maanantai 4. helmikuuta 2013

DIY- Vaippakakku


Vaippakakun ohje   1. Kierrä vaipat rullalle pituussuunnassa siten, että vaipan resoriosa jää piiloon rullan sisälle. Kiinnitä jokainen vaippa rullalle kumilenkillä niin, että lenkki jää vaipan keskelle. Asettele rullista kakun alin kerros tukevan alustan tai tarjottimen päälle. Itse tein alustan pahvista, jonka päällystin silkkipaperilla. Meidän kakussa on käytetty vaippakokoa 2.


2. Jatka seuraava kerros alimman päälle ja taas seuraava edellisen päälle, kunnes kakku on haluamasi kokoinen ( kolme kerrosta on aika hyvä ). Tässä kakussa on käytetty yhteensä 86 vaippaa. Kakun alaosassa on noin 40-45 rullaa, keskikerroksessa noin 30 rullaa ja yläkerroksessa noin 11 rullaa. Laita kunkin kerroksen ympärille isompi kumilenkki tukemaan rakennelmaa. Suosittelen käyttämään esim. ompelukuminauhaa, jota meillä ei tietenkään ollut käytössä. Sidoimme langan avulla kerroksen aina yhteen. Kerrokset on kiinnitetty toisiinsa juomapillien avulla, eli keskeltä kakkua pilli alimman & keskimmäisen kerroksen läpi jne. Kakun maskotti, eli Pentikin vaaleanpunainen pupu nojaa myös juomapilliin :)


3. Viimeistele vaippakakku koristenauhalla ja ruseteilla siten, että kuminauhat jäävät nauhan alle piiloon. Satiininauha on kierretty aina kerroksen ympäri suorana pätkänä ( kiinnitys nuppineulalla ) ja rusetit on kiinnitetty kakkuun ympäriinsä nuppineulojen avulla. Koristeina toimivat lelut jne. on myös nuppineuloilla kiinni kakussa. Koristeina käy kaikki vauvateeman sopiva esim. lelut, tutit, sukat, tossut jne. Kakkuun voi lisätä myös teemaväriin sopivia karkkeja tai tikkareita. Meidän kakussa on käytetty vaahtokarkkeja. Kakku kannattaa lopuksi pakata sellofaaniin ja muistuttaa tulevaa äitiä nuppineula vaarasta :)


Kakun pystyy kokoamaan yksinkin, mutta helpompaa kasaaminen on kun käytössä on neljä kättä.
Eniten aikaa menee vaippojen rullaamiseen & kerrosten tekemiseen.Kakussa käytetyt  materiaalit : Satiininauha Tiimari, silkkipaperi Tiger, vaaleanpunaiset paperipillit Teippitarha, pupu Pentik, tutit, vaahtokarkit & vaipat päivittäistavarakauppa, muut koristeet ostettu Kampin 3krs. eri liikkeistä :) Tuttinauhasta teen oman postauksen myöhemmin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi !