perjantai 11. heinäkuuta 2014

K- lähikauppa Palmén - paluu lapsuuteenPienestä pitäen vanhat kaupat ovat kiehtoneet minua. Niissä on oma ihana tunnelmansa. Pieniä ahtaita paikkoja, josta voi tehdä mahtavia löytöjä. Talossa jossa mummini yhä asuu, oli lapsuudessani vanha kauppa. Muistan yhä ne hetket, kun veljeni kanssa saimme käydä ostamassa suklaarusinoita ihan kahdestaan. Rakastin sitä pientä kauppaa ja olin pitkään surullinen, kun se lopetettiin. Kaupat ovat vuosien saatossa muuttuneet valtaviksi halleiksi ja ajavat alas pienet kaupat. Kauppahalleissa onneksi on vielä sitä vanhaa tunnelmaa, joka vetoaa minuun. Kyläkauppojakaan ei ole enää paljoa jäljellä. Nikinmäessä, Vanhan Porvoontien varrella sijaitsee kuitenkin yhä edelleen suloinen vanha kyläkauppa. Sama kauppa on toiminut siinä 1950- luvulta lähtien. Kauppaa pyörittävät Palménin veljekset isänsä jalanjäljillä. Kyläkauppa on tunnettu huikeasta lihatiskistään sekä loistavasta palvelusta. Lihaa mekin sieltä tänään haimme. Pieni päiväretki maalaismaisemiin, niin rentouttavaa. Kauppaan astuessa tulee olo, kun eläisi taas omassa lapsuudessa. Vanhat puuhyllyt pursuavat tavaraa ja kulmassa sijaitsee se kuuluisa lihatiski. Toinen veljeksistä Stig oli tiskin takana tänään. Samalla, kun pihvit ( 7vkoa roikotetusta todella mureasta lihasta ) valmistuivat sain maistella kotimaisia leikkeleitä. Valikoimassa on myös pitkä lista Italian herkkuja, joita on ehdottomasti haettava illanistujaisiin. No ostimmehan me kaupasta myös jäätelöt lapsille itse pääministerin määräyksestä :) Stubb oli sattumoisin kaupan pihalla ja kehoitti poikaamme pyytämään kaupasta jäätelöt. Pitihän määräystä sitten totella.Vierailun arvoinen paikka, jos esimerkiksi hyvää grillilihaa kaipaatte tai ihan vaan sitä kyläkaupan vanhaa tunnelmaa.
 
 
 


6 kommenttia :

 1. Onnea (viiveellä;) vauvauutisen johdosta <3 Hienoa ja rohkeaa. Oikealla asenteella varmasti selviää monesta..ja toisaalta, kaikkiin asioihin ei edes itse aina kauheasti voi vaikuttaa. Toki jaksamista pitää miettiä...Ihana symppis kirjoitus tämä postaus, ihanan oloinen kauppa, pieni ja idyllinen :) Muistan omasta lapsuudesta (landelta) myös kauppa- ja kirjastoautot...nekin lienee jo nykyään harvinaisuus :) Vanhemmuuden myötä tulee kyllä nostalgisia juttuja mieleen ja arvostusta!

  VastaaPoista
 2. Onnea :) Ja noi vanhat kaupat ihania, harmi vaan kun tuppaavat lakkaamaan uusien omistajien puuttuessa. Muistan ne ajat, kun mummon kanssa käytiin kauppa-autolla, ihania muistoja. Ja kummasti ne lapsuumuistojen kesätkin ovat aina muistoissa aurinkoisia :)

  VastaaPoista
 3. Voi tuntua hassulta, mutta kun olet jo tuollainen kahden (pian kolmen;) konkari äiti, niin sillä verukkeella... <3

  eli postausta vinkeistä kahden lapsen kanssa eloon. Meillä siis 2v. lähtestyvä esikoinen ja raskaus alussa. Esikoinen on ollut aika vaativa, koliikkia, valvottava, seurusteleva ja nyt jo uhmaakin, omaa tahtoa. Näyttää kyllä ihanasti kaikki tunteensa. Eli kun vauva syntyy, todennäköisesti on kovakin tahtoikä ja muistelen että teidän esikoisella aikoinaan oli myös, kun teille tyttö syntyi?! Ja ihan käytännönkin vinkkejä, nukkumiseen yms. Meillä kun esikoinen on edelleen nukutettava ja vaipoissakin vielä. Syö kyllä hyvin ja itse sekä puhe menee eteenpäin koko ajan.

  Onnellisuudesta ja kiitollisuudesta huolimtata vähän pelottaa miten kaikki sujuu, kun ei esikoisenkaan vauva-aika aivan helpoimmasta päästä tainnut olla. Asennetta vaan, vai ;)
  nimim. hyvissä ajoin liikkeellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa:) Postailen aiheesta pian. Ihanaa odotusta sinulle.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !