lauantai 19. tammikuuta 2013

Kastelahja vinkkejä


Sain lukijatoiveen postauksesta, jossa kertoisin mitä kastelahjaksi voi antaa. Tässä muutamia
esimerkkejä lahjaideoista. Itselläni on neljä kummilasta, joista olen kolmen
lapsen sylikummi. Sylikummilapseni ovat kaikki saaneet Tillanderin kummilusikan lahjaksi. Lusikkaa myydään myös ilman kaiverrettua kuvaa, ja yhdelle kummilapsistamme kaiverrutimmekin lusikkaan kuplavolkkarin täällä. Todella taitava kaivertaja, suosittelen lämpimästi. Kaksi muuta kummilasta sai enkelilusikat. Toinen kummitytöistä sai kastehelmet kastepäivänään. 

Pentik //  En fant  // Pentik // KappAhl // google.com // Tillander //  Iittala // Gant // Iittala
 1.  Valokuvakehykset tai albumit on kivoja muistoja. Poikamme mm. sai  lahjaksi Pentikin albumin, johon laitoin ristiäiskuvat talteen.
 2.  Ensikengät pienelle. Ensikengät on ihana sisustuselementti lapsen huoneessa säilyttää myös vaikka seinällä roikkuen myöhemmin.
 3.  Pentikin puput, onkohan lasta jolta ei löydy tätä ihanaa pupua? Tai joku muu söpö pehmolelu.
 4.  Vaatteet on aina kiva lahja, ehkä vielä joku erityinen itsetehty villavaate tai joku erityinen merkkivaate, jota lapsen vanhemmat ei ehkä itse raaskisi ostaa.
 5.  Korut on aina ihana lahja erityisesti tytöille : Kastehelmet, pieni sormus tai rannekoru jne.
 6. Perinteinen kummilusikka tai joku muu mihin saa kaiverrettua syntymäpäivän & ajan.
 7. Muumiastiat on kauniita & käytännöllisiä. Pentikilläkin on ihania lastenastioita.
 8. Tekstiilit, kuten vaikka lakanat tai joku ihana peite pienelle.
 9. Lelut tai satukirjat.
 10.  Lasten design- tuotteet kuten esimerkiksi Eero Aarnion puppy
 11. Vauvakirja
 12. Kipsitaulu johon saa painaa lapsen käden tai jalan. Poikamme sai lahjaksi paketin, jolla pystyi tekemään pienestä jalasta 3D version, se on todella rakas muisto, niin pieni jalka ihopoimuineen kaikkineen. Vaalin sitä ettei se vaan mene rikki. Tytön jalasta on ehdottomasti tehtävä samanlainen.

Pentik // pinterest // Pentik // KappAhl // Converse // Tillander //  Iittala // Pieni ihminen // Gant
Tässä siis muutamia lahjaideoita ristiäisiin / nimiäisiin suuntaaville.
 

5 kommenttia :

 1. Muistan vinkanneeni joskus muulloinkin jollekin hyväksi ristiäislahjaksi Belovedin "kummilusikkaa" (ihania tuotteita muutenkin)

  http://www.beloved.fi/product_info.php?products_id=507

  VastaaPoista
 2. Kivoja lahjavinkkejä olit koonnut, vaikkei nyt olekaan tarpeen ;) Ja kiitos tosta albumivinkistä. Kuopuksemme sai kastelahjaksi yksiltä kummeiltaan kummitädin aivan itse tekemän albumin. En ole vielä malttanut laittaa siihen mitään kuvia, koska olen odottanut sopivaa "ideaa". Nyt kun kirjoitit, että olit laittanut poikanne saamaan lahja-albumiin kastejuhlakuvat, niin ajattelin heti, että niinpä tietenkin. Kuinka en ollut tuota heti keksinyt ;)

  Kun meitä on pyydetty kummeiksi perheeseen, joissa on jo muita lapsia, olen monesti kysynyt lahjavinkkejä sillä perusteella, että mitä perheen esikoinen/muut lapset ovat saaneet ja tykkäisivätkö vanhemmat, että toinenkin lapsi saisi samanlaisen/-tapaisen, Siitä syystä antamamme kastelahjat ovat olleet hieman erilaisia viidelle kummilapsellemme. Muutama on saanut kummilusikan, muutama vauvakirjan ja yksi toivoi samanlaista valokuvakehystä kuin perheen esikoisella oli.

  Meidänkin lasten kummeista osa on toiminut samalla tavalla. Kolmella lapsellamme on kummilusikka, yhdellä siis ei. Kaikilla neljällä on kasteristi (Aarikan, aika kiva lahjaidea sekin), yhdelle muistaakseni ostettiin se itse. Yksi lapsista saisi Kalevalan kummilusikan, se on mielestäni pelkistetyn kaunis ja persoonallisen erilainen. Tykkään siitä kovasti. Lastenraamatun on myös yksi lapsistamme saanut, sekin sopii mielestäni hyvin kastelahjaksi. Sama poika sai myös Willow treen, jossa enkeli taluttaa pientä poikaa. Aarikan enkeleitä on pojat myös saaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Oi ihanaa itsetehty albumi, varmasti niin ihana! Aivan ihana muisto kummeilta.
   Tuota kasteristiä en tiennytkään ennestään. Kalevalan lusikka on kaunis myös.
   Ihania lahjoja lapsesi ovat saaneet <3

   Poista
 3. Suosittelen käydä kurkkaamassa http://satusankari.fi
  Paljon ihania kastelahjoja joita ennen on vain saanut Englannista.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi !