maanantai 27. toukokuuta 2013

Hyvänmielen Kööpenhamina ( part.1 )Köpiksestä toivottiin jo ajat sitten postausta. Pahoittelen hitauttani sen suhteen. Ajatuksissani oli kaivaa paljon kuvia omilta reissuiltamme, mutta suurin osa kuvista on hajonneen tietokoneen uumenissa ja emme ole ennättäneet niitä vielä sieltä pelastamaan joten tulee siis toisenlainen postaus ja vähän vain kuvia :) Teen tämän postauksen muutamissa osissa.

Ensinnäkin, jos suunnittelet pidennettyä viikonloppua tässä ihastuttavassa kaupungissa kannattaa ajoittaa reissu kuukauden ensimmäiselle viikonlopulle, sillä silloin kaupat ovat avoinna myös sunnuntaisin. Liikkeet sulkevat ovensa arkisin aikaisemmin kuin meillä suomessa ja lauantaisin noin klo. 17. Itse olen menettänyt sydämeni Köpenhaminalle täysin ja voisin kerta toisensa jälkeen palata sinne. Täällä haaveillaankin reissusta mahdollisesti vielä tälle kesälle..

Lentokentältä kannattaa ottaa ehdottomasti juna keskustaan. Matka kestää noin 20minuuttia ja on todella kätevä & edullinen tapa taxin sijaan. Tanskassa on varmasti paljon kivoja hotelleja, joista ikävä kyllä itselläni ei paljoa ole kokemusta, sillä useamman vuoden majailin veljeni nurkissa siellä käydessäni. Olemme kuitenkin muutaman kerran yöpyneet hotellissakin, joista toinen oli Omenahotelli. Se oli kätevä pojan ollessa pieni, sillä puurot jne. pystyi lämmittämään huoneessa olevassa mikrossa. Miinusta toki siitä, ettei hotellissa ole aamiaista ( rakastan hotelliaamiaista ), mutta lähistöllä on paljon ihania kahviloita joihin aamiaisbrunssille voi suunnata.
Tivolin lähistöllä olevat hotellit ovat kalliimpia, eli suosittelen ottaman hotellin esim. Vesterbron alueelta, josta on todella lyhyt matka esim. ostoksille Stroget-kävelykadulle.
Stroget on pääostoskatu, jonka varrella on ihania liikkeitä, suloisia kahviloita ja paljon terasseja jne.
Katua on kiva kävellä ja välillä pysähtyä vaan nautiskelemaan ihanasta tanskalaisesta ilmapiiristä. Ja suosittelen kävelemään kadun loppuun asti ! Erityisesti suosittelen piipahtamaan Joe & Juice:ssa sillä sieltä saa silmäruoan lisäksi aivan ihania smoothiejuomia ja lämpimiä panineita, ja taas jaksaa ravata liikkeitä. Oma panini suosikkini koostuu avokadon, mozzarellan, peston & tomaatin yhdistelmästä. Nams!Katu haarautuu muutamassa kohtaa ja niistä pääsee taas uusille ostoskaduille. Muutamia lemppareitani, joissa aina on käytävä

ILLUMS BOLIGHUS
HAY SHOP
NOTRE DAME
H.SKJALM P.
TIGER ( joka jo onneksemme on rantautunut Suomeen )
LISBETH DAHL
SøSTRENE GRENE
BAHNE


Tanskalaiset liikkuvat paljon pyörillä ja niitä siellä todella on kaikkialla. Hotellista kannattaa kysyä
lainaksi / vuokralle pyörää, sillä se on kyllä älyttömän kätevä tapa liikkua keskustassa. 
Tivoli ja eläintarha ovat ehdottomasti paikkoja joissa kannattaa käydä, vaikka mukana ei olisikaan lapsia, mahtava fiilis molemmissa paikoissa. Eläintarhasta löytyy paljon eläimiä joita meillä ei Suomen tarhoissa ole mm. elefantit & jääkarhut. Tivolissa paikalliset käyvät usein ihan vaan syömässä ja istumassa iltaa. Sään suosiessa kannattaa mennä myös kanaaliajelulle!

 Jäätelönystäville suosittelen piipahdusta Paradis- jäätelöbaarissa. Tajuttoman hyvää jäätelöä !!!!
 Jäätelöä saa mukaansa myös take away pakasterasioihin .Köpiksessä on paljon hyviä ravintoloita. Itse usein suosimme siellä ollessamme take away paikkoja ja tässä yksi ehdoton suosikkimme Intialainen.Jatkoa luvassa...

5 kommenttia :

 1. Köpis on kiva kaupunki. Kävin siellä marraskuussa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen ja ihmettelin, miksemme käy useammin. Lentolippuja saa satasella ja lentoaika on lyhyt, joten viikonloppunakin ehtii tehdä yhtä ja toista.

  VastaaPoista
 2. Tervetullut postaus. Kiitos! Mä oon myös ihastunut Tanskaan (ja Köpikseen) ja viime vuodet oon kovasti haaveillut pääseväni sinne. Viimeksi kävimme siellä kesällä 2007 isompien poikien ollessa vajaa 7v ja vajaa 4v (pikkupoikia ei vielä ollutkaan) ja silloin pääkohteena oli Legoland. Kööpenhaminassa ehdimme käydä vain melko pikaisesti yhtenä päivänä. Nyt suunnittelemme vuoden tai kahden päähän mökin vuokraamista Tanskasta viikoksi. Sieltä käsin voisimme sitten tehdä päiväretkiä eri kohteisiin ;)

  Itseäni kiinnostaisi kovasti tietää, mistä voin ostaa mm. Greengatea, Mailegia, Jackpotia, Sebraa, Ticketiä...ja monia muita tanskalaisia ihanuuksia. Osaatko antaa vinkkejä?

  Entä millaista Köpiksessä on ennen joulua? Jos vaikka lähtisi sinne tunnelmoimaan ja ostamaan joululahjoja ;)

  VastaaPoista
 3. Täytyykin ryhtyä merkkaamaan näitä köpisvinkkejä ylös, itse suuntaan sinne syyskuussa kaverin kanssa muutamaksi päiväksi.

  VastaaPoista
 4. Olen aina siellä käydessäni ihmetellyt, miksei vastaavaa konseptia ole tuotu Suomeen. Aika tarkka seula työhönottajilla siellä. ;-)

  VastaaPoista
 5. Köpis on niin ihana! Mitä ostit sieltä tuliaiseksi?? :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !