maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tyttöolo


Kuvat : KappAhl


     En ole pitkään aikaan ostellut lapsille vaatteita. Tai no jotain pientä tuli ostettua alesta, mutta siis sellainen vaatehulluus on onneksi kaikonnut, josta selkeästi kärsin neidin odotuksen aikana. Toki asiaan vaikuttaa sekin, etten enää asu kauppojen kyljessä. Ajattelin kyllä vähän syksyä silmällä pitäen katsastaa Barcelonan Zaran jne. kun on mahdollisuus ostaa samat vaatteet edullisemmin, kuin täältä. Nyt himottaisi kuitenkin nuo KappAhlin suloiset vaaleansiniset vaatteet, mutta pakko malttaa rakenneultraan asti. Minulla on aika vahva tyttöolo masutyypistä lähinnä täsmälleen samanlaisten oireiden takia, kun mitä neidin raskaudessa oli, mutta tyyppihän voi yhtä suurella todennäköisyydellä olla poikakin. Hillitsen itseni siis vielä. Sukupuolella ei ole meille mitään väliä, kumpikin on yhtä tervetullut. Ehkä neidin takia olisi ihanaa, jos tulokas olisi tyttö. Pienellä ikäerolla heistä tulisi varmasti läheisiä toisilleen.
Neidin vaatteet meillä on kaikki vielä tallella, pojan vaatteista olen ehtinyt osan jo myymään. Uusia vaatteita tulee varmasti hankittua, mutta iso säästöhän se on, kun kaikki on periaatteessa valmiina.
Täytyy vielä todeta, että kolmannen lapsen odotus aiheuttaa lähipiirissä jänniä reaktioita. Suomessa perusturvallinen lapsimäärä on se kaksi. Ensimmäistä odotusta hehkutetaan, toista pidetään jo " itsestäänselvyytenä ", kolmatta.. no aika laidasta laitaan on meidän kohdalla reaktiot olleet. Tai osahan ei itseasiassa ole reagoinut mitenkään, mikä ihmetyttää sekin. Pääasiassa kommentit kuitenkin vilpittömän onnellisia. Onneksi olemme itse onnellisia ja haaveemme kolmesta lapsesta on toteutumassa, vain sillä on merkitystä.
Muiden mielipiteistä ei pitäisi välittää, mutta raskaana otan kaiken liian helposti itseeni. Suurimmalta osaltaan ne ikävät kommentitkin varmasti vain huolenpitoa meidän mahdollisesta jaksamisesta. Kun asennoituu jo valmiiksi siihen ettei ensimmäiset vuodet ole ruusuilla tanssimista, voi yllättyä kuinka helposti kaikki loppujen lopuksi sujuukin. Kaikki lapset tulevat olemaan kanssani kotona, eli pojan kerhopaikka on kultaakin arvokkaampaa ja suuri apu meille. Jos heittää valmiiksi hanskat tiskiin, ei varmasti selviä.

Huomiseen !
   

8 kommenttia :

 1. Voi, kurjaa jos olet saanut tuollaisia reaktioita! Mutta ymmärrän sua, mullakin välillä vähän ollut apea fiilis, kun kuopusta ei yhtään samalla tavalla huomioitu kuin esikoista. :/ Kyllä sä selviät! Rankkaahan se on, mutta onneksi palkitsevaa!

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon - ihanaa että tulee kolmas lapsi! Osta ihmeessä ne vaaleansiniset vaatteet, ne käyvät vallan mainoisti myös tytölle - ärsyttää vähän tuo että vielä 2014 tytöillä on vaaleanpunaiset ja poikavauvoilla vaaleansiniset vaatteet. Ja vielä sukupuolesta: meillä lapset ovat parhaita kavereita olleet aina vaikka ovat eri sukupuolta (ikäero 1v7kk). Tänään ovat 10 ja 8v ja siis vieläkin paita ja peppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoitko kuvaa tai luitko tekstiä ;) Ehkei kuitenkaan noita vaaleansinisiä TYTTÖJEN vaatteita kuitenkaan pojalle halua pukea edes vuonna 2015 :)

   Poista
  2. Katsoitko kuvaa tai luitko tekstiä ;) Ehkei kuitenkaan noita vaaleansinisiä TYTTÖJEN vaatteita pojalle halua pukea edes vuonna 2015 :)

   Poista
  3. Juu tyttöjen vaatteita kuvassa on. En ole pukemassa pojalle noita vaatteita, eli siksi yritän hillitä himoani ostaa ne. Minulla on tyttöolo, eli luulen että vauva on tyttö. En voi kuitenkaan luottaa vaistooni, eli luotan ultraan, jos se vaan siitä selviää :D Toisaalta voisin ostaa ne jemmaan ja antaa lahjaksi jos meidän tyyppi pukeutuukin miehekkäämmin :) Tuollainen vaaleansininen tytöllä on aivan ihana väri :)

   Poista
 3. Ei todella pitäisi välittää muiden mielipiteistä! Mekin saatiin kyllä kommentteja laidasta laitaan, kun poika oli vasta 1,5v, kun kerroin odottavamme kaksosia! On sitä onneksi oppinut antamaan ikävien kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Onhan kolmen pienen kanssa omat haasteensa, mutta ei tosiaan kannata lyödä hanskoja tiskiin! Vaikeistakin arjen tilanteista oppii selviytymään ja ne hyvät hetket antavat niin paljon, että on se sen arvoista! Pärjäätte varmasti vallan mainiosti!

  VastaaPoista
 4. Nykyisin saa tytöillekkin muutakin, kun vaaleanpunaista toisin oli vielä yhdeksän vuotta sitten, kun ristiäisiinkin kaivon kiven kolosta muun, kun vaaleanpunaisen mekon.
  Neljättä odottavaa voidaan pitää jo hulluna ;) vaikka meillä päin ei seitsemäntoista lastakaan ole tavatonta. Tunnen naisen jolla jo 17 lasta ja uskomattoman hehkeä ja hyvin voiva ihminen, joka harrastaa itse ja panostaa lapsiin.

  VastaaPoista
 5. Olen aina miettinytkin, että millaisia reaktioita kolmas lapsi saisi lähipiirissä aikaan. Meillä on vasta esikoinen ja nyt jo kysellään sisaruksen perään. Voi huoh, ja minä kun luulin, että tämä lapsista utelu jäisi siihen, kun ensimmäinen lapsi on saatu ulos, mutta ei näköjään...

  Minulla itselläni on kolme sisarta kahden vuoden ikäeroilla kaikki. Kun äitini alkoi odottamaan neljättä, oli joku kysyä täräyttänyt, ollaanko me jotain lahkolaisia :D Eli neljälapsista perhettä pidettiin todellakin vähän pimahtaneena.

  -Lyydia

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !