tiistai 25. kesäkuuta 2013

Itsetehty leikkimökkiUuteen kotiin toiveissani olisi mahdollisesti rakentaa lapsille leikkimökki pihalle, jos tilaa vaan on 
tarpeeksi. Olen hieman katsellut valmiita mökkejä, mutta Kotivinkistä sain kuningasidean, mies saa rakentaa itse sellaisen :)  Toiveissani, kun on hieman modernimpi versio mökistä, joka lasten kasvaessa voisi toimia muussa käytössä.

Tai tiedättekö valmiita kivoja mökkejä ?

Kuva: Kotivinkki / Krista Keltanen

9 kommenttia :

 1. Tiedätkö jo mihin päin mahdatte muuttaa?? :) Tänne Espooseen vain, täällä on tilaa telmiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh en..haaveilen vaan.. omakin pitää myydä ensin hih

   Poista
 2. Meidän leikkimökki ostettiin valmiina n. 20 vuotta sitten Jokelasta. En muistamfirman nimeä. Vankilassa Jokelassa vois olla tai myös muissa vankiloiden puutyömyymälöissä. Tuossa naapureissa on kivasti kaksi muumitalon muotoista pyöreää leikkimökkiä. Toinen on itseasiassa vanha, pyöreä kioski, josta on tehty leikkimökki. Toinen ihan uusi ja hienolla liukumäellä varustettu. Toisin sanoen asun kai muumilaaksossa, vai mitä?

  VastaaPoista
 3. Meille kävi samoin viime kesänä. Modernimman näköisiä mäkkejä ei oikein ollut markkinoilla, paitsi se Kannustalon hiukan tyyriimpi. Mieheni nikkaroi sitten itse, tuolla samalla pulpettikattomallilla ja vähän Kannustaloltakin mallia ottaneena :).
  Ajattelinkin postailla siitä lähipäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, postausta odottaen ;)
   Joo varmaan itsetehty paras.. Saa juuri sellaisen kun haluaa!

   Poista
 4. Käy katsomassa sellaista sivua, kun saunapihalle.fi, niin siellä on tosi kiva Huvimaja-leikkimökki :)

  VastaaPoista
 5. Mä muistaakseni jo joskus aiemmin kerroin meidän poikien "merimajasta", jonka isäni on tehnyt. Me haluttiin mökistä niin korkea, että siellä mahtuu aikuinenkin seisomaan ja että pojat voivat käyttää mökkiä myös pikkulapsivaiheen jälkeen. Muuten mökki on ihan "perusmökki", mutta se on "sisustettu" merityyliin ja terassilta löytyy mm. kummisetäni tekemä ruori sekä "laivan" kilikello ja majakkatyylinen lyhty, pelastusrengas jne. Toinen mökin ikkunoista haluttiin avattavaksi ajatuksella, että mökkiä voisi käyttää vaikka jätskikioskina. Lasten mielestä sitä on myös hauska käyttää "ovena". Isot pojat ovat olleet keskenään tai kaverin kanssa mökissä yötä (levitettävä sohvasänky) ja päivisin lueskelevat siellä Aku Ankkoja, pienet taas leikkivät roolileikkejä. Monet näytelmät ollaan myös mökin ympärillä nähty. Muistaakseni mökille oli jossain lehdessä "piirustukset", joita isäni sitten sovelsi. Harmikseni en löytänyt niitä ainakaan pikaetsinnällä. Löysin vaan inspiraatiokuvat Viherpiha 5/2006-lehdestä otsikolla: "Lapsi unelmoi leikkimökistä". Ideoita Tanskasta. Mökkihaaveilu on mukavaa puuhaa. Me ollaan haaveiltu nyt pari vuotta takapihan toiseen kulmaan tehtävästä ritarilinnasta/majasta. Katsotaan nytkähtäisiköhän suunnitelmat tänä kesänä eteenpäin ;) Juhannuksena miesväki nikkaroi kioskia Mekkotehdas-kirjan inspiroimana :)

  VastaaPoista
 6. Kävittekö viime vuonna asuntomessuilla? Siellä oli yksi helmi, josta haaveilen lasten leikkimökiksi. Muistaakseni Bauhaus myy tuota pientä modernia mökkiä n 3600 egen hintaan. Sellainen tulee ainakin meille. :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !