lauantai 5. tammikuuta 2013

Vauvantarvikkeet osa. 2


       

Kuva : Google.com

     Ensimmäisen lapsen kohdalla otin Kelan tarjoaman äitiyspakkauksen. Se tavallaan kuuluu odotukseen sillä on ihanaa päästä hypistelemään vaatteita ja muita tarvikkeita joita paketti sisältää. Todella vähän käytin loppupeleissä vaatteita joita paketissa oli, osaa en ollenkaan. Paketti sisältää kuitenkin paljon muutakin hyödyllistä joten suosittelen ottamaan sen ainakin ekalle lapselle ihan jo sen fiiliksen takia. Nyt toisessa raskaudessa otin paketin rahana.

Vaatteita toki kannattaa hankkia pienelle ainakin vähän jo etukäteen, pelkällä äitiyspakkauksella ei pitkälle selvitä.  Itse olin hankkinut vaatteita lähinnä koosta 56 ylöspäin, sairaalassa poika sitten hukkui liian suuriin vaatteisiin. Piti suunnata sairaalasta vaateostoksille, kyllä suoraan :) Pojan minivaatteet on pääosin neutraaleja, ja käyvät nyt tytöllekin. Toki olen ostanut uusiakin vaatteita, erityisesti KappAhl:n newbie- mallistoa. Aika nopsaa ne vauvat kasvaa,  eli ihan älyttömiä määriä ei kannata  ihan pieniä vaatteita hamstrata ettei jää käyttämättä. Hyviä & edullisia vaatteita saa mm. H&M:ltä, Lindex:ltä, KappAhl:sta tai sitten kirpparilta.


Sänky

Varmasti yksi tärkeimmistä hankinnoista on tietysti turvallinen pinnasänky. Itse halusin pojalle siron jatkettavan sängyn, sillä  nykyiset sängyt ovat mitoiltaan niin suuria. Pinnasängyn ( alla olevassa kuvassa ) ostimme huutonetistä. Kela- paketti toimii myös kivasti alkuun ensisänkynä pienellä. Itse olen sellaisessa pienenä nukkunut. Poikakin köllötteli siinä alkuun.Kuva : Krista KeltanenKuva: Google.com

Tyttö nukkuu alkuun vuokrattavassa Vaavi -sängyssä, sillä poika on vielä niin pieni, että vasta kesällä ajattelin siirtää hänet isompaan sänkyyn. Saan Vaavi-sängyn kätevästi omamme viereen,
jolloin vauva on ergonomisesti helppo nostaa yöllä syömään. Pyörien ansiosta sitä on myös helppo 
kuljettaa huoneesta toiseen.Laitapehmuste

Pinnasänkyyn on hyvä hankkia laitapehmuste. Meidän on IKEAn valkoinen Kompisar . 12,95€ , edullinen :)

Kuva : IKEA
  Hoitoalusta. Suosittelen tätä IKEAn Gullunge- hoitoalustaa. Sen voi laittaa vaikka pesukoneen päälle, jolloin pesukone toimii hyvin hoitopöytänä. Itse koin, että on kätevämpää vaihtaa lapsen vaipat kylpyhuoneessa kuin kantaa vaikka makuuhuoneesta lapsi pestäväksi. Silloin ei myöskään tarvitse ostaa erillistä hoitopöytää. Alustan päälle myydään IKEAssa myös irroitettavia päällisiä, mutta itse tykkäsin käyttää pyyhettä tai harsoa alla.  Kunhan lähempänä H- hetkeä ollaan voin laittaa kuvaa meidän " hoitopöydästä ".


Autonomistajat toki tarvitsevat autoonsa turvakaukalon. Meidän mallimme on Maxi cosi joka sopii adaptereiden avulla suoraan vaunujemme runkoon ( Bugaboo ). Se on kätevä, kun nukkuvaa vauvaa ei tarvitse esim. kauppareissuilla siirtää erikseen istuimesta vaunuihin vaan nostaa koko istuimen ja kiinnittää vaunujen runkoon. Turvaistuimen saa autoon isofixillä kiinni, jolloin istuin on todella turvallinen. Kaikissa autoissa ( vanhemmissa ) ei ole isofix kiinnitystä, mutta istuimen saa kiinnitettyä myös vöiden avulla. Istuin kannattaa hankkia tietenkin omien tarpeiden mukaan, mutta omasta puolesta suosittelen Maxi cosia.


Kuva: Google


Vaunut

Vaunut kannattaa hankkia hyvissä ajoin, sillä monissa malleissa on toimitusajat. Meillä on jo moneen kertaan mainitut Bugaboo Cameleonit ja nyt hankimme Bugaboo Donkeyt. Molempiin olen enemmän kuin tyytyväinen. Suosittelen ostamaan yhdistelmävaunut,  eli vaunut muuntautuvat rattaiksi siinä vaiheessa kun lapsi haluaa nähdä maailmaa ja pystyy istumaan ( n.6kk ). Bugaboiden kanssa ei tarvitse ostaa erillisiä matkarattaita, eli senkin puolesta mainiot ! Mutta kuten kuten kaikki lastentarvikkeet, vaunutkin kannattaa hankkia omien tarpeiden & mieltymysten mukaan. Omani olin päättänyt jo kauan ennen raskaaksi tuloa, eli muita vaunuja emme edes katsoneet hahah. Tänä päivänä Bugat on varmasti suosituimmat rattaat ainakin pääkaupunkiseudulla :)


Kuvat: Google


      Ja vunuihin voi halutessaan hankkia luomupuuvillaisen Kurtis baby peace suojan. Ihan ehdoton ollut meillä. Inhosin viritellä harsoja jne. pyykkipojilla roikkumaan ( huoh ! ). Eli jo alkuvaiheessa pojan kanssa ostin mustana tämän kyseisen suojan. Liina suojaa 95,5 % auringon UVA säteiltä.
Liinaa myy ainakin monet nettikaupat & Kampin kauppakeskuksessa Bebes- liike.


Kuva: Google


  Sitten on kaikkea tarpeellista pikkusälää joista voisin postailla seuraavaksi :) 
10 kommenttia :

 1. Muistan kuinka esikoista odottaessani "kaikki" sanoivat, ettei kannata ostaa niitä pienen koon vaatteita (50cm ja 56cm), kun vauva kasvaa niin nopeasti. Näin neljän vauvan kokemuksella voin kyllä sanoa, että ehdottomasti kannattaa! En ainakaan itse tykkää pukea lastani "säkkiin", liian suureen vaatteeseen. Ja kun niitä puklia, pissoja ja kakkoja tulee päälle ja läpi x kertaa päivässä, niin jonkun verran vaihtovaatteitakin tarvitaan ;)

  Toi vaavisänky on varmasti kätevä. Meillä on ollut isäni puolen suvun vanhan jalallinen rottinkikori pojilla ensisänkynä. Pinnasänky tuntui aluksi niin valtavan kokoiselta. Kahden nuoremman vauva-ajat ollaan asuttu kaksikerroksisessa talossa ja se aiheutti hieman päänvaivaa pienen vauvan päivänukkumisten osalta. Vaavisänky olisi ollut näppärä, mutta silloin en sellaista hoksannut. Päädyttiin käyttämään alakerrassa vanhoja vaunuja, joita sai sit näppärästi rullattua huoneesta toiseen mukanaan. Yöt nukkui yläkerrassa rottinkikorissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itse olin pojalle hankkinut vain koosta 57->
   ja sairaalassa sitten totesin, että poikahan hukkuu niihin!
   Sairaalasta suoraan sitten ostoksille ostamaan 50cm vatteita!
   50cm meillä on entuudestaan muutamia bodeja & pöksyjä. Muutamat
   Olen ostanut vielä lisää. 56cm vaatteita on reilusti!
   Naurattaa kun katsoo omia vauvakuvia, vaatteet oli yli-isoja ja
   Roikkuivat päällä! En siis omille lapsille halua pukea ylisuuria
   Vaatteita, varmasti epämukava ollakin sellaisissa!
   Ja kyllä sitä vaihtovaatetta pitää olla, kun sotkua syntyy :)

   Poista
 2. Kiinnitin huomiota pinnis kuvassa suloiseen reppuun ja lattialla oleviin säilytyslaatikoihin. Olemme laittamassa pojan huonetta uuteen uskoon ja juuri tällaiset yksityiskohdat kiinnostavat kovasti. Osaatko kertoa merkkejä/ostopaikkoja? Kiiiitos:)

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikot tilasin muistaakseni netistä, Lekmer - kaupasta? Jos
   Oikein muistan :) ja reppu Kampin DPAM:sta :)

   Poista
 3. Minä kiinnitin huomiota pinnis kuvassa tuohon naulakkoon, osaatko kertoa ostopaikkaa? :)

  Henna

  VastaaPoista
 4. Henna, olen ostanut sen muutamia vuosia sitten Köpiksestä,
  Muistelen, että olisi House Doctorin

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo vanha sänky!! Onko tuossa pohja ja laita säädettävissä,
  mietin olisiko sellainen parempi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on vanha, siinä ei ole säädettävää pohjaa.
   Ihan hyvin ollaan pärjätty. Ihan alkuun se tosin
   On ergonomisesti hankala kun vauvaa pitää nostaa
   Syömään useammin joten selkä voi rasittua. Poika
   Alkuun nukkui siksikin paljon välissämme ( lue laiska äiti )
   , mutta sen jälkeen ollut toimiva. Tyttö siirtyy tuohon
   Pinnasänkyyn kesäkuun lopussa sillä meillä
   Tosiaan on nyt käytössä vaavisänky. Vaavisänky on ensimmäiset
   4kk super kätevä & ergonominen.

   Poista
 6. Heij, mistä olet löytänyt patjan tuohon vanhaan pinnikseen? Itsellä on myös vanha pinnis tulossa käyttöön esikoiselle, mutta tämän päivän patjat ovat liian isoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etolassa myydään vahtomuovipatjaa, leikattiin siellä
   Sopivaan mittaan. Sitten vaan jatkopaloilla jatketaan,
   Kun neiti kasvaa :) ja jatkopalat leikattiin siinä samalla!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !