lauantai 16. elokuuta 2014

Rapuja

  
   Elokuu ja rapujen aika. Jälleen kokoonnuimme ystäväporukalla viettämään perinteeksi muodostuneita rapujuhlia. Viime vuotisista juhlista postausta täällä. Tällä kertaa meitä oli paikalla neljä pariskuntaa lapsineen. Sovimme, että jokainen pariskunta vastaa jostakin ruokalajista ja yllättää muut. Helpompaa niin. Ampiaisten takia päätimme juhlia suosiolla sisätiloissa, sillä nälkäiset pörriäiset haistavat ruoan kaukaa. Rapuja nautimme alkuun tietysti paahtoleipien päällä.  Ensimmäinen kerta muuten kun selvisin ilman haavoja. Rapujen kuoret oli tällä kertaa niin pehmeitä, ettei veistä oikeastaan edes kaivannut. Siinä varmasti syy.


Meille tuli tällä kertaa keitto valmistettavaksi. Mietimme mieheni kanssa eri vaihtoehtoja ja päädyimme bataatti-chilikeittoon. Chili tuo kivaa potkua bataattiin ja on vaan niin tautisen hyvää.
Keiton lisukkeeksi teimme meidän perheen suosikkia pataleipää.
 Sitten oli vuorossa katkarapuja  " etanoiden tapaan "


Ja sitten lohi-katkarapu-kanttarellipastaa

Jälkiruoaksi herkullista uunibanaania jäätelöllä. Todella onnistunut päivä ja niin herkullista ruokaa.
Lapsetkin jaksoivat hienosti . Pienin juhlija oli vain reilun kuukauden vanha. Tässä juuri porukalla WhatsApp:n kautta suunnitellaan alkuvuodelle blinijuhlia, samalla ajatuksella, että jokainen valmistaa jotain ja silloin meilläkin on pieni toukka mukana juhlimassa.


Nyt vielä kirppiskamojen kimppuun !

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !