keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Valkoinen lattia
  * Yhteistyössä Malmin Rautia


    Olen saanut jonkin verran kyselyjä lattiastamme, joten nyt vihdoin postausta siitä. Kodissamme oli alunperin laattalattia alakerrassa. Sävyltään vaalea, mutta persikkainen. Laattalattia koko asunnossa teki kylmän vaikutelman ja se ei vaan ollut meidän juttu. Mies piikkasi lattian muutamassa päivässä irti. Kova homma, mutta ei mitään verrattuna Kallion projektiin, jossa kaivoimme puulattian sementin jne. kerrosten alta.Tiesimme heti, että uusi lattia on valkoinen, mutta materiaalien suhteen tehtiin aikamoinen kartoitus. Kiireellisenä kotiäitinä mahdollisuudet pyöriä rautakaupoissa on olemattomat, joten urakkaa on helpottanut loistava apu Malmin Rautiasta ja erityisesti sisustusmyyjä Sannalta. Sanna on autellut meitä pintamateriaalien valinnoissa ja selvitellyt asioita, joita en olisi millään itse ennättänyt. Kiitos Sanna. Sannalla on muuten oma blogi, sinne tästä klik.
Lattiastakin kävin Sannan kanssa aikamoisen kirjeenvaihdon . Alkuun, kun mietimme mieheni kanssa valkoiseksi vahattua parkettia. Tilasimme näytepaloja ja suoritimme hieman
" kokeita ". Parketti olisi ollut karseassa kunnossa muutaman leikin jälkeen. Laminaatista taas tulee usein helposti " halpa " vaikutelma, vaikka ne ovatkin huimasti vuosien saatossa kehittyneet. Miehelläni erityisesti oli laminaatin suhteen ennakkoluuloja, mutta törmättyämme Upofloorin Infinity -mallistoon, valinnan suhteen ei ollut vaikeuksia. Lattiamme sävy on 742 Snowflake. Päätimme siis panostaa kunnolliseen laminaattiin, joka kestäisi lasten rajummatkin leikit. Upofloorin Infinity:ssä on kookkaat, viistetyt laudat ja niissä on PressXpress-pontit joten asentaminen on helppoa. Oikeastaan ainoa haaste oli rappusten kohta, mutta siitäkin selvittiin.
 Lattiasta kuultaa kauniisti puunsyyt ja se on myös kauniin mattapintainen. Lattia ei ole liukas, eli ihanteellinen lapsien kanssa. Siivoamista vaalea lattia toki kaipaa enemmän, mutta siihen meillä on totuttu jo edellisestä kodista. Lattian alle asennettiin Upofloorin Tuplex- aluskate, joka toimii äänieristeenä, mutta myös helpotti asennusta tasottaessaan pieniä epätasaisuuksia. Olemme olleet todella tyytyväisiä valintaan ja voin lämpimästi suositella samaa muillekin.  

 

 
 

20 kommenttia :

 1. Kiitos tästä postauksesta! Ei olisi voinut parempaan hetkeen tulla. :) Tulen ehdottomasti harkitsemaan tätä uuteen kotiimme, jossa yläkertaan tarkoitus vaihtaa vaaleat lattiat. Millä muuten maalasitte edellisen kotinne lautalattian? Meillä alakerrassa olisi taas luvassa maalausprojekti... Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) hyvä jos oli hyötyä. Edellisessä kodissa lattia vahattiin Osmolla. Suunnitteilla oli maalata se Betoluxilla, sillä vaha kului helposti. Jos joskus vielä remppaamme vanhaa lattiaa, maalataan se Betoluxilla.

   Poista
  2. Suosittelen Elinalle katsastamaan myös Upofloorin muut mallistot: meillekin löytyi sopiva valkoinen laminaatti (ilman mikroviisteitä) kyseiseltä valmistajalta :)

   -Hansu

   Poista
 2. Kaunis kiitos Hanna ihanista sanoistasi :) Kanssanne oli erittäin mukava työskennellä ja vaihtaa kirjeenvaihtoa.
  LATTIANNE NÄYTTÄÄ UPEALTA

  Terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) etkä vielä pääse eroon ;) Lattia on kyllä upea

   Poista
  2. Hyvä niin - ihanaa kun sain tämän myötä tutustua teihin. Pian nähdään ;)

   Poista
 3. Tosi kaunis laittia, tuota samaa mekin ollaan katsottu. Josko vaikka joskus saataisi uusi asunto :)

  En nyt muista kirjoitinko jo edelliseen postaukseen, mutta minäkin toivon jatkon olevan samanlaista kuin ennenkin eli sopivasti kaikkea :) Teillä on ihana perhe jonka elämää ja tekemisiä on myös kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos, se on kyllä ihana! Ja kiitos.. samanlaisena "sillisalaattina " jatketaan haha

   Poista
 4. Kauniilta näyttää ja ihana sohva! Mistä hankitte? :)

  VastaaPoista
 5. Kolmannessa kuvassa on ihana matto, tuo ruskea, oletko mistä sen löytänyt? :) Minusta olisi kiva nähdä laaja-alaisemmin kotianne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on Granitista :) kuvia tulee kunhan saadaan valmiiksi.
   Tästä " kaoksesta " ei taida saada hyviä kuvia hahah :)

   Poista
 6. Kaunis kokonaisuus. Minä ihastuin tuohon harmaaseen sohvan edessä olevaan mattoon. Mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anno mallistoa, Kodin Ykkönen.. Anttilat & K-citymarketit myy
   Ja kiitos :)

   Poista
 7. Hei, ihana lattia :) - onko käytössä millainen ? Näkyykö pölyt heti pinnassa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa. Kahden vuoden kokemuksella ja kolmen lapsen äitinä en voi suositella. Pöly näkyy ja lika pinttyy puunsyihin..
   Ihan tuskaa yrittää pitää puhtaana :( Vaikka kaunis on muuten kyllä.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !