pellavasämpylät, Riisi-maissisämpylät sekä yrtti-porkkanasämpylät. Leivät maistuvat kaikki todella herkulliselle ja omaa suosikkia näistä on vaikea valita, sillä kaikki ovat todella erilaisia. Paahtamalla maut tulevat vielä paremmin esiin. Mieheni tykästyi erityisesti riisi-maissisämpylöihin ja kehui kaikkien oikeasti maistuvan leivälle ja allekirjoitan sen täysin. Hannun 100 % gluteenittomat leivät -voittavat mennen tullen kyllä kaikki tähän asti maistamani gluteenittomat leivät ja onneksi ne kuuluvat lähikauppamme valikoimiin. 


5 kommenttia :

 1. Nuo on ehdottomasti parhaat gluteenittomat leivät mitä kaupoista löytyy - etenkin tattari-pellava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, rakenne ihana ja maistuvat hyvälle. Tattari-pellava on
   Kyllä hyvä!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, gluteenittomia pyrin syömään olotilan, suoliston tilan vuoksi :)

  VastaaPoista
 3. Onko tuo joku paikallinen tuote vai myydäänkö muuallakin Suomessa? Itselläni todettiin vilja-allergia 1,5v sitten. Kaura käy ja ruista&vehnää käytän siedätysannoksina. Hyvän gluteenittoman leivän löytäminen ei aina ole kovin helppoa. Pähkinäallergikkona haastetta lisää juuri glut leipiin yhdistetyt jyvät, siemenet jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lopussa oli linkki, josta voit tarkistaa jälleenmyyjät.
   Nyt syksyllä paikkoja lisätty entisestään. Toiv. Löytyy teidän kulmilta.
   On niin ihanaa leipää :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !