perjantai 21. joulukuuta 2012

Jouluaaton puurokattaus pohdintaa..Kuvat : Nougat // Pinterest

 Unohdin eilen täysin IKEAssa ollessani sen valkoisen pöytäliinan, jota piti ehdottomasti katsoa. En omista yhtään pöytäliinaa, sellainen olisi siis hankittava vielä ennen joulua. Ehkä Hemtex voisi olla paikka, josta sen voisin löytää ?!! Joulupuuro kattauksesta tulee yllätys yllätys valko-harmaa.

Oletteko jo pohtineet joulukattaustanne? Me suuntaamme joulun viettoon iltapvällä mieheni perheen pariin, joten kotona vain aamiainen. Ehkäpä piipahdan myös talonyhtiön joulusaunassa. Sauna on asia, jota omassa kodissani kaipaan etenkin jouluna. Tapaninpäivänä saatan kyllä päästä anopin luokse saunomaan.. toiveissa ainakin :)


8 kommenttia :

 1. Puurot syödään äidin luona, mutta huomenna on yhdet sukulaiset ja aattona toiset, joten kahtakin kattausta täytyy miettiä.

  Molempina päivinä luultavasti mennään aika lailla samanlaisella kattauksella, mutta pöytäliina vaihtuu välillä. Huomenna murrettu vaaleanvihreä, aattona valkoinen tai luonnonvärinen pellava.

  Alkuruoille 100 v. vanhat Rörstrandin lautaset, jotka ostin pilkkahintaan 4 €/kpl aiemmin tänä vuonna, pääruoille Ikeasta aikoinaan ostetut valkoiset luuposliinilautaset, jotka palvelevat ihan jokapäiväisessäkin ruokailussa, mutta ovat platinareunalla tarpeeksi juhlavat joulukattaukseenkin. Laseina Villeroy & Bochia ja antiikkisempia laseja, ruokailuvälineinä vähän eriparisia maailman kirpputoreilta haalittuja painavia ravintoloiden ruokailuvälineitä.

  Kaunista joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ihanalle kuullostaa suunnitelmasi! Eripari ruokailuvälineet ah varmasti kauniita!! Hyvää joulua Lumo :)

   Poista
 2. Meillä on pöydässä niin puurolla, kuin lounaalla valkoinen pellavaliina. Puurolla tosin suojaan sen puisilla tableteilla. Ruokia en pöytään nosta vaan ne on erillisella saarekkeella, joten itse pöydän saa somistella, Koristeluun käytän kuusiaidastamme havuja, paaaaljon ikean isoja kynttilöitä ja juuri huomasin unohtaneeni ostaa valkoiset neilikat : /
  astiat on perusvalkoisia 24H.ta ja puurolautaset saman sarjan ruskeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa ihanalle! unohdin taas sen liinan katsomisen. Pitää ehkä kilauttaa äidille, sillä ei innosta juosta kauppoihin huomenna. Ihanaa joulua Amalia !

   Poista
 3. Meillä on liinana Marimekon valkoinen Lumimarja. Ostettiin kolme vuotta sitten kolmannen lapsen ristiäisiin, joita vietettiin ensimmäisenä adventtina. Siitä liina on sitten "jäänyt" joulukattaukseen. Joulupuuro syödään Pentikin Halla-sarjan korvallisista kulhoista. Harmi vaan, että niitä ei enää valmisteta. Meillä on niitä vain kuusi, jotka juuri riittävät omalle perheelle, mutta entä jos yksikin särkyy tai paikalla on enemmän puuronsyöjiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hallaa on kyllä myynnissä mm. huutonetissä! Sieltä kannattaa yrittää bongailla :)Ja voithan yhdistää jotain toista kulhoa.. mixaan itsekin tänä jouluna, sillä
   samanlaisia puurokulhoja ei ole tarpeeksi :)

   Poista

  2. ja ihanaa joulua Täti Ruskeallekin :)

   Poista
  3. Kiitos! Hyvää joulua teillekin! Meillä alkaa vielä viime hetken siivoussilaukset. Mukava hakea tuolta 20 asteen pakkasesta petivaatteet, tyynyt ja matot ja levittää ne paikoilleen ja pedata sängyt puhtain lakanoin. Meillä on tapana laittaa jouluksi aina yhdet kivat Hemtexistä löytyneet (vieläpä puoleen hintaan joitakin vuosia sitten) tähtilakanat. Pikkupojilta tosin vielä puuttuu, mutta ehkä teen joku vuosi uudet löydöt ;) Täytyypä kurkata noita Halloja Huutonetistä. Ollaan tosin vähitellen alettu siirtyä perusastioissa valkoiseen Teemaan. Lisäksi tykkään Greengaten beigeistä "pilkkuastioista". Muutama punainenkin on eksynyt joukkoon juuri joulua ajatellen (glögimukeiksi) ja vaaleansinisistä tykkään myös etenkin keväällä/kesällä :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !