maanantai 29. lokakuuta 2012

Oikeus voittaa


Perjantaina meillä tosiaan peruuntui asuntokaupat viime tingassa. Sen lisäksi ostajan välitystoimisto yritti kavaltaa meille kuuluvan käsirahan yrittäessään huijata meitä allekirjoittamaan epämääräistä laitonta sopimusta. He väittivät, että heille kuuluu puolet tuosta summasta ja kysyessäni mihin tämä vaatimus perustuu, saimme eteemme ostotarjouksesta kopion-kopion-kopion... jonka tekstistä ei saanut mitään selvää. Tietenkään tällainen paperi ei kelpaa todisteeksi, ja koska tiesimme että emme todellakaan ole allekirjoittaneet mitään sellaista paperia, jossa summa menisi välitystoimistolle, jonka kanssa meillä itsellä ei ollut minkäänlaista sopimussuhdetta. Meillä oli kotona onneksi kaikki todisteet asiasta.
Annoimme aikaa tähän aamuun maksaa meille kuuluvan käsirahan tai teemme rikosilmoituksen asiasta. Lauantaina asia huipentui vielä siihen, että meitä alettiin myös kiristämään!!
 Siihen oli syy miksi halusimme myydä asunnon itse ( aikaisempia todella huonoja kokemuksia välittäjistä ), silti vaikka emme itse käyttäneet välittäjää, yksi sellainen liero pääsi taas sotkemaan kaiken. Viikonloppumme oli siis pelkkää sähköpostiviestittelyä puolin jos toisin, useita puheluita lakimiehelle, kamalaa päänsärkyä. Mutta kun tiedän olevani oikeassa saan extra voimia taistella oikeutemme puolesta, vaikka kaikki tämä ylimääräinen stressi raskaana ei todellakaan ole hyväksi.

Tänään muutamaa minuuttia ennen määräaikaa, koko käsiraha tuli tilillemme. Suuri helpotus!

Koska alusta asti asuntokauppaa sekoitti ammattitaidoton ja valehteleva välittäjä, joka kaiken huipuksi yritti vielä kavaltaa meidät yhdessä esimiehensä kanssa kiristäen, aiomme tehdä heistä ilmoituksen aluehallintovirastoon. Haluan, ettei kukaan muu joudu näiden lierojen kynsiin, sillä vaikka itse olimme tarkkoja, kaikki eivät välttämättä samassa tilassa olisi olleet. Sitä he nimenomaa yrittivät, käyttää hämmentynyttä & yllättävää tilannetta häikäilemättömästi hyväksi.

Ja on kurjaa, että ala jossa liikkuu suuret rahat houkuttaa puoleensa huijareita. Näin ne oikeasti ihmisistä välittävät kunnolliset kiinteistövälittäjät kärsivät alan huonosta maineesta näiden lierojen takia.Olkaa siis varovaisia ja katsokaa mihin nimenne laitatte.
Meitä asiassa auttoi soittaminen Lakipuhelimeen , jossa on päivystys viikonloppuisinkin. Halusimme varmistuksen sille miten asian kanssa toimimme ja saimmekin paljon hyviä neuvoja.

2 kommenttia :

 1. Hyvä että oikeus voitti! Oliko kyseessä iso ketju vai pienempi kiinteistövälitysfirma?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Iso tunnettu.
   Niin helpottavaa että se sotku on nyt ohi :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi !